Rajt:

Mi is az a twerk? Gondolj egy Beyoncé klipre, valamint arra, hogyan rázzák magukat benne a szereplők. Bingó, ez a twerk! Az Amerikából indult őrületnek nem kellett sok idő, hogy hozzánk is ide érjen.

 

 

Impressziók:

Két hősünk ballag a Blaha Lujza téren. Az egyik a fotós, a másik a blogger. Egyszer csak elérik a célt: a fenékrázás helyszínét. Míg szőke bloggerünk nulla tánctudással, a fotós annál nagyobb kíváncsisággal vág neki az órának. A sztori kezdődik a forró nadrág elővételével, amit a kicsi öltözőben veszek át és közben még realizálom is a hétvégről származó biciklis barnulásomat a lábamon. 

Egy kis melegítés 

Hogyan is kell csinálni? A helyes twerk technika az, ha a combodat előre billentve rázod a fenekedet – nem derékból vagy csípőből dolgozol! Ezt a mozdulatot időbe telik, mire megszokja a testem. Az oktató, Csilla profi és minden mozdulatnál segít nekünk.


Elsőként belekóstolok a kezdők órájába, ahol az alapokat sajátítom el a még bátortalan lányokkal együtt, ezzel szemben a haladó órán nem csak koreográfia volt, de az összeszokott, olykor vihorászó csapatot az sem zavarta, ha feneküket telibe fényképezték:


A szemben lévő tükörben mozgás közben premier plánban győződünk meg folyamatosan az éppen aktuális alakunkról, miközben az óra alapdarabja, a kis nadrág nem sokat takar a testünkön. Forró a hangulat és folyik rólunk a víz, de nem csak az időjárás miatt. 



Fenékrázás a levegőben
....és a földön is

A haladó óra koreográfiája: fejkörzés, karmozgatás, fenékrázás, testsimogatás, csípőbillentés jobbra-balra, maximális szexi üzemmód felrázva, de nem keverve. Még jó, hogy csak lányoknak szól az óra, hiszen van pár nagyon belepirulós, feneket kitolós, illetve más hátsó fertályára alaposan rálátós pozíció is.

Csak a cikk kedvéért...

Fellépni ugyan nem mernék ilyen tánccal, de a négy fal között kimondottan tetszik a fenékrázás – ami nem is annyira egyszerű mozdulat hosszú időn keresztül – sőt el is engedem magam a „sánnápááll”-féle lötyögős, hip-hop dallamokra, pedig ez nagyon nem az én zenei stílusom. 

Ami fontos:

Fenékmennyország: amennyire közönségesnek tűnhet kívülről, olyannyira kemény izommunkát végzünk belül. Kevésbé voltam nyitott az elején, de feloldódtam, akárcsak a Niánál, miután nem vettem közben véresen komolyan az egészet, elengedtem magam és máris könnyebben tudtam a rázós-csúszós, felkelős koreográfiákat csinálni. Tulajdonképpen mikor edzettél utoljára kis nadrágban? Én a rúdtánc próbáján, de itt legalább nem lett tele véraláfutással a testem, mivel térdvédőt használtunk.

Hol? Twerk suli, VIII. Budapest Rákóczi út 47.
Mennyibe kerül? http://reggaetondance.hu/araink.html
Mit vigyél? rövidnadrág és kényelmes felső, cipő, törölköző, víz 

Pontozás

Kínzó faktor: 6/10
Ennyire formál: 7/10
Edző: 8/10
Helyszín: 8/10
Ennyire fáj másnap mindened: 4/10