Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A véletlenül kialakult edzés: Zumba

Rajt:

A cikk címe nem véletlen, hiszen a történet a '90-es évekre nyúlik vissza, amikor Kolumbiában Beto Perez táncoktató nem sokkal az órájának kezdete előtt vette észre, hogy elfelejtett zenét vinni magával, így hát rögtönzött, és a nála lévő dalokat használva építette fel aznapi óráját. Különböző latin táncstílusok vegyítésével koreografált órájának pedig hatalmas sikere volt. Röviden, így lett a zumba, amivel kapcsolatban nekem is van egy kis múltam: egy időben otthon nyomtam, később eljárogattam órára is. Bár szerettem az edzőt,az igazat megvallva inkább egy jó buli volt, ahonnan vizesen, mosolyogva jöttem ki, de különösebb változást nem észleltem a testemen.

sport edzés tánc Földön

Tovább

A pornyelő sport: off road triál

Az off road-ról elsőre mindenkinek más juthat az eszébe.  A magam részéről általában az ehhez kötődő somogybabodi fesztivál-féle sárban dagonyázásra, az ott lévő futamokkal és három napig nem fürdésre asszociálok. Engem az a megtiszteltetés ért, hogy kora ősszel a Trial off road EB bajnok Magyar Szilárddal volt szerencsém egy (vagyis több) kört menni egy Veszprémhez közeli bányában. Videó is készült…




Videó: Láposi Dávid

Tovább

Ettől tuti kinyúlsz: Dynamic Flow Jóga

Rajt:

Sportos múltam ezen szegmensének szereplői kizárólag a hatha és a gerinc jóga órák voltak…eddig. Ezért is volt itt az ideje annak, hogy kipróbáljak egy dinamikusabb jóga órát. Ezúton is köszönöm az oktatónak, Dittónak, hogy meghívott a Muditayoga Stúdióba.

Tovább

Rúgás Chuck Norris módra: Muay Thai

Rajt:

Mi történik akkor, ha egy szőke, nem éppen erőszakos lány elmegy Muay Thai órára? A válasz: végigcsinálja! :) Ha tetszik egy óra, arról mindig könnyebben és jobban tudok írni, így volt ezúttal ennél a sportnál is. Persze ez a történet is ad korábbi támpontot/ennek a történetnek is korábbra nyúlik vissza a gyökere, ugyanis 19 évesen egy jó barátommal a konditeremben - ott, ahol anno még Schwarzenegger is edzett valamikor a '80-as években az a Vöröszsaru c. filmjének forgatása végett- már ütöttük, rúgtuk a boxzsákot. Ő már profibb volt, én kezdő. Valahogy azonban mégis abbamaradt ez a sztori. "Ennek a küzdősportnak két formáját különböztetjük meg, a régit és az újat. A Muay Thai elnevezés a régi, az 1920-as évek korszakára vonatkozik, majd következett a kesztyűk, és egyéb nyugati boxban használt elemek bevezetése. Noha a "Muay" elnevezés az eredeti koncepcióra utal, időszakonként kiegészítésekkel módosultak. A mai küzdősport eredete (amit ma Muay Thai néven ismerünk) bizonytalan. Némely történetek szerint jelentős dél-kínai hatás (Shaolin) érte a Muayt a kereskedelmi útvonalakon keresztül, amely befolyással bírt eredetére és fejlődésére." (Forrás: Czinke Gábor, fit-club.hu)

sport kitartás Földön

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.