Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Formáld magad alternatívan

Ha felszaladt pár kiló és a sport mellé keresel más "segítséget", akkor még mindig találhatsz lehetőségeket a fogyás palettáján. Mi a helyzet az alternatív, méregtelenítő és fogyasztó, netán gyógyító opciókkal? Ezúttal négy különböző - a mozgást nem helyettesítő - lehetőségről írok nektek, Move it-osok!
Káposztaleves kapszula

A káposztaleves kapszulát az egyik legideálisabb súlyvesztési megoldásként kínálják. Rosttartalma segíti az emésztést, a méreganyagok felszívódását, feltölti a vitaminháztartást. Mint minden „csodaszer” esetében, ez sem váltja ki a mozgásszegény életmódot és a rendszeres, odafigyelést igénylő táplálkozást. A jojó effektus és az izmok leépülése ellen a legjobb, ha sosem koplalnak, mert nem vezet eredményre. A kapszulában ötvözték a zöldség három fajtáját, tehát már a kellemetlen íze sem lehet kifogás a fogyasztóknak. A három féle káposzta közül a fehér „felel” a cellulitisz és a narancsbőr megszüntetéséért. A lila nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, fokozza a méregtelenítő elemek hatásfokát, stimulálja az emésztést. A zöld változata fokozza az inzulintermelést és növeli a vércukor szintet. Tehát ártani nem fog.

Fotó: napidoktor.hu

Akupunktúra

Az akupunktúra bizonyos, meghatározott testfelszínhez közeli területek, pontok mechanikus ingerlése speciális tűkkel, amelynek létezése a Hagyományos Kínai Orvoslás egyik szakterületeként vált ismertté. A módszer a fogyókúrázó tűrőképességét, türelmét és kitartását próbára tevő éhségérzetet csökkenti úgy, hogy közben elősegíti, támogatja a fogyást és a méregtelenítést. Mint a legtöbb alternatív módszer, nem váltja ki a sportolást, hanem kiegészíti. Ez mind szép és jó, de ha viszolyogsz a tűtől, nem biztos, hogy ez a te alternatívád.
Fotó: cupunctureclinicnw.com

Salaktalanító tea

A Naturland kínálta salaktalanító teák gyógyhatású készítmények. Leginkább tavaszi tisztítókúrákhoz ajánlott, de akár félévente is érdemes elvégezni. Egy hónapig naponta kell egy-két filtert 2.5 dl forró vízben áztatni, majd meginni. Vízhajtó hatása révén elősegíti a szervezet salaktalanítását, akadályozza a (téli) méreganyagok felhalmozódását. Epe problémák, valamint más vízhajtó szedése mellett nem ajánlott a tea fogyasztása. Nekem tuti befutó volt, tavasszal érdemes végigcsinálni egy kúrát.
Fotó: tutivital.hu


Nyirok masszázs
 
Az emberi szervezet nagy része víz, a szükségesnél olykor többet is magukban tartanak a kötőszövetek, ezzel is keltve a teltség látványát. A nyirok szálltja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek egyrészt túl nagyok ahhoz, hogy visszatérjenek a vérkeringésbe, másrészt a szövetekben sem tudnak lebomlani. Ez a masszázsfajta pontosan a nyirok utakat nyitja meg, így a víz és egyéb lerakódott salakanyagok könnyebben távozhatnak a testből. Ötvözése az előbb említett salaktalanító teával látványos eredményt hozhat. 

Fotó: runnersworld.com
Találkozzunk a blog facebook oldalán is!
Tovább

Katona dolog: TRX

Rajt:

A TRX-et amerikai haditengerészek fejlesztették ki szabadidejükben a Playboy lapozgatása helyett. A "kényszerből" kialakult sport az állóképesség növelésén túl a központi, vagyis core izmokra (törzs, hasizom, mély hátizom) gyakorol hatást edzés közben. Saját testsúlyos edzés révén az ízületeidet sem terheli meg. Ezek tudatában és pár YouTube-videó megnézése után felbuzdultam és kipróbáltam!
Tovább

A tréner inspirációi: Susie nem hagy otthon tespedni!

A hét edzője, Konok Zsuzsanna 'Susie' több éve táncos. Eddigi tapasztalatait összesűrítve hozta létre a Dance Training-et, amit egyre nagyobb sikerrel űz, hétről-hétre többen járnak az óráira. Emellett már országszerte oktatja is saját sportját. Motivációit érdemes elolvasnod!

Susie

Tovább

Felejtsd el a klasszikus táncot: Dance Training

Rajt:
Sosem nyűgöztek le a társastáncok, az ehhez tartozó dallamok és nem is a Rosalinda latin szappanopera zenéje a csengőhangom, így ha táncról hallok vagy olvasok, általában nem figyelek oda. Nem lett volna ez másképp a Dance Training esetében sem, ha nem kezdek el utána olvasni, miután megláttam egy ismerősöm közösségi profilján a hirdetést. Ez a mozgásforma az aerobic és a tánc abszolút keveréke - megnyugodtam. Konok Zsuzsanna 2012 szeptemberében gondolt egyet: 14 év tánc-és edző tapasztalat - ebből jó pár év Kozsóval - ötvözésével alakította ki a "táncos tréninget". Az új őrület gyorsan söpört végig az ismerősök, sportra vágyók világában, olyannyira, hogy már saját tipográfiás ruházata is van.
Tovább

A szakaszos kikészülés: Zóna edzés

Rajt:
Szeretek kísérletezni a sportágakkal, klasszikus és modern fajták egyaránt érdekelnek, pár kedvenc oldalt nyomon is követek. Egyik alkalommal megtaláltam azt az aerobic videót, amelyen Péntek Enikő és több száz ember egyszerre pattogott dallamos, bulizós zenére, és ez kíváncsivá tett. Jobban utánanézve tudtam meg, hogy rendszeresen tart órákat, így kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam a neve alatt már branddé nőtt sportágat. Enikő Angliában szerzett ismereteit és saját tapasztalatait ötvözve állította össze a "Zóna" mozgásformát. Az edzés 60 perc alatt ötvözi a tabatát (20 másodperces sorozat 10 másodperces pihenőkkel megszakítva, teljes intenzitással), az intervallt és az erősítőgyakorlatokat, mindig más testrészre fókuszálva - de erről majd később.
Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.