Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mélyenszántó mozgás: DeepWork

Rajt:

Nem volt elég a múlt hét, most ismét az egyik kedvenc termemben landolok, és egy másik mozgást tesztelek. Ez lesz a DeepWork, azaz lefordítva 'mély munka'. De mitől mély, és milyen munka?

Tovább

Ezért fogsz munka után inkább edzeni

1. A fröccsöző/söröző helyek jó hangulata garantált, azonban az ital által bevitt kalóriákat a szervezeted elraktározza.

2. Ha már elég fáradt vagy agyilag, garantált lesz az arccal ágyba dőlés és a mély alvás, ha fizikailag is lenullázod magad.

3. Aki kitartó a munkában, annak az edzés a jutalma.

4. Ha reggel magaddal viszed az edzőcuccot, akkor már inkább elmész a terembe, ha egész nap cipelted magaddal a (fullon lévő) sporttáskát. 

5. „Fáj ez, fáj az!” A tested jelez, ha valóban pihenned kell és túlhajszolt vagy, de ezt sose keverd össze a lustasággal. Lustaság? Nyomás edzeni!

6. Levezetheted a munka során felgyűlt feszültséget.

7. Másnap „I feel good” érzésed és szuper közérzeted lesz (a tükörben is vékonyabbnak fogod látni magadat, még ha nem is így van:)).

Te hogyan hidalod át a munka utáni lustaságot?

Tovább

Hét kilométer narkózis

A történetem a futás iránt érzett undorral kezdődött. Ugyan már 2013 novembere óta csinálom a blogot, és tesztelek különböző sportokat, a korábbi iskolai cooper futások kudarcai miatt sosem tudtam magam ismét rávenni a futásra. Akkor nem voltak sikerélményeim. Minden osztálytársam leelőzött, az orvos pedig - a szívzörejem miatt - azt javasolta, hogy mentsenek fel a futás alól, így az évekig porosodott a "sportfiókban".

2015 több szempontból hatalmas változásokat hozott az életembe: új munkahelyem lett, a blog szintet lépett, lezártam egy-két dolgot a múltból, és bekerültem a Team Prevention csapatába. Az ő nevüket fogom még a közeljövőben említeni. Ez a karitatív, összetartó csapat ugyanis meghívott, hogy az Ironman 70.3-as versenyen az egyik váltójukban biciklisként letekerjek 90 km-t. Örömmel vállaltam a felkérést! Hol jött képbe a futás? A csapattagok a Vivicittá sporteseményre készültek (egyen pólóban). Ekkor arra gondoltam, hogy én is képviselném őket, így megnéztem a lehetséges távokat és 7 km-ről azt gondoltam, hogy teljesíteni tudom…

A Team Prevention csapat egy része

Tovább

Találd meg a fix pontot: stability 

Rajt:

A mai óra helyszíne nem ismeretlen számomra, plusz pont, hogy közel lakom hozzá, így kényelmesen vagy alig rohanva sétálok az edzésre. A bejárat előtt "összeütközök" a fotóssal, majd a következő pillanatban már a lifttel "száguldunk" lefelé.

Impressziók:

A fiú recepciósok általában kedvesebbek, ez most is beigazolódik számomra, mikor megkapom a belépőkártyámat. A mindig tiszta és rendezett öltözőből a testépítőkkel és a testüket formálni kívánókkal teli edzős részleg mellett haladok el, egyenesen a nagyterem irányába tartok. Vannak napok, amikor nehezebben állsz neki egy edzésnek a húzós munka után, nos én pont ugyanezt érzem jelenleg…

Tovább

Így táplálkozik egy földkerülő 

A spirituális földkerülő második interjúját olvashatjátok, de most nem az indulással foglalkozunk. Illés Adorján nem kevésbé tanulságos "étkezési hitvallását" vesszük górcső alá ez alkalommal, aki bevezetőként csak ennyit üzent: "Sziasztok, yo-yo, wild-wild west!"

Illés Adorján

Tovább

Ki sem kell mozdulnod a fittségért: Mobiledző

Rajt:

Egyik nap üzenetet kaptam a blog oldalán. Az üzenetküldő lány Mobiledző néven "fut", illetve edz és felajánlotta, hogy szívesen eljönne hozzám órát tartani. A véletlen műve lenne, hogy egy nappal megelőzött a megkereséssel? Természetesen örültem a lehetőségnek és éltem is vele.

Tovább

A vitorlabontás alapjai

Ha foglalkoztat a gondolat, hogy belevágj egy nagy kalandba és vitorlázni kezdj, vagy netán hátrahagyva eddigi utas státuszodat inkább hajóskapitányi babérokra törnél, akkor mindenekelőtt érdemes pár dolgon elgondolkoznod. Az összegzéshez Méder Áron profi, földkerülő vitorlázó járult hozzá hasznos tanácsaival, és az általa már megjárt helyek listájával.

Tovább

Fogyás ütve-rúgva, avagy ilyen a csajos thai boksz

Rajt:

Történetesen jártam már itt ("Központ, a koordinátáim: Budapest, XIV. kerület, Zugló, többi adat a cikk végén - vége"), akkor szintén a thai boksz vonalat teszteltem, ezúttal is azt fogom csak nőies verzióban. Mitől lehet egyszerre csajos és fogyasztó az ütés-rúgás? Olvass tovább!

Földön kitartás erőnlét

Tovább

Ugorjunk neki a hosszú hétvégének, jó húsvétolást mindenkinek!

Tovább

A sportlesők, avagy csekkoltuk a kínálatot

A hideg, kora tavaszi szombat reggelen két elszánt, sportra vágyó lány útjára indult, hogy feltérképezzék a legújabb mozgásformákat. A március 28-i szél inkább telet és nem vizet vagy Coca-Cola-t árasztott…

A SYMA csarnok felé trappolunk, miután átvettük a jegyünket belépünk az ajtón, ahol már nagyban megy a bugi és zajlik a Coca-Cola Testébresztő Fitnesznap.

A "piactéren" az ébredezők keverednek a nagyon élénk forgataggal. A színes ruhák, ügyeletes szépfiúk és cicák ugyanúgy körbelengik a termeket, ahogy sok érdeklődő és lelkes résztvevő. Végig szkenneljük a portékákat: a standokon fehérjeporok, edző ruhák és termékek széles kínálatával szembesülünk, emellett már rúdtáncolók (vagy próbálkozók), edzők is tevékenykednek az ott lévő kisebb színpadokon.

Megpihentünk a Grand UP után (hátunk mögött a nagyszínpad)

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.