Az edzők górcső alatt sorozatomban legutóbb egy pörgős sport edzőjének válaszaira voltam kíváncsi. Most egy jóga oktatót, Halmos Júliát kérdeztem meg az általa is oktatott, jelenleg divatos mozgásirányzatról. 

a hét edzője motiváció
Halmos Júlia

 

Miben rejlik az általad oktatott sport különlegessége? Egyszerre nyújt és erősít. Formál, és feszessé tesz, egyensúlyban tart testileg és lelkileg. Ha türelemmel csinálja az ember, akkor csodálatos változásokat érhet el.

Kigyúrt, szálkás vagy elfér egy kis felesleg? Szeretem a szálkás izmokat magamon és másokon is. Nincs semmi gond egy kis felesleggel imitt-amott...szerintem ez mindig nézőpont kérdése.

Mik a jó edzés alapismérvei? Egy jó jóga óra után energikus és feltöltött vagy, még akkor is, ha azt érzed, hogy testileg kellemesen elfáradtál.

a hét edzője motivációMitől lesz valakinek egészséges az életmódja? A szeretet, a mozgás, a munkaszeretet és az egészséges táplálkozás összhangjától!

Melyik sporteszközt tartod a leghasznosabbnak? A testemet és a jógamatracomat.

Milyen motiváció az, amely mindig hat rád, ha nincs kedved mozogni? Mindig más. Ha nagyon nincs kedvem, akkor általában nem erőltetem a dolgot és megengedem magamnak a lustizást. De általában mindig arra gondolok, mennyire jó érzés lesz utána a testemnek és a lelkemnek is. Minden egyes gyakorlástól kapok valamit, amire éppen akkor, aznap szükségem volt.

További motivációra van szükséged? Olvasd el, hogy mit mondtak más edzők!