Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hét kilométer narkózis

A történetem a futás iránt érzett undorral kezdődött. Ugyan már 2013 novembere óta csinálom a blogot, és tesztelek különböző sportokat, a korábbi iskolai cooper futások kudarcai miatt sosem tudtam magam ismét rávenni a futásra. Akkor nem voltak sikerélményeim. Minden osztálytársam leelőzött, az orvos pedig - a szívzörejem miatt - azt javasolta, hogy mentsenek fel a futás alól, így az évekig porosodott a "sportfiókban".

2015 több szempontból hatalmas változásokat hozott az életembe: új munkahelyem lett, a blog szintet lépett, lezártam egy-két dolgot a múltból, és bekerültem a Team Prevention csapatába. Az ő nevüket fogom még a közeljövőben említeni. Ez a karitatív, összetartó csapat ugyanis meghívott, hogy az Ironman 70.3-as versenyen az egyik váltójukban biciklisként letekerjek 90 km-t. Örömmel vállaltam a felkérést! Hol jött képbe a futás? A csapattagok a Vivicittá sporteseményre készültek (egyen pólóban). Ekkor arra gondoltam, hogy én is képviselném őket, így megnéztem a lehetséges távokat és 7 km-ről azt gondoltam, hogy teljesíteni tudom…

A Team Prevention csapat egy része

Tovább

Egy új kezdet

Kedves Olvasó!

Ha eddig nem hallottál volna rólam, – és a jobb oldali bemutatkozó kevésnek bizonyulna – most bemutatkozom.

Itt épp a Street workout-ot teszteltem.
Ez lennék én. A kép készültekor épp a street workout-ot teszteltem.

Hámori Barbara vagyok, a Move it, Blondie! blog alapítója és főszerkesztője, újabban sport őrült. Sosem voltam élsportoló, mi több, 19 éves koromig csak a hétvégi, nyári bringázások voltak jelen az életemben az el nem lógott tesi órák mellett. Aztán jött a sugallat, hogy életmódot szeretnék váltani. Az aktív életmódom elkezdődött, ám a fővárosba költözésem után a saját bőrömön tapasztaltam meg milyen nehéz minden tekintetben megfelelő edzőtermet találni. Aztán akkor még az óratípusokról és az edzőkről szó sem esett…

2013 novemberében indítottam útnak a „Sport, szubjektíven, Neked” elven alapuló sport oldalamat. A fő célom az volt, hogy egyes sportok sztereotípiáit leromboljam, közelebb hozzam az adott sportot az olvasókhoz és bemutassam a kipróbált sport helyszínével együtt. Írásban, profi képekkel, olykor videóval! Ezek mellé csatlakoztak a sztárokkal, edzőkkel készült interjúk, közös edzések és az időnkénti sportesemények ajánlói is.

A korábbi cikkeim egyelőre a másik blog felületen találhatóak meg – ebből 63 sport beszámoló – azonban jövő hétfőtől itt folytatom a pályafutásomat. Bízom benne, hogy kedvet kapsz újabb sportokhoz vagy megtalálod a hozzád illőt! :)

„Sportos” öleléseket küldök minden új és régi olvasómnak:

Barbi (Blondie)

Tovább

A „homokos” sport: Sandbag

Rajt:

Ha azt mondom homokzsákkal edzettem, mire gondolsz először? Valószínűleg egy jól teletöltött klasszikus zsákra, amit nagy szenvedések árán emelgetek egy fagyos, téli délutánon valahol a pusztában. Az elv hasonló, de beltérben vagyunk, és nem egy szokványos zsákról beszélünk.

Tovább

Ha nem zenél, akkor gyalogol – Interjú Budaival

Budai Imre neve a techno - és a deep zenei irányzat kedvelőinek egyáltalán nem ismeretlen. Mindamellett, hogy a '90-es évek óta dj-ként és producerként egyaránt aktívan részt vesz a zenei életben, kevesen látnak bele hétköznapjaiba, amikor is egyéb tevékenységei mellett szívesen végez kardió edzést. Zenéről, fogyásról, sikerekről, kezdetekről és tervekről beszélgettem Budaival…

szórakozás siker motiváció sportceleb
Imi és én

Tovább

A fekete öves búvár – Interjú Farkasdi Thomasszal

A budapesti Tropicarium vezérigazgatójáról elsőre kézenfekvőnek tűnhet, hogy búvárkodik. De az, hogy Svédországban nőtt fel, fekete öves taekwondo bajnok és még a Van Damme spárgát is simán megcsinálta, nincs a kirakatban. Farkasdi Thomas mesélt izmokról, cápákról és sikerekről.

Farkasdi Thomas

Tovább
«
1234

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.