Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jógáztál már a Balaton felszínén? – SUP jóga

Rajt:

Az egyik legeslegkedveltebb mozgásformám a jóga. Olykor talán már túlságosan is elfogultan írok róla, de igyekszem objektív maradni. Ennek szellemében fogtam hozzá a következő sportpróbához, ami egyszerre ötvözi a jógát és a vizet.


Tovább

„Tíz perc alatt kiderült, hogy ki mennyire nyafogós” – Interjú Kulcsár Edinával

Mindig csinos volt, de az étkezésére csak nem régóta figyel oda igazán a világ jelenleg második legszebb nője, Kulcsár Edina. Saját elgondolásai alapján viszonyul a szépséghez, a hiúsághoz és az őt érő kritikákhoz.

Kulcsár Edina

Tovább

10+1 ok, amiért ne a problémákon, hanem a rúdon pörögj

Ezúttal Vincze Tímea rúdtánc oktató szedett össze 10+1 érvet arról a sportról, amely nem csak a férfiak fantáziáját mozgatja meg.

Vincze Tímea

Tovább

Az egyensúly új magaslatai: Slackline

Rajt:

A Gibbon Slackline Magyarországtól kaptam egy megkeresést, miszerint ideje lenne kipróbálnom a slackline-t. Az üzenetet olvasva bután pislogtam, mivel hirtelen nem nagyon értettem, hogy miről is van szó. Te láttál már a város különböző parkjaiban vagy fákkal borított részein kifeszített kötélen egyensúlyozó emberkéket? Róluk szól ez a történet!

Tovább

Ha bringázol előnyös, ha csajozol nem biztos: csupasz láb

Szerintem nincs olyan ember, aki ne találkozott volna még borotvált lábú bringás fiúval - és esetleg ne nézett volna furcsán rá. Bíró Zoltán triatlonista személyes tapasztalatai alapján beavat minket abba, hogy mik ennek az előnyei és miként reagálnak a lányok erre a helyzetre.

Bíró Zoltán (fotó: Primusz F. Péter)

Tovább

Először a combjaid közé kerül a bot: Gymstick

Rajt:

Ez is egy olyan eszköz, amivel fitnesz eseményeken már találkoztam, bár még nem próbáltam ki ez idáig. Na de most!

Impressziók:

Orlay utca, pincehelyiség, csengő megnyom, recepciós beenged, letét, öltöző. Ez utóbbi helyiség megfelel az öltözködéshez. Az első percek nagyjából így telnek. A teremben körbenézve látom, hogy itt már tízen évekkel ezelőtt "gyúrták" magukat a nőcik. (Sajnos a polifoam-ok is abból az időből vannak.)

A frissen végzett, lelkes instruktorok epekedve várják, hogy kezdődhessen az óra, mindketten izgatottak, én is eléggé kíváncsi vagyok.

A gymstick tulajdonképpen egy bot, amelynek két 'nyúlványa' van és felvenni is egy külön procedúra szerint kell: a medencéhez és a combhoz betámasztva lehet ráakasztani a lábfejre.

Tehát így vesszük fel

Tovább

10 ok, amiért bánhatod, hogy eddig nem merültél

Elter Tamás számtalanszor merült már életében, részt vett különböző expedíciókon, oktatott, de nem ritka az sem, hogy olykor beugrik egy cápaetetésre búvárként. Íme, Tamás 10 érve a búvárkodás mellett:

1. Eszköz egy semmihez sem hasonlítható új és csodaszép világ felfedezéséhez.

2. Különleges kalandokat kínál egy, a megszokottól tejesen eltérő közegben.

3. Megtapasztalhatod a „súlytalanság” érzetét, könnyedén mozoghatsz három dimenzióban.

4. Felfedezheted a mélységek birodalmát, különleges élőlényeket, hajóroncsokat, víz alatti barlangokat.

Elter Tamás

5. Privilegizált leszel, hiszen olyan környezetbe juthatsz általa és olyan dolgokat láthatsz, ami csak nagyon keveseknek adatik meg.

6. Önfegyelemre, gyors helyzetfelismerő és döntési képességre szoktat.

7. Társas sport, a búvárok összetartó és egymásra utalt közösség. Ezért folyamatosan új embereket ismerhetsz meg, és új barátokra tehetsz szert.

8. Sok, addig számodra ismeretlen helyszínre juthatsz el, a világ teljesen új szegmenseit fedezheted fel.

9. Új ismeretek egész sorát sajátíthatod el a tengerről, a tengeri élővilágról, vagy éppen a hajóroncsok világáról, és számos irányba továbbfejleszthető tevékenységet ismersz meg általa.

10. Fogékonnyá tesz a természet értékei, és azok védelme iránt.

Tovább

Tekerni csak komfortosan – Interjú Makai Bettivel

Makai Betti nem csupán saját képzelőerejének köszönhetően, hanem bringás múltja miatt is könnyen tervez biciklisek számára ideális ruhákat. A tervező abba is beavatott, hogy milyen felszerelés szükséges a komfortos biciklizéshez.

Makai Betti

Tovább

10 dolog az ugrókötelezésről

A lista a nemzetközileg elismert ugrócsillag, Bánhegyi Adrienn tippjei alapján készült:

Bánhegyi Adrienn

1.    Fejleszti a kondíciót és a koordinációs képességet, teljesen fitt leszel tőle, ha jó technikával csinálod.
2.    Lehetsz benne nagyon kreatív, kitalálhatod a saját trükkjeidet, amelyeket kombinálhatsz zenével.
3.    Egyedül, párban és csapatban is végrehajtható mozgásforma.
4.    Kutatást is végeztek (illetve én is végzek) róla, miszerint viselkedési problémákat is lehet kezelni ugrókötelezéssel - terápiás céllal. 
5.    A koncentráció is előtérbe kerül, hiszen folyamatosan figyelned kell az eszközre mozgás közben és egyúttal minimálisra csökkenteni a hibalehetőségeket.

6.    Sok (állóképességi) sportág alapja. Bokszolóknál szinte alapvető dolog, kutatások alapján állítólag ott is vannak jelentős különbségek, azok javára, akik ugrókötelet is használnak az edzésükhöz, mivel a lábmunkát és a ritmusérzéket is fejleszti.
7.    Nem igényel sport előképzettséget, bemelegítésre is tökéletesen alkalmas (alapvető, alacsony ugrásokkal kezdve).
8.    Kezdőknek alapgyakorlatként javaslom, hogy legelőször egyikről a másik oldalra hajtsák maguk mellett a kötelet, így előkészítik a mozgást, ez egyúttal látványos és akár két ugrálás közötti pihenőnek is megfelelő.
9.    A vádlit nagyon igénybe veszi ez a fajta mozgás, így fontos a testrész rendszeres nyújtása.
10.   Komolyabb anyagi befektetést sem jelent: elég egy kötél, egy lapos talpú (nem recés), kényelmes cipő és már mehet is az ugra-bugra.

Tovább

Itt bizony hemperegned kell: Boot Up

Rajt:

Hogy is szokott kezdődni? Megkeresnek vagy megkeresek egy termet illetve csapatot, hogy kipróbálnám a sportjukat. Most az utóbbi lépett érvénybe, ugyanakkor nagyon kedves fogadtatásban volt részem már az első pillanattól kezdve, legfőképp a menedzser részéről. Ilyenkor sokkal szívesebben megyek el az első edzésre, szemben azzal, amikor lenézőek velem és blogger csitrinek kezelnek. No de ez kérem szépen kültéren lesz, úgyhogy megúszom a savanyú képű recepcióst is. Ó, jeee!

Valami készül a parkban

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.