Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy pályán a nagyokkal – A hét edzője Kincses Gábor

A BME Testnevelési Központ igazgatója korábbi éveiben tenisz edzőként és testnevelő tanárként dolgozott, utóbbi még ma is a szakmája. Az élet úgy hozta, hogy egy tenisz sportcsillag, Gáspár Petra edzője lett és együtt beutazták a Földet, megtapasztalták az élsport jó és rossz oldalát a saját szemszögükből. Gábor az élményei mellett többek között azt is elmondta, hogy mi is az a teniszkönyök és hogyan védhető ki.

Tovább

Kipróbáltam Roger Federer sportját: Tenisz

Rajt:

A tenisz fontos sport számomra, ennek több oka is van…már régóta szerettem volna újra ütögetni, de nem volt partnerem. Milyen jó dolog, hogy van egy sportblogom, így elmehettem kipróbálni ismét. :)

sport tenisz Földön magas_pulzus

Tovább

„Szeretem, ha minden bizonytalan” – Interjú Méder Áronnal

Balatonalmádiból indulva a vitorlánk éppen csak hogy kapja a szelet, ezért van időm Áronnal beszélgetni, aki minden kérdésemre zokszó nélkül válaszol olyan nyíltsággal, mintha régóta barátok lennénk. Elsőként arról beszél, hogy mostanság átalakul az élete és kezd másképp tekinteni a dolgokra…

sport sportceleb vitorlázás
Méder Áron

Tovább

Szél nélkül semeddig: Vitorlázás

Rajt:

Nincs sehol megírva, hogyan is kell életünk első vitorlás élményére felkészülni, csupán néhány alapvető dolgot lehet tudni, mint például,hogy mit vigyünk magunkkal, mit viseljünk, mire számítsunk, de a vitorlázás nyújtotta különleges élményt, vagy éppen a végtelen víz adta szabadságérzetet csak testközelből, a fedélzetre lépve lehet megtapasztalni. Lehetőségem adódott, hogy egy álló nap alatt pár kört hajózzak a magyar tengeren Méder Áron, a világhíres magyar földkerülő vitorlázó kapitánysága alatt, a lelkes legénység egyik matrózaként.

sport vitorlázás Vízen

Tovább

Tedd meg a magyar tenger kört by Move it, Blondie! 2. rész (videóval)


Az előző élményvideóm után a Balaton körbetekerésének egy szubjektív, gyakorlati tanácsokkal ellátott klipjét láthatjátok, amelyben elmondom mire érdemes odafigyelni és milyen felkészülést igényel a több, mint 200 kilométeres táv megtétele. Íme, a Balaton bringázós videóm 2. része:




Videó: Láposi Dávid

Tovább

Tedd meg a magyar tenger kört by Move it, Blondie! 1. rész (videóval)

Régóta terveztem, hogy körbe biciklizem a Balatont, csak eddig nem volt rá alkalmam, partnerem, na és persze rá is kellett, hogy szánjam magam a túrára, valamint a vele járó szervezésekre – de megérte! Legfőképp az élményekkel teli videó elkészítése adta meg a kezdeti motivációt számomra: meseszép tájakon jártunk, közelebbről megismertem a Balaton zegzugait és sikerélményekkel gazdagodva, feltöltődve fejeztem be a túrát. Állítom, senkinek nem kell tartania a nagy távoktól, kitartás és elszántság kérdése az egész, a látnivalók csak az extrák. 

Nézd meg a bringázás alatt készült első, kedvcsináló videómat:



Videó: Láposi Dávid

Tovább

A színpadról az égbe – Interjú Tóth Bertalannal

A Cloud 9+ gitárosa és dalszerzője ha éppen nem valamelyik színpadon ad hozzá a közönséget megbolondító zenéhez, akkor a levegőben próbálgatja szárnyait. Arról beszélgettünk, hogy hogyan egyeztethető össze ez a két szenvedély és milyen élményekkel gazdagodott Bertalan, amióta tavaly letette a siklóernyő vizsgáját.

Tóth Bertalan

Tovább

Fuss a szakadék felé: Siklóernyő

Rajt:

Az Intouchables, azaz az Életrevalók című filmből sokaknak eszébe juthat az a jelenet, amikor a két főszereplő siklóernyőzik a film végén. Rajtuk és a Hármashatárhegynél ugrókon, valamint azok csodálásán kívül eddig még nem sikerült közelebb kerülnöm ehhez az extrém sporthoz, így éppen itt volt az ideje egy tandem siklóernyőzésnek.

sport siker gyors kitartás levegőben

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.