Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sportos királynő – Interjú Kocsis Korinnával

Kocsis Korinnát több szépségversenyről is ismerhetjük. A szép külsejéhez hozzátartozik, hogy rendszeresen mozogjon, odafigyeljen az étkezésére. Erről, valamint jövőbeli terveiről is mesélt nekem.

Kocsis Korinna

Tovább

„Elmúltam harminc, de nem érzem, hogy vége van az életemnek.” – Interjú Larion Zoéval

Ötféle sportot űz, nem riad vissza az aktfotózástól, de fő célja, hogy rövid időn belül üzletasszony váljon belőle. Larion Zoéval beszélgettem mozgási szokásairól, fotózásokról egy modell szemszögéből, továbbá mesélt egy újfajta étrend típusról is.

Tovább

Csípőcsavarás a forróságban: beautyrobic

Rajt:

A beautyrobic is egy olyan sport, ami rajta volt a kipróbálandó mozgások listámon, és amikor Larion Zoé mesélt róla az interjúnk kapcsán, úgy döntöttem, hogy eljött a tökéletes alkalom, vele együtt én is részt veszek egy ilyen órán. Így kezdődött hát a "mese"…

Impressziók:

A Jászai Mari téren járok, a villamosról leszállva battyogok a Roxy stúdió felé az esti forgatagban. Ahogy beérek a terembe, egyből elkap a halloween-i hangulat - bár én nem szeretem ezt az Amerikából átvett szokást -, a falon lévő pókok, az itt-ott heverésző tökök és egyéb elemek miatt. A recepciós kedvesen köszön és letétet kér tőlem, ami az öltözőkulcsom zálogaként szolgál majd. A következő pillanatban már a túlzsúfolt és kicsi öltözőben "harcolok az életemért": szűk hely, kis padok, két toalett és rengeteg nő.

Ezt követően már az előzőekben a kanapéra csüccsent fotósom mellé ülök, amíg várjuk az óra kezdetét. Zoé még nem érkezett meg. Egyszer csak kinyílik az ajtó, ami mögül semmi sem szűrődött ki addig…

A sok ember, aki addig ott várakozott előtte, egyszerre tódul be a terembe velem együtt. Itt máris találkozom a beautyrobic kitalálójával és megalapítójával, Békési Brigivel. Egyből fel is hívja a figyelmem az olajozásra, hogy jobban "csússzon" az edzés. Tessék? A beautyrobic elve szerint, ha bekenjünk olajjal az olyan kényes testrészeinket mint a has, a fenék és a comb, akkor a 30 fokban végzett gyakorlatok hatékonyabbak lesznek zsírégetés és alakformálás szempontjából.

sport tánc Földön
Bemelegítés

Tovább

Fenékrázás felsőfokon: shake it!

Rajt:

Az elmúlt időben szép számmal akadtak megkeresések edzőktől, hogy próbáljam ki az óráikat. Renáta, aki rúdtánc termet üzemeltet is így tett, az ő órarendjéből kiválasztottam azt a mozgást, amit eddig még nem csináltam: a shake it!-et. Ez egy afroamerikai, jazz alapokra épülő, izolációs tánctechnika, amely főleg dinamikus csípő és mellkas mozdulatokkal van tele (billentések, rázások, ütések). Az izoláció az a gyakorlat, amikor azt akarod elérni, hogy csak egy izom dolgozzon, kvázi elkülöníted a többitől. Lássuk a medvét!

Tovább

Az elkötelezett izommunka: ABS

Rajt:

Akárki akármit mond, én hiszek a köredzésben és a saját testsúlyos gyakorlatokban!

A Zsirai Milán-féle kemény edzéseknek már sokan csodájára jártak, köztük én is. Miután alkalomról alkalomra megtapasztaltam a hatásos edzésmódszerét, ott ragadtam a teremben, és a folyamatos sportpróbák mellett, fakultatív módon azért vissza-vissza mentem cross core-ra. Ezúttal egy olyan óratípust mutatok be onnan, ami nem régóta található meg a terem órarendjében: ez az ABS, azaz az Active Body System edzés.

Impressziók:

Mire is vágyom olykor egy húzós nap után? Ha jó az idő, leginkább bringázásra, ha rossz, akkor egy jó hatha jóga órára vagy egy zúzós, izzasztó edzésre a Yakuza Fitness-ben Milán jóvoltából. Tehát így kerülök ismét a Golipark-ba, ahol a terem semmit sem változott a megnyitása óta, már otthonosan mozgok itt, mikor ide jövök.
sport kitartás Földön funkcionális_köredzés
Melegítés a tükör előtt-mögött-mellett

Tovább

Van 30 perced a mozgásra? – Power Plate

Rajt:

A Power Plate egy vibrációs, edzésre és rehabilitációra is alkalmas gép. Állítólag az izmok 98%-át mozgatja meg a többi sporttal szemben, ahol azok csak 60%-ban dolgoznak; több magyar és külföldi híresség, valamint sportolók is használják. Ezt a mozgásformát ezelőtt csak egy-két Facebook bejegyzésnél láttam, de testközelből még sosem próbáltam, így amikor egy ismerősöm ajánlotta a termet, kaptam is az alkalmon.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.