Rajt:

A jógának már több különböző változatát is kipróbáltam: az abszolút kedvencem azóta is a hatha jóga, de nagyon élveztem a csípőlazító yint, valamint az akro jógát is, ahol mindenki mindenkivel csinálta – a gyakorlatokat.

jóga földön

 

Mivel ennek a sportnak többféle válfaja van, itt volt az ideje annak, hogy egy újabbat teszteljek a saját bőrömön, szóval ezúttal a gerincjóga került a górcsőm alá.

jóga földön
Köröz a köröz a vállacska

Ahogy én láttam:

Tehát a történet ezúttal a Soroksári úton indul, ahol egy nagy épületbe lépek be, majd balra fordulok a recepcióhoz. Az ott dolgozók jelleme hagy némi kívánni valót maga után, a köszönés még csak-csak megy, de a kedvesség már luxus részükről. Továbbra sem értem, hogyha valaki emberekkel foglalkozik miért nem képes egy fikarcnyi kedvességet mutatni irányukba. (Lépjünk túl ezen.)

Az öltöző irányába tartok, aminek nincs ajtaja, csak fallal van elválasztva, a szekrények olyanok, akár egy középiskolában, mi több egy picit cseles is a bezárásuk. Az öltöző nők korosztálya vegyes, nem annyira spanolnak egymással. Innen, ahogy kimegyek, egyből jobbra találom azt a lambériával és tükrökkel körberakott termet, ahol az elkövetkező egy órában tök jó dolog fog történni a gerincemmel.

jóga földön
Ami a gerincnek jót tesz: a cicahát

Mivel éppen telihold van, ezért az oktató, Bea holdüdvözleteket csináltat velünk. Bemelegítésképpen 5-6 pózzal és azok folyamatos összekötésével indítunk:

jóga földönjóga földönMikor már a sokadik ászanánál (gyakorlatnál) járunk, egyáltalán nem fázom úgy, mint az óra kezdetén. Nem is állunk meg, még közel sincs vége a 60 percnek és sok-sok elvégzendő gyakorlat vár még ránk. Könnyűnek tűnik kívülről, de amikor meg kell tartanod magad hosszú másodpercekig egy adott pózban, a tested igencsak izzadósra tudja venni a figurát.

jóga földön

jóga földön
Így néz ki oldalról a bölcsőpóz
jóga földön
Így pedig a híd póz (aminek van egy durvább verziója is, de azt ezúttal kihagytam)

jóga földönA jógát több dolog miatt kedvelem, az egyik ok – ami banálisnak tűnhet – az, hogy végig mezítláb vagyunk az óra során. Sokkal jobb és kényelmesebb így csinálni a gyakorlatokat, mintha sportcipőben ugrándoznánk.

jóga földön

jóga földön
Az óra végét relaxációval zártuk

Ami fontos:

Sokszor hallani ezt-azt a jógáról, miszerint guruk művelik vagy éppen már túl divatos lett, ráadásul minden bokorban teremnek már jógaoktatók. Tény, hogy érdemes alaposan utánajárni, hogy kihez megyünk el edzeni – ez mondjuk minden sport esetében igaz. Bea szerencsére a tapasztalt oktatók közé tartozik. Kedves olvasóm, ne félj a jógától, hiszen ha elmész, nem leszel semmilyen woodoo áldozata!

Hol? Fitness 2000, XX. Budapest Serény utca 2.
Mennyibe kerül? 1000 Ft
Mit vigyél? törölköző, víz, edzőcucc cipő nélkül
Férfi/nő arány: 20% - 80%

Pontozás:

Kínzó faktor: 7/10
Ennyire formál: 10/10
Edző: 10/10
Helyszín: 4/10
Ennyire fáj másnap mindened: 5/10