Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hableány egy kis időre: Búvárkodás (videóval)

Rajt:


Korábban maximum a tévében láttam búvárokat és sem velük, sem pedig a tengerrel nem volt különösebb kapcsolatom, a nyári lubickolások kivételével. Most azonban gondoltam egyet és a listám élére került a búvárkodás!

Impressziók:

Az Aquaworld vízi birodalom halljában Elter Tamás, az oktató éppen elmagyarázza mit fogunk csinálni, mire számítsak. Elsőre csak pislogok és nézek, mint hal a szatyorban, de hát itt vagyunk, medencés kalandra vágyok, vágjunk bele. Az Octopussy Búvárközpontnak külön elkerített szekciója van a hosszú mély medencében, na ez lesz a mi részünk.

A bevezető magyarázatok alapján az oktató és a Dive master (merülésvezető) segítségével összerakom a búvárfelszerelést, amely a nagynyomású sűrített levegős palackból, a búvármellényből és a nyomásszabályozóból, vagy ahogyan a búvárok hívják, a reduktorból áll. Csak kapkodom a fejem mit mivel és hogyan kell összeilleszteni, bedugni, kihúzni; elsőre nem meglepő ez, de mint általában, mindennek megvan a miértje - Cousteau kapitány sem véletlenül találta ki ezeket a folyamatokat.

Itt épp kapkodom a fejem...

Tovább

Sportolás két kerékkel - Interjú Schober Lászlóval

Hogyan képes egy kerekesszékes maratont nyerni? Megáll az élet, ha valaki tolószékbe kényszerül? Schober László, az örök optimista sportoló, kranking edző választ és inspirációt ad.

Tovább

A Mátyás király térről a krankingig - Interjú Deutsch Anitával

Ismerjük őt színésznőként, műsorvezetőként, de tudtátok, hogy már sport oktatóként is aktívkodik!?


Deutsch Anita

2001-ben a Barátok közt sorozatban, Szilágyi Andreaként ismerhettünk meg, emellett szerepeltél több más sorozatban és színházi darabban is. Milyen irányba tart azóta az életed?


Amióta nem vagyok állandó szereplője a sorozatnak, játszottam több külföldi reklámfilmben, vezettem tévéműsorokat, tanítottam média iskolában és legfőképpen megszületett második kislányom Hanni, aki hamarosan 4 éves lesz.


Nemrégiben kranking oktatóként végeztél. Hogy találtál rá erre a sportra? Mi az, ami megfogott benne?


Tavasz óta spinrace edzéseket tartok, jelenleg három teremben.  A spinning régóta nagy szerelem nálam, így találkoztam Tar Csabának köszönhetően  - egy edzőteremben dolgozunk – a krankinggel. Azonnal megtetszett, mert szinte ugyanazt az érzést és eredményt éred el vele, mint a spinninggel, azzal a különbséggel, hogy a felsőtest edzésére helyezi a hangsúlyt.  Edzőként viszont az fogott meg benne a legjobban , hogy akár különféle fogyatékossággal élő emberrel dolgozhatsz együtt  csoportos órán, normál edzőteremben,  más teljesen ép edzőtársakkal együtt. Végre egy sport ahol nincs különbség az ép és tolószékes emberek között.




Hobbiként fogod fel vagy komolyabban foglalkoztat?


Nekem a színészet és az edzősködés is hobbi és hivatás is egyszerre. Ebből a szempontból nagyon szerencsésnek tarom magam.


Az egészséges étrend mit jelent számodra, és van-e ezzel kapcsolatos tipped az olvasók részére?


Nálunk nincsenek otthon extra étkezési szokások. Mindent eszünk, csak mértékkel. Nekem ez az elvem, és persze a sok mozgás.


A sport, a mozgás és az étrend összhangja komoly szerepet játszhat testi és lelki fittségünkben. Több női olvasónkat is érintő probléma, hogy szülés után nem, vagy csak nagyon nehezen nyerték vissza az eredeti alakjukat. A két kislányod születése után te milyen tapasztalatokat szereztél ezzel kapcsolatosan? 


Én azt gondolom minden csak elhatározás és kitartás kérdése. Nekem sem volt időm arra, hogy csak magammal foglalkozzak, ezért szülés után elkezdtem futni. Teljesen egyszerű babakocsiba ültettem a lányomat, amíg ő aludt én toltam a babakocsit és futottam. Csak mikor nagyobb lett és elkezdett óvodába járni jutottam el újra edzőterembe. Ennek köszönhetően viszont ma már lefutom a félmaratont, holott szülés előtt sohasem futottam.




