Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy extravagáns edzőterem elemzése pár hónap távlatából: JOHN REED Fitness Music Club

Habár John Reed neve sokaknak elsőre nem cseng annyira ismerősen, mint Petőfié, mégis népszerű lett az elmúlt időszakban, méghozzá a sportolók körében. A XIII. kerületi JOHN REED Fitness Music Club eléggé elrugaszkodott és extravagáns, már ahhoz képest, amit egy budapesti eddigi teremlátogatásai során láthatott.

A januárban megnyílt fitneszteremben már a berendezés is rengeteg különböző stílusból áll össze: ázsiai szobrok, graffitik és hip-hop-életérzés, a Buddha-szoborral együtt pedig még elefántok is vigyáznak a biciklin tekerőkre. Nekem, mint az elefántok legnagyobb kedvelőjének ez a kedvenc részem a teremben, persze ne feledkezzünk meg a kardió gépekről sem, amik nem csak hogy modernek, de újra megszerettették velem a kardió mozgást. Sokkal jobb érzés új gépeken futni, amiken különböző programokat tudok állítani, és persze az sem elhanyagolható, hogy a rendszeres edzés eredménye már egy hónap után megmutatkozott a testemen. Mivel a blogom, a Move it, Blondie fő csapásiránya szerint különböző sportokat tesztelek edzőtermekben - oké, az sem titok, hogy sokkal inkább óratípus párti vagyok - leginkább a korábban már beharangozott CYBEROBICS® részlegre voltam kíváncsi.

ezt figyeld konditerem sport
Az egyikben hajnaltól éjjelig mennek a különböző szintű fél - és egy órás spinning edzések (Chris Cycling PRO I órája rulez!), ahol bárki megtanulhatja gyorsan beállítani a megfelelő biciklis magasságot, hiszen két óra között rövid idő van az átállásra. A másik CYBEROBICS® teremben ugyancsak különböző óratípusok váltogatják egymást éjjel-nappal, szintén egy falra kivetített, virtuális edzővel és egy, már korábban felvett videóval, méghozzá angolul. Itt van minden, ami az sportszórást illeti: jóga, boot camp, bodylicous, iron bars és stretch and relax óra is, hogy csak a személyes kedvenceimet említsem. Mivel sokszor sokfele vagyok, eddig csak úgy tudtam menni edzeni, ha tudatosan megterveztem a napomat, ide gyakorlatilag bármikor besétálok, az önkiszolgáló kártyarendszerrel közlekedem, szekrényt nyitok-zárok és bármelyik órára bármikor bemehetek.

Ha kedvem van, pörgős edzést nyomok, ha inkább olvasnék sportolás közben, az elefántok árnyékában biciklizem, máskor viszont eszeveszettül izzadok a futópadon és élvezem, hogy szól az elektronikus zene. Egy héten ráadásul kétszer is live szettel készülnek, nem tagadom, volt már, hogy egy hétfői napon a durva basszus és jó tempó tett rá nagy lapáttal arra, hogy még erősebben megtoljam az edzést, immár a második órámhoz közeledve. Mivel a kondi részlegre kevésbé szűrődik be természetes fény, rendszeresen rácsodálkozom a napsütésre, amikor kiteszem a lábam a portán.

ezt figyeld konditerem sportA “játszótéren”, azaz a súlyzós részlegen kevésbé fordultam meg eddig, de az ismerőseim nagyon szeretik, nem utolsósorban azért, mert nagy tükrök vannak felszerelve, így bármilyen gyakorlat ellenőrizhető, egy guggolás pedig nem végződhet térd reccsenéssel.

ezt figyeld konditerem sportIgen, a JOHN REED Fitness Music Club egy másfajta életérzést ad és számomra mérhetetlen szabadságot, spontánságot, mindezek mellett kedves személyzetet, akikkel még a legapróbb dolgokról is tudok kommunikálni. Az, hogy momentán csak pár száz méterre van a lakásomtól, még csak plusz, és az sem veszi el a kedvemet, ha a szomszéd építkezés munkásai minden alkalommal megnéznek edző cuccban. Én letettem a voksomat!

Tovább

Izzadás, kitörések és mélyizomgyakorlat-hegyek: Boost Training

Rajt:

2016 novemberében, a Move it, Blondie blog 3. születésnapját egy nyilvános esemény keretein belül ünnepeltem, ahol kisebb meglepetéssel készültem a jelenlévőknek. A sorsolás alkalmával az egyik résztvevő, Kincső megnyerte annak a lehetőségét, hogy együtt próbálhasson ki velem egy új sportot. Ő választott, én szervezkedtem, így kerültünk egy napsütéses májusi délutánon a Boost Training órára, ami némileg hasonlít az egyik kedvenc edzésemre.

Ahogy én láttam:

Mire Kincső felérünk az aluljáróból, a GPS-em kedd létére csütörtököt mond. Így az első lehetőségnél elfordulunk balra és próbáljuk kisilabizálni a jó útvonalat. A fák között megpillantjuk az iskolát, aminek egy játszótér mellől nyílik a bejárata. Egy nagyon cuki portás néni igazít el minket az üvegablak mögül. Istenem, bár lehetne őt klónoztatni és némely terem recepciójára odatenni, bárcsak. Az iskola két öltözője közül a jobb a női, de miután a bal teljesen üres volt, Kincsővel a visszaöltözésnél inkább azt használtuk, amivel elkerültük a bulikon és a női öltözőkben eléggé jellemző látványt: amikor tíz nő egyetlen mosdóra vár.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.