Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10 dolog az ugrókötelezésről

A lista a nemzetközileg elismert ugrócsillag, Bánhegyi Adrienn tippjei alapján készült:

Bánhegyi Adrienn

1.    Fejleszti a kondíciót és a koordinációs képességet, teljesen fitt leszel tőle, ha jó technikával csinálod.
2.    Lehetsz benne nagyon kreatív, kitalálhatod a saját trükkjeidet, amelyeket kombinálhatsz zenével.
3.    Egyedül, párban és csapatban is végrehajtható mozgásforma.
4.    Kutatást is végeztek (illetve én is végzek) róla, miszerint viselkedési problémákat is lehet kezelni ugrókötelezéssel - terápiás céllal. 
5.    A koncentráció is előtérbe kerül, hiszen folyamatosan figyelned kell az eszközre mozgás közben és egyúttal minimálisra csökkenteni a hibalehetőségeket.

6.    Sok (állóképességi) sportág alapja. Bokszolóknál szinte alapvető dolog, kutatások alapján állítólag ott is vannak jelentős különbségek, azok javára, akik ugrókötelet is használnak az edzésükhöz, mivel a lábmunkát és a ritmusérzéket is fejleszti.
7.    Nem igényel sport előképzettséget, bemelegítésre is tökéletesen alkalmas (alapvető, alacsony ugrásokkal kezdve).
8.    Kezdőknek alapgyakorlatként javaslom, hogy legelőször egyikről a másik oldalra hajtsák maguk mellett a kötelet, így előkészítik a mozgást, ez egyúttal látványos és akár két ugrálás közötti pihenőnek is megfelelő.
9.    A vádlit nagyon igénybe veszi ez a fajta mozgás, így fontos a testrész rendszeres nyújtása.
10.   Komolyabb anyagi befektetést sem jelent: elég egy kötél, egy lapos talpú (nem recés), kényelmes cipő és már mehet is az ugra-bugra.

Tovább

Mozogj egyszerűen, de hatékonyan! - ugrókötelezés (videóval)

Az állandóan úton lévő világbajnok ugróköteles Bánhegyi Adriennel összefutottam Párkányban egy közös edzés erejéig. Láthattok néhány variációt abból, hogy milyen koreográfiát és elemet lehet kihozni ebből a sokrétű sporteszközből, amivel a bajnok lány általában napi 40 percet gyakorol - kardió edzés ez a javából! Megtanultam pár trükköt és legnagyobb meglepetésemre egész jól ugráltam - bár nem olyan gyorsasággal, mint ő. A személyes sikerek mellett a vidámság, a közvetlenség és a gyönyörű helyszín, jellemezték az Adriennel eltöltött edzésemet!

Tovább

Magyar ugrócsillag - Interjú Bánhegyi Adriennel

Bánhegyi Adrienn édesapja révén ismerkedett meg az ugrókötelezéssel. Később egy amerikai produkció láttán döntötte el, hogy hivatásszerűen is ezzel akar foglalkozni. A rengeteg gyakorlásnak meglett az eredménye: világcsúcsokat dönt, világszerte elismerik teljesítményét és még a Cirque de Soleil-ben is szerepel!

sport edzés siker sportceleb jump kardió
Bánhegyi Adrienn

Tovább

Szökellő fogyás: Fanatic Jump

Rajt:
Egy fitnesz rendezvényen arra lettem figyelmes, hogy közel húsz egyszemélyes trambulint zsúfoltak össze a sarokban, és csak egyetlen lett felállítva e "tömeggel" szemben, az, amelyről az oktató adja az instrukciókat, hogyan ugráljanak a résztvevők. Kicsit csóváltam a fejem, mivel egyszerre volt szokatlan és vicces ez a látvány. Az izzadt női testeket látva arról is megbizonyosodtam, hogy egy aktív kardió edzés szemtanúja vagyok. Több se kellett, én is kipróbáltam a Fanatic Jump-ot!
Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.