Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha nem zenél, akkor gyalogol – Interjú Budaival

Budai Imre neve a techno - és a deep zenei irányzat kedvelőinek egyáltalán nem ismeretlen. Mindamellett, hogy a '90-es évek óta dj-ként és producerként egyaránt aktívan részt vesz a zenei életben, kevesen látnak bele hétköznapjaiba, amikor is egyéb tevékenységei mellett szívesen végez kardió edzést. Zenéről, fogyásról, sikerekről, kezdetekről és tervekről beszélgettem Budaival…

szórakozás siker motiváció sportceleb
Imi és én

Tovább

Magyar nászutasok a Föld körül

Harkányi Árpád és Zárug Zita 2011 júniusában indultak világkörül nászútra bringával. Azóta folyamatosan úton vannak, a bringáik nagyon jól bírják a strapát, ahogy ők is, hiszen már több, mint 31.000 kilométer van a hátuk mögött, és még jövő őszig úton lesznek. A feleség, Zita avatott be abba, hogy hogyan készültek fel az útra, mi a kedvenc élményük, mennyire kovácsolta össze őket a túra, és milyennek látják a magyar bringa kultúra szintjét a külföldhöz képest.

Árpi és Zita

Tovább

A fekete öves búvár – Interjú Farkasdi Thomasszal

A budapesti Tropicarium vezérigazgatójáról elsőre kézenfekvőnek tűnhet, hogy búvárkodik. De az, hogy Svédországban nőtt fel, fekete öves taekwondo bajnok és még a Van Damme spárgát is simán megcsinálta, nincs a kirakatban. Farkasdi Thomas mesélt izmokról, cápákról és sikerekről.

Farkasdi Thomas

Tovább

A rúgások sportja: taekwondo

Rajt:

A wikipédia szerint a taekwondo koreai eredetű harcművészet. A szó jelentése: a lábbal és kézzel küzdés művészete. A japán karatéhoz való hasonlósága szembetűnő abban, hogy szintén ütéseken, rúgásokon, hárításokon alapul. Ezen kívül az öltözete, a harci technikái, valamint a fokozatrendszere is nagyban hasonlít a karatéhoz. Ennyi volt a "reklám" szöveg.
A harcművészetekhez eddig nem sok közöm volt a thai boksz, valamint az Ironbox kipróbálásán kívül. Farkasdi Thomas barátom bajnok volt és nemcsak hogy meginvitált, de ő is részt vett velem együtt egy edzésen.

Tovább

A mozgás univerzális öröme – A hét edzője Brezina Kinga

Brezina Kinga a kezdeti, kevés sporttal járó stresszes életmódját gyökeresen megváltoztatta, amikor egy táncórán olyat tapasztalt, amit addig még soha: kikapcsolt és nem gondolkozott tánc közben a hétköznapi dolgain. Elszántan kezdett hinni a Nia mozgásban és annak erejében, majd oktató lett, a többi siker pedig csak ezután jött…

Brezina Kinga középen

Tovább

A tánc, ahol pillangókat kergetsz: Nia

Rajt:

Édesanyám egyik ismerőse javasolta a helyet, fogalmam sem volt róla hova megyek és mit csinálok majd, csak annyit tudtam, hogy táncolni fogok egy olyan stílust, ami kb. 10 éve debütált Magyarországon. Egy kedves srác ismerősömmel az oda úton véletlenül össze is futottam a villamoson, és amint elmeséltem neki az úti célomat, csak annyit mondott, hogy a Nia az a mozgás, amit ha a harmadik-negyedik randin bedob a srác a lánynak, akkor nyert ügye van. Egy ilyen "ajánlás" után még kíváncsibb lettem…

Tovább

Aranytorkú cross core-ozó

Nagy Balázs színésszel egy 12 órás jótékonysági cross core napon beszélgettem az edzését megelőzően. Szóba jött, mennyire elégedett magával, hányszor jár sportolni és minek köszönheti, hogy egy év alatt 18 kilót adott le.

Nagy Balázs

Tovább

Sikamlós nyújtás: bikram jóga

Rajt:

A híres vagy hírhedt bikramról már hallottam jót és rosszat is: egyesek esküsznek erre a módszerre és a melegben való nyújtás magas hatásfokára, míg másoktól azt is hallottam, hogy vitaminhiány lépett fel a testükben a magas hőfokon végzett rendszeres mozgás miatt annak ellenére, hogy azokat az óra után pótolták. Nem volt elég a múlt heti 30 fokos beautyrobic edzés, még inkább emelem a hőmérsékletet (vagy a tétet) és ezúttal egy sivatagi forróságú terembe látogatok el, hogy kipróbáljam a bikram jógát.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.