Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az őseink jobbak voltak a levegőben

Alapjába véve mindannyiunkba bele van kódolva a helyes légzés metódusa, csak éppen az evolúció során elfelejtettük azt. Ez nem csupán a sportteljesítményünkre - és nem csak rövidtávon - van hatással. A legutóbbi interjú után a légzés fontosságáról most Sebestyén Tamás személyi edző beszél.

Sebestyén Tamás

Tovább

A kerti játék versenyszinten is űzhető: tollaslabda

Rajt:

Mire asszociálsz először, amikor meghallod a tollaslabda szót? A tavaszi és nyári játékokra a frissen nyírt kerti füvön, vagy egy versenysportra? Nekem mindig az előbbi volt az első gondolatom, nem vettem komolyan, de még férfias sportnak sem tartottam, ám ez a közelmúltban megváltozott.

Impressziók:

Egy kis történelemmel kezdeném:

"A tollaslabdázás igazi elődjének Európában a "jeu volant" /repülő játék/ tekinthető, amelyet a 17. századtól kezdve főleg fejedelmi udvarokban játszottak. A tollaslabda játékot mai formájában a brit katonatisztek ismerték meg Indiában 1860 táján 'poona' néven, azt követően honosították meg Angliában. 1872-ben az angliai Badminton városában, Beaufort herceg birtokán játszották először versenyszerűen a tollaslabdázást; innen származik a versenysportág nemzetközi elnevezése." (Forrás: badminton.hu)

Íme, a helyszín (fotós szemszögből)

Tovább

Több levegővel könnyebb a fogyás

Kiss Zoltán 'Nitai' jóga tanár - és teremtulajdonos dióhéjban elmesélte, hogy a légzéssel hogyan idézhető elő olyan magas testhőmérséklet, ami által nemcsak hogy eredményesebb a fogyás, de a Himalájában akár egy törölközőt is megszáríthatnának a hátunkon.

Tovább

Ha kedved szottyan, pump-olj nagyokat: Pump!

Rajt:

Elérkezett a hetvenedik kipróbált sportom beszámolója. Itt és most! Nemcsak belegondolva, de leírva is durvának tűnik…

Impressziók:

Az áprilisi (egészen pontosan péntek esti) tavaszi szellő sem késztet arra, hogy inkább egy kávézó teraszán töltsem el az időmet. Az sem fordul meg a fejemben, miután áthaladok a Széll Kálmán (lánynevén Moszkva) téren a zsúfolt embertömegeken, hogy ne legyen kedvem edzeni.

A széna téri bevásárlóközpontban lévő fitneszteremben már voltam korábban, amikor a Spinning és a Kangoo mozgásformákat teszteltem. A recepciósok még mindig cukik, segítőkészek, nincsenek fennakadások, az előre megbeszéltek szerint beengednek minket a fotóssal.

A női öltöző felé az átlátszó "üvegspirálban" lévő lépcső vezet, aminek a tetején jobbra fordulva, az ajtón túl (fél)meztelen nők között találom magam. Kiválasztom a számomra legideálisabb helyet és szekrényt, majd átöltözöm. A "spirál úton" lemegyek a kondi részleg szomszédságában található terem elé, ahol perceken belül végez az edzéssel a minket megelőző csoport.

Tovább

​A vegánok is tudnak izmot építeni – Interjú Sulyok Csillaggal

Sulyok Csillag szabadúszó testépítő, aki mostanában itthon tartózkodik, de egyébként Írországban él. Nem ért egyet a testépítés minden szegmensével, vegán étrenddel akar ebben a világban érvényesülni és megmérettetni magát, ám a május végi versenyre való felkészülése nem teljesen zökkenőmentes.

Tovább

Homokos sport újratöltve: sparrowbag

Rajt:

Sparrowbag. Nem Jack Sparrow leszármazottjai fejlesztették ki meggazdagodás céljából, csupán egy jóllakott óvódáshoz vagy nyolcashoz hasonló kinézetű homokzsákról van szó. Voltam már hasonló edzésen, akkor Sandbaget teszteltem, ami ugyanúgy funkcionális eszköz, de fogantyúval (rózsaszín :) ) és nem csak homokkal, de vízzel is megtölthető.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.