Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2015 legjobb sportjai – szubjektíven

Visszatekintve nagyon sok izgalmas sportot próbáltam ki idén. Mi a legjobb ebben? Nem csak új embereket ismertem meg, de még magam is elcsodálkozok, hogy mennyi módja és megoldása van a mozgásnak. Lássuk az általam vélt legjobbakat!

visszatekintés 2015

Nem szeretem a hideget, de a téli sportokat nagyon. Miután már felavattam párszor a karácsonyi korimat (egyszer a neves parfümőrrel, Zólyomi Zsolttal), gondoltam lépek egy szintet és írtam az újpesti jégkorongozó csapatnak, hogy betársulnék hozzájuk pár edzés erejéig. Nagyon jó élményekkel gazdagodtam és egy újabb kedvenc sportom lett. Így éreztem magam a jégen.

visszatekintés 2015
Jégkorong

Miután az utolsó kis havat is kihasználtuk a csúszásra, ahol még videó is készült erről a nálunk még nem annyira ismert sporteszközről, a snowscoot-ról, hirtelen egy csapásra tavasz lett.

visszatekintés 2015
Snowscoot

Pár héttel később még a küszöböt sem kellett átlépnem, amikor a Mobiledző lány jött hozzám, ugyanis a nappalimban letoltuk az edzést – maga az ötlet is kiváló.

visszatekintés 2015
Mobiledző

A júniusi forróságban jó érzés volt, hogy rövid nadrágos sportot választottam akkorra. Habár fenékrázásból (elméletileg) mindannyian jók vagyunk, ezúttal kiderült, hogy van mit csiszolni a technikán ahhoz, hogy egy igazán jó performansz kerekedhessen belőle – legalábbis négy fal között. Ilyen volt a twerk.

visszatekintés 2015
Twerk

A nyári időszak elég termékeny volt, több mozgásformát is teszteltem: koszosra hemperegetem magam, amikor boot up edzésen voltam, egy nagyon hasznos felmérés keretében megtudtam, hogy ülve futok pofára esés helyett, ezért  változtatnom kell a futótechnikámon, de még a szuper édes,  világhírű ugróköteles Bánhegyi Adrival is sikerült összehoznunk egy görkoris tesztelést.

visszatekintés 2015
Görkori

Az év végéhez érve egy igazán kemény edzésen vettem részt, de még a sittesek közé is beférkőztem egy óra erejéig.

visszatekintés 2015
Sittes edzés

Köszönöm, hogy ilyen sokan olvastok!

Jövőre folytatódnak a tesztelések és jönnek az újabb beszámolók, kövessetek továbbra is! :)

Barbi

Tovább

Sokat ülsz és állandóan fáj valamid? Ez a te sportod! - Gerincjóga

Rajt:

A jógának már több különböző változatát is kipróbáltam: az abszolút kedvencem azóta is a hatha jóga, de nagyon élveztem a csípőlazító yint, valamint az akro jógát is, ahol mindenki mindenkivel csinálta - a gyakorlatokat.

jóga földön

Tovább

Edzők górcső alatt: egy jógás szerint négy dologra van szükségünk az egészséges életmódhoz

Az edzők górcső alatt sorozatomban legutóbb egy pörgős sport edzőjének válaszaira voltam kíváncsi. Most egy jóga oktatót, Halmos Júliát kérdeztem meg az általa is oktatott, jelenleg divatos mozgásirányzatról.

a hét edzője motiváció
Halmos Júlia

Tovább

Told keményebben, mint máskor: Sittes tréning 

Rajt:

A fotósommal a gyönyörűen kivilágított Várban sétálunk éjszaka. A Tárnok utcában található általános iskolában (amit eddig nem is vettem észre) lévő edzésre tartunk. Mivel már a portához érve az ott ülő srác laptopján is sittes tréning matrica virít, konstatálom, hogy tutira jó helyen járunk. Az edzés nevéről akarva-akaratlanul arra asszociálok, hogy itt kivégzés közeli állapotok lesznek.

Ahogy én láttam:

Az öltöző elég sulis, a csajszik dumcsiznak, nem felvágósak, összeszokottnak tűnik a bagázs. Kinn a kosárpályán már melegedik a pite, hamarosan pedig az izmaink is fognak. Zsigmond, az edző egy rászerelt mikrofonnal beáll a terem középre és elmondja nekünk mi merre hány méter.

földön köredzés funckionális
Zsigmond, ki karját széttárva mondja meg a tutit

földön köredzés funckionálisHát hogy másképp kezdődne az edzés, mint egy kemény bemelegítéssel? Ami jelen esetben Animal tréning alapokon nyugszik, tehát állati mozdulatokat utánozva testnevelés óra-szerű "sorverseny" alakul ki.

földön köredzés funckionálisNa, most akkor a gyakorlatokról is szót ejtenék, hiszen volt itt minden, de leginkább köredzés és jó kedv:

Például fiúk és lányok "harca", amikor félig guggolva egyik irányból a másikba vagy éppen egymás fele kellett szökdécselnünk.

földön köredzés funckionális

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.