Hol találkozhatunk veled legközelebb: edzőterem és/vagy színház?


Edzőteremben mindig megtaláltok, de remélem, nem kell sokáig arra várni, hogy színházban is megnézhessen, aki szeretne! Szerencsére ez a két dolog nem zárja ki egymást.




Találkozzunk a blog facebook oldalán is!
Tovább

Tekerj más módon: Kranking

Rajt:
A múlt heti spinning után ismét egy Johnny G sporttalálmányt, a krankinget próbáltam ki. Én először a Fittarénán (évente megrendezett sportesemény) találkoztam ezzel a sporttal, de már 2011-ben debütált Magyarországon. Rendhagyó módon az egyetlen fitnesztermi eszköz, amelyet kerekesszékesek is használhatnak velünk együtt. Milyen módon? A krankcycle (a karra edző rész) ülését kivéve a járgányukkal ők is hozzáférhetnek az eszközhöz, így edzhetnek felsőtestre..
Tovább

Interjú a Paleo Lady-vel

Posta Renáta a paleolit táplálkozás elkötelezett híve, a közelmúltban jelent meg első könyve és saját blogja is van a témában a gasztroblogger hölgynek. Ezúttal a sportolási szokásaira is fókuszálok!

Posta Renáta

Tovább

Ha unod a városi biciklizést: Spinning

Rajt:

Imádok biciklizni - bár a hegymenetekkel nem mindennap vagyunk jóban. Spinningen még pár éve voltam egyszer, de sokkal izgalmasabbnak találom a szabadban való mozgást. Ez a sport meghatározása szerint edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés, kerékpáros aerobic óra az USA-ból. Johnny G (Jonathan Goldberg) fejlesztette ki a szobabicikli és az országúti kerékpár ötvözésével 1987-ben, Magyarországon 10 éve lett népszerű ez a sport. Ennek következtében a Mammut bevásárlóközpont tetején található Lite Wellness és annak spinning órája lett sportkóstolásom következő állomása.

Télen a biciklik pihennek...
Tovább

Mély levegőt a fővárosban?

A budapesti  Vámház körutat meghallva legtöbbünknek először a Klapka régiségbolt juthat eszébe, mindez keveredve a Vásárcsarnok és a szmogos levegő gondolatával. Azt viszont kevesebben tudják, hogy Magyarország legnagyobb sópincéjét is itt találjuk meg!


Mit kell tudni a Parajdi sópincéről?

Az erdélyi Parajdon ötven éve végeznek légúti kezeléseket hatalmas sóbányákban,.A szolgáltatás igen népszerű lett a határon innen is; miután sok magyarországi látogatója volt a messze lévő helynek, „közkívánatra” két éve már Budapesten is megnyitottak egy ilyen sóhelyiséget, 50.000 kg sóval és légszűrő rendszerrel felszerelve. Egy ilyen kezelés során a belélegzett só szemcséi jutnak be a légutakon, ahol  az előbbi kifejti hatását így fertőtleníti a hörgőket és a tüdőt. Hogy valóban eredményes lehessen egy alkalom, érdemes legalább másfél órát ott tölteni, ezt pedig több egymást követő napon megismételni a biztosabb hatás érdekében.

A körúton baktatva egy sóbányásznak öltöztetett próbababa tűnik fel először a bejárat előtt. Az ajtót kinyitom, majd elindulok a lefele vezető lépcsőn, leérve megpillantom a jobb oldali shop részleget (mindenféle sóval kapcsolatos terméket lehet itt vásárolni), a bal oldalon a kezelő helyiség található - a só ízét már most érzem a számban. 


Só shop
A kezelés megkezdése előtt az ott dolgozók adnak egy pár lábzsákot, amit a cipőmre kell húznom. Ezt követően lépek be a sóbarlangba, itt kiválasztom a számomra szimpatikus helyet és kezdődhet is a pihenés.


Egy-egy terápia nemcsak betegségek megelőzésére, hanem már meglévő tünetek gyógyítására is szolgál. A helyiség fertőtlenítő hatása olyan mértékű, hogy ha valaki elköhögi magát, a bacilusok fél méteren belül elpusztulnak. A két részre osztott termekben relaxációs zene és hangulatfény gondoskodik az agyunk kikapcsolódásáról.  


Saját magamon tapasztaltam a pozitív hatásokat! A tavasztól őszig tartó belvárosi biciklizés nem kímélte a tüdőmet, sokat köhögtem. Öt alkalommal mentem el a Parajdi sópincébe és nemcsak, hogy elmúlt a köhögésem, de könnyebben veszem a levegőt, ami növeli a sportban nyújtott teljesítményemet is.

