Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor a nyugi és a boksz egy mozgásban találkozik: Kamibo®

Rajt:

Ezzel a mozgásformával akkor találkoztam először, amikor a barátnőmmel egy pár évvel ezelőtti fitnesz napon random betévedtünk az egyik terembe. 45 percen keresztül a pörgős edző angol instrukciókkal tartott meg egy olyan edzést, amit azóta is emlegetünk - ez volt a Kamibo®. A távol-keleti harcművészeteket magába foglaló dinamikus mozgásforma koncepcióját Michael Dela Cruz és Oliver Prescher fejlesztette ki Németországban. Miután pozitív benyomásaim voltak róla, alig vártam, hogy ismét átélhessem az élményt és pattoghassak az ütvefúrós zenére, ezúttal azonban két barátnőm is elkísért a tesztelésre.

Ahogy én láttam:

A fitneszterem bejárata először megtévesztő lehet, mivel közvetlenül a kondigépek mellett kell elmenni, amint beléptünk az ajtón. A recepció felé pedig egy kis, szűk sávban lehet közlekedni, amit olykor a személyi edzők is használtatnak az edzettjeikkel. A teremben már zajlanak az átalakítások, így a zsúfoltság a közeljövőben megoldódik. Igényesnek tartom az olyan termeket, ahol a vezetőség tesz a vendégek komfortérzetéért. A recepciós kedves, elmagyarázza, hol találom az öltözőt és még lakatot is ad a szekrényemhez - érdemes kérni, különben nem lehet bezárni.

97 sport után már van egyfajta ízlésem, általában tudom, hogy mire hogyan fogok reagálni, és arról is van sejtésem, hogy mi fog igazán feltölteni. De bátran kijelenthetem: amire egy igazán stresszes nap után a legjobban vágyhatsz, az Tar Edit Kamibo® órája!

Tovább

A kerti játék versenyszinten is űzhető: tollaslabda

Rajt:

Mire asszociálsz először, amikor meghallod a tollaslabda szót? A tavaszi és nyári játékokra a frissen nyírt kerti füvön, vagy egy versenysportra? Nekem mindig az előbbi volt az első gondolatom, nem vettem komolyan, de még férfias sportnak sem tartottam, ám ez a közelmúltban megváltozott.

Impressziók:

Egy kis történelemmel kezdeném:

"A tollaslabdázás igazi elődjének Európában a "jeu volant" /repülő játék/ tekinthető, amelyet a 17. századtól kezdve főleg fejedelmi udvarokban játszottak. A tollaslabda játékot mai formájában a brit katonatisztek ismerték meg Indiában 1860 táján 'poona' néven, azt követően honosították meg Angliában. 1872-ben az angliai Badminton városában, Beaufort herceg birtokán játszották először versenyszerűen a tollaslabdázást; innen származik a versenysportág nemzetközi elnevezése." (Forrás: badminton.hu)

Íme, a helyszín (fotós szemszögből)

Tovább

Fenékrázás felsőfokon: shake it!

Rajt:

Az elmúlt időben szép számmal akadtak megkeresések edzőktől, hogy próbáljam ki az óráikat. Renáta, aki rúdtánc termet üzemeltet is így tett, az ő órarendjéből kiválasztottam azt a mozgást, amit eddig még nem csináltam: a shake it!-et. Ez egy afroamerikai, jazz alapokra épülő, izolációs tánctechnika, amely főleg dinamikus csípő és mellkas mozdulatokkal van tele (billentések, rázások, ütések). Az izoláció az a gyakorlat, amikor azt akarod elérni, hogy csak egy izom dolgozzon, kvázi elkülöníted a többitől. Lássuk a medvét!

Tovább

Tedd meg a magyar tenger kört by Move it, Blondie! 2. rész (videóval)


Az előző élményvideóm után a Balaton körbetekerésének egy szubjektív, gyakorlati tanácsokkal ellátott klipjét láthatjátok, amelyben elmondom mire érdemes odafigyelni és milyen felkészülést igényel a több, mint 200 kilométeres táv megtétele. Íme, a Balaton bringázós videóm 2. része:




Videó: Láposi Dávid

Tovább

Mozogj egyszerűen, de hatékonyan! - ugrókötelezés (videóval)

Az állandóan úton lévő világbajnok ugróköteles Bánhegyi Adriennel összefutottam Párkányban egy közös edzés erejéig. Láthattok néhány variációt abból, hogy milyen koreográfiát és elemet lehet kihozni ebből a sokrétű sporteszközből, amivel a bajnok lány általában napi 40 percet gyakorol - kardió edzés ez a javából! Megtanultam pár trükköt és legnagyobb meglepetésemre egész jól ugráltam - bár nem olyan gyorsasággal, mint ő. A személyes sikerek mellett a vidámság, a közvetlenség és a gyönyörű helyszín, jellemezték az Adriennel eltöltött edzésemet!

Tovább
«
12

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.