Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sport vagy sztriptíz? Ilyen a rúdtánc!

Rajt:

A rúdtánc kapcsán - amely mostanra már komoly (verseny)sporttá alakult ki - sokaknak előítéletei lehetnek vagy erkölcsi értelemben kifogásolhatónak tarthatják, hogy egy órán keresztül forró naciban, bártáncosoktól látott mozdulatokat hajtsanak végre egy rúdon. Én is ezt a tábort erősítettem. Otthon hagytam az előítéleteimet, elmentem, hogy megismerjem a minden férfi fantáziáját megmozgató rúdtáncot. Ez a sport állítólag abból ered, hogy egy sztriptíztáncosnak volt egy tűzoltó pasija, akitől a nő elleste a tűzoltós rúdon való lecsúszást, a többi gyakorlat pedig már adta magát…Na jó, igazából a rúdtánc az 1920-as évek körül alakult ki, amikor az utazó cirkuszok show táncosai a cirkuszi sátor tartórúdját használták előadásuk kellékeként. Csak az 1950-es években kezdték el a bárokban, klubokban szórakoztató műsorok részeként használni a rúdtáncot.

Impressziók:

A Kolosy térnél lévő Artpole Stúdióba belépve családias hangulat fogad, nyoma sincs a fitnesztermek nyüzsgő világának és a morajlásnak. A jobbra lévő szobában öltözködöm, majd a stúdió rúdtánctermébe tartok.

Elsőre nehéz elképzelni, hogy bárki, aki belép az utcáról, rúdtáncossá válhat, de ha tehetséges, annak jelei már az első órán is megmutatkoznak.

Forró nadrággal fölszerelkezve (amire azért van szükség, hogy jobban tapadjon a combunkhoz a rúd) mindannyian bemelegítünk nyújtásokkal, a testtájak (karok, lábak, hátsó részek) átmozgatásával 10-12 percen keresztül, mialatt Vincze Tímea, a heti sportom edzője megfigyeli, ki mennyire hajlékony.

Bemelegítés

Tovább

Tornászból lemezlovas - Interjú Najah Cole-al

Najah Cole nagyban kezdte, hiszen egyből Amerikában indította dj karrierjét, ami mostanra szépen ível felfelé. Pár hete érkezett haza Magyarországra, ahol nem kisebb célokat tűzött ki maga elé mint, hogy hazánkban is megismerjék a nevét.

Najah Cole

Tovább

Zene és sport: két dudás egy csárdában - Interjú Voksán Virággal

Voksán Virág nem szereti, ha csak a Playmate múltjával azonosítják, hiszen zenei felkérései folyamatosak, és már több saját dal is fut a neve alatt. Nem lustálkodik, ha edzésről van szó, mindig talál rá időt és mozgásformát. Állandó céltáblája a kritikáknak, azonban őt ez nem zavarja, csak is a saját céljaira koncentrál.

Tovább

Pikk-pakk és kész az edzés: E-fit

Rajt:

Rengeteg mende-mondát hallottam már az EMS (izomstimulációs) technológiáról és a hozzá tartozó edzésről, köznapi nevén a speed - vagy e-fitness-ről. Az első ilyen jellegű terem két éve nyitott meg E-fit néven Budapesten. Két alkalomra én is beálltam a 25-30 percet edzők táborába, hogy kiderítsem, mi igaz és hamis a mítoszokból, amelyeket több évtizedes kutató - és fejlesztőmunka előzött meg.

Tovább

A biztos alakformálás titka - A hét edzője Simkó Gina

Simkó Gina korábban fitnesz modell volt, aki sikereket is elért e téren. Miután abbahagyta a versenyzést a magasságokban találta meg az igazi "helyét"…

Simkó Gina

Tovább

Ne félj, megtart az anyag: Hammock

Rajt:

A légtorna szó hallatán mi jut elsőként eszedbe? Nekem a cirkusz és a szépen, szinte utánozhatatlanul pontosan és kecsesen mozgó légtornászok tánca a levegőben. Mint oly sok mozgásformát, a légtornát is "fitneszesítették" már, ezért a következő sportkóstolásom ennek a bűvkörében zajlott.

Impressziók:

A stúdió egy VII. kerületi csupa fehér, csupa nőcis lakásban van. Kimondott öltöző nincs kialakítva, csak a félig konyhaként is funkcionáló áthaladó folyosón tudok átöltözni, de ez nem jelent gondot, hiszen csak lányokkal vagyok körülvéve; kivételes alkalom, hogy most a fotósom az egyetlen tesztoszteron gazdatest közel s távol a stúdióban, ő pedig türelmesen várja az óra kezdetét egy másik szobában.

A két szoba egyikében lesz a hammock óra, a légtornázáshoz használandó anyagok - amelyekben csavarodunk, pördülünk, fordulunk majd - már kikészítve, lógnak le a plafonról. Nem is teketóriázunk sokat, Simkó Gina, az óraadó bemutatja, hogy kell majd madárfogással tartani magunkat a plüss anyagon, ami olyan mellmagasságban helyezkedik el nekem.

sport siker levegőben légtorna
Gina instruál engem

Tovább

Fejlődő kötélipar - A hét edzője Zsirai Milán

A triatlon karrierjét hátrahagyva Zsirai Milán először pro ski edzőként tevékenykedett, majd később cross core instruktor lett; az utóbbi, Amerikából származó mozgás vélhetően a legújabb "kötél divat" lesz, amely áprilistól már Budapesten is kipróbálható.

Zsirai Milán

Tovább

Megint kötélnek álltam: Cross Core

Rajt:

Egyik alkalommal, a pro ski sport tesztelésekor Zsirai Milán volt az edzőnk. Az óra után mesélt arról, hogy ő cross core oktató. Igen, először én is csak pislogtam, hogy mit is takar ez a két szó. Mint kiderült, egy nagyon aktív, Amerikából származó "köteles edzést": nem is volt kérdés, hogy kipróbálom-e…

Impressziók:

Goli park, belépsz, majd előre, balra, föl a lépcsőn és jobbra az első emeleten. Kicsit útvesztőnek tűnhet elsőre, de nyugi, ott van! Benn vagy, oké. Jobbra a terem és a női öltöző, előtted szekrények, balra a férfi öltöző, megvan?

Szinte ugyanaz, mint a TRX - gondoltam elsőre. Az alapvető különbség, hogy a kötél nem fix, mivel egy csigán helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy pluszba még az egyensúlyozásra is oda kell figyelnem edzés közben, fincsi, máris jól kezdődik!

Bemelegedünk

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.