Fotó: Lindmayer Zsolt 

Találkozzunk a blog facebook oldalán is!
Tovább

A tréner inspirációi: a jóga lelki oldala

A hét edzője, Pelsőczy Petra tapasztalt oktatóként a jóga órák lélektani hatásairól fejti ki véleményét.

Pelsőczy Petra

Tovább

Találd meg a belső nyugalmad: Hatha jóga

Rajt:

Főképp a nyári szezonban sokat biciklizem, ami miatt többször fájt is a derekam, és hát a tartásomon is lehetne mit csiszolni. Az ideális nyújtó edzés ilyenkor a jóga. Amikor a tojáshéj még a fenekemen volt, anyukám már akkor jógázni vitt magával. Két éve pedig alkalmanként magam is eljárok.

sport jóga Földön

Tovább

Mozogj korlátlanul

Mi lenne, ha azt mondanám: egy kártyával országszerte 300 sportlétesítményt látogatsz fix áron, egész évben. Létezik ilyen? Igen, ez az All You Can MoveSportpass.



A kártyához tartozó Klub Rekreáció kft-t 1999-ben dr. Mihalik Zsuzsa és Schneider Balázs alapították. A vállalkozás fokozatos fejlődések eredményeként 2011-re elérte, hogy az AYCM országosan elérhető szolgáltatás legyen. 

Íme 5+1 ok, amiért érdemes ezt választanod:

1. Sokoldalú: Ha úgy tartja kedvem egyik nap Budapesten bokszolok, másnap már Sopronbanvehetem igénybe a helyi konditerem nyújtotta szolgáltatásokat. A weboldalon feltüntetett helyek keretein belül ide sorolhatók az uszodák, tánccentrumok, jógatermek, mászó termek, teniszpályák, korcsolyapályák, de még a rúdtánc termek is.

2. Mindenki jól jár: Az a munkahely, amelyik szerződésben áll az AYCM-val, a szolgáltatást a 8 órás munkaviszonyban bejelentett dolgozóinak adhatja. Cafeteria elem révén a munkáltatónak kevesebbet kell adóznia, míg előtted megnyílik a korlátlan mozgás kapuja. Ha nem szeretsz egyedül sportolni, főkártyásként élhetsz a társkártyás lehetőséggel is, tehát egy valakit magad mellé „fogadhatsz”.

3. Informatív: A weboldalon az elfogadó helyekről és a szerződött cégek listájáról is egyaránt tájékozódhatsz. De ha épp jártadban-keltedben jut eszedbe a sport, akkor az okostelefonodról egy alkalmazás segítségével a GPS-es keresővel is megtalálod a hozzád közel eső, vagy a kártyádnak megfelelő sportlétesítményt.

4. Különböző méretű: öt különböző kártyatípusból választhatsz, ezek a Small, a Medium, a Large, az XLarge és azXXLarge. Az egyes kártyatípusok nem a létesítmények minőségi megkülönböztetését jelentik, a besorolás az adott létesítménytől kapott ártól függ. 

5. Megbízható: a szerződéskötés hónapjától kezdve az év decemberéig kell fizetned a kártyáért, tehát év végiéig nem kell foglalkoznod a havi bérletvásárlás problémájával.

+1 Találd meg Fittársadat és edzési tanácsok: a facebook-on is létrehozott Edzőtárs kereső nevű oldal önmagáért beszél, az Unlimited online Magazinban pedig életmód- és sport tanácsok adnak útmutatást, bónuszként mindkettőt az AYCM üzemelteti.



Tovább

A tréner inspirációi: ezt edd Aliz szerint

A hét edzője, a Hot Iron-t oktató Leirer Aliz leszögezi, hogy nem dietetikus vagy testépítő, de tanulmányai és benyomásainak ötvözésével, örömmel válaszolt néhány "örök táplálkozós kérdésre".

Leirer Aliz

Tovább

Addig üsd a vasat, amíg Hot Iron

Rajt:

Valamikor 2010 környékén egyszer kipróbáltam a Hot Iron-t. Különösebb izomláz nélkül, alig meggyőzve mentem haza és azóta pihentettem a témát. Hol volt a bibi? A Hot Iron 1-et próbáltam ki, kis súlyokkal, ami az akkori edzettségi szintemnél megegyezett az otthoni felmosásra fordított energiával. A sportág Németországból indult el és három szintje van: Hot Iron 1, Hot Iron 2 és a Hot Iron cross. Ezúttal a Hot Iron 2 edzésen vettem részt!

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.