Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Formálódó mélyizmok: Pilates

Rajt:

Egy kicsit a tényekről: a pilates fitnesz módszert a német Joseph Pilates fejlesztette ki a huszadik század elején. A komplex mozgásforma ötvözi a "nyugati" világ anatómiai ismereteit a "keleti" mozgáskultúra egyes eszközeivel.

Mikor öt éve elkezdtem aktívan sportolni, a pilates volt az első olyan csoportos óra, amit hónapokig rendszeresen űztem. Feszes és izmos volt a testem ez idő alatt, de később azt vettem észre, hogy csípő tájékon túlságosan megerősített ez a sport. Emiatt abbahagytam - ahány ember, annyi alkat -, hiszen hosszabb távon mindenkinek más jön be.

Amikor pilatesre jártam ilyen alakom volt..

Tovább

Bikini modell a javából - Interjú Kiss Virággal

Kiss Virág bikini modell 23 éves létére nemrégiben 57 indulóból a harmadik helyen végzett egy nívós amerikai versenyen. Kitartása és hozzáállása alapján még nagy sikerekre számíthatunk tőle!

Kiss Virág

Tovább

Vedd fel a labda ritmusát: Squash (videóval)

Rajt:

Az Angliából származó fallabdát börtönlakók találták ki. A kezdeti próbálkozások persze túlnőtték az eredeti közeget és mára nemcsak hobbivá, hanem versenysporttá nőtte ki magát a squash. Némi előzetes tenisztudással, labdaérzékkel, a futást ugyan nem szeretve, ám lelkesen vágtam bele e sport kipróbálásába is.

Impressziók:

Oda állok a vonalhoz, rajtam a világ szeme! Feldobom a labdát és elütöm, a tömeg őrjöng, sikít, az ellenfelem visszaüti a labdát, majd mikor én következem, egy cseles sarokba ütéssel legyőzöm őt: we are the champions! - miután elképzeltem ezt a szép sportkarriert, már megyek is az RSC Squash club öltözőjébe. Se nem tágas, se nem kicsi, a célnak tökéletesen megfelel, hogy átöltözzek.

Tovább

Magyar ugrócsillag - Interjú Bánhegyi Adriennel

Bánhegyi Adrienn édesapja révén ismerkedett meg az ugrókötelezéssel. Később egy amerikai produkció láttán döntötte el, hogy hivatásszerűen is ezzel akar foglalkozni. A rengeteg gyakorlásnak meglett az eredménye: világcsúcsokat dönt, világszerte elismerik teljesítményét és még a Cirque de Soleil-ben is szerepel!

sport edzés siker sportceleb jump kardió
Bánhegyi Adrienn

Tovább

Szökellő fogyás: Fanatic Jump

Rajt:
Egy fitnesz rendezvényen arra lettem figyelmes, hogy közel húsz egyszemélyes trambulint zsúfoltak össze a sarokban, és csak egyetlen lett felállítva e "tömeggel" szemben, az, amelyről az oktató adja az instrukciókat, hogyan ugráljanak a résztvevők. Kicsit csóváltam a fejem, mivel egyszerre volt szokatlan és vicces ez a látvány. Az izzadt női testeket látva arról is megbizonyosodtam, hogy egy aktív kardió edzés szemtanúja vagyok. Több se kellett, én is kipróbáltam a Fanatic Jump-ot!
Tovább

Lépésektől a performanszig - A hét edzője Varró Gyula

A hét edzője a régóta az aerobic vérkeringésében mozgó Varró Gyula, akivel a Step Performance edzésein túl a 8. Coca-Cola Testébresztő Fitnesz Napon is találkozhatsz, a Coca-Cola Testébresztő Programnak ugyanis ő a vezető edzője.

Varró Gyula

Tovább

Performansztól a kiteljesedésig: Step Performance

Rajt:
A step aerobic-kal korábban volt már egy, igaz, hogy csak tiszavirág életűnek bizonyult rövid kapcsolatom. Anno lejártam step aerobic-ozni a hozzánk közel eső kis terembe, hogy ilyen módon formáljam az alakomat. Az határozott emlékként maradt meg bennem, hogy nagyon kellett figyelni a lépéseimre óra közben.
Tovább

Testépítés mesterfokon - Interjú Farkasdi Évával

Farkasdi Éva legfőbb vágya az volt, hogy testépítőként fusson be karriert, ám az élete más irányba indult el. Egy véletlen és egy szomorú történet folytán azonban egyszerre ebben az izmos világban találta magát és sikert sikerre halmozott. Részletek egy testépítő mindennapjaiból…

Farkasdi Éva

Tovább

Eltűnik a zsírod, megnő az izmod: Metabolic

Rajt:

Ismételten rendhagyó írás következik! A metabolic edzés alapjainak elsajátítása a Primal Move-hoz hasonlóan akár több hónapot is igényelhet - én négy edzést nyomtam le egy kezdő csapattal.

Impressziók:

Egy korábbi alkalommal már jártam a 360 GYM-ben a Primal Move-os sportkóstolásom kapcsán. A Lomb utca és a felfele vezető lépcsők ugyanúgy megvannak, mint ahogy még mindig nincs recepció a kis előtérben, és a teremről alkotott véleményem sem változott azóta. Az oktató, Ivanchich András még mindig szuper és szakavatott edző, aki egyenként korrigálja a metabolic csoport minden egyes tagját, ha kell, akár többször is.

Ivanchich András

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.