Rajt:

Egyik nap üzenetet kaptam a blog oldalán. Az üzenetküldő lány Mobiledző néven „fut”, illetve edz és felajánlotta, hogy szívesen eljönne hozzám órát tartani. A véletlen műve lenne, hogy egy nappal megelőzött a megkereséssel? Természetesen örültem a lehetőségnek és éltem is vele.

 

Impressziók:

Süt a nap, senki sem szomorú, a fotóssal együtt a nappalimban várjuk, hogy belevághassak a 66. sportom kipróbálásába. Dél van, csörög a kaputelefon, az edző, azaz Anita megérkezett. Miközben írom ezt a beszámolót, fura, hogy nem a (bunkó) recepciósokkal kezdem soraimat, ugyanis az egyetlen „ajtónállóm” vagyis inkább kiszögelt figurám egy süni, aki a „Már vártalak” felirattal köszönt mindenkit. Nincsenek nyávogó, a pasijukat kibeszélő macák az öltözőben és az zuhanyzóra sem kell majd a végén várni.

A lakás készen áll, ahogy én is egy betegség miatti hosszabb kihagyást követően, és bele is vágunk az ilyenkor szokásos bemelegítés folyamatába. Anita, alias Mobiledző (nevéhez hűen) mobilját nyomkodva zenét varázsol, azután minden gyakorlat előtt elmondja és bemutatja, hogy mire számítsak.

Az izommunkát tabatával indítjuk: ez nem egy újabban felfedezett afrikai törzs neve, csupán a 20 másodperc izommunka, 10 másodperc szünet egyvelegét jelenti - négyszer. A legelső beszámolómban írtam is róla.

Földön sport
Guggolásból felugrás, ez a tabata része és még a maci is mozizik egyet
Földön sport
Only guggolás

Összepacsizunk két kitörés vagy guggolás között. Az első körnél még vidámabban indítunk, később már a testem is reagál a külső impulzusokra és kevésbé vagyok mosolygós, inkább koncentrálok. Van köztetek olyan, aki kitörés párti? A kitörésről már a sandbag próbája során kiderült számomra, hogy van egy hatékonyabb, kíméletesebb verziója is (ha hátrafele lépsz).

Földön sport
"Kitörünk"

Közben azért csak realizálom, hogy otthon, a nappalimban ugrálok (cipőben!!!), miközben Marilyn Monroe figyel a falról, a polcról és egy fotós rohangál körülöttünk. Körülbelül öt perc után, amikor megjelennek az első izzadságcseppek,  sikerül is elhagynom a "csak itthon leszek és tolok egy laza edzést" című érzést.

Földön sport
(súly van a kezünkben)

Az erősítő gyakorlatok során a fenék erősítése és a has acélosítása is szerepet kap. Szerintem évek óta nem csináltam ilyen lábemelős gyakorlatokat, a harmadik kör és variáció után már olyan érzésem támad, mintha megperzselték volna a fenekemet és a hátsó combrészemet. 

Földön sport
Mosolygós lábemeléssel kezdődött...
Földön sport
....majd erős kitartást igényelt

A kar erősítése sem marad ki a palettából, egész jól is ment.

Földön sportFöldön sportLegvégül a has eltüntetésének próbájával és egy (rövid) nyújtással zárjuk le a hatvan perces edzést.

Földön sport
A has acélosítása folyamatban van
Földön sport
Nyújtás után édes a pihenés

Ami fontos:
A kényelmi szempontot ne értékeljük túl, attól még, hogy hazai terepen zajlik az edzés, komolyan kell venni. Minél előbb foglalj az edzőhöz időpontot, ha igénybe akarod venni a szolgáltatást.

Hol? Otthon
Mennyibe kerül? http://www.mobiledzo.hu/arak.html
Mit vigyél? Az edzéshez szükséges dolgokat (cipő is kell)

Pontozás
Kínzó faktor: 8/10
Ennyire formál: 9/10
Edző: 10/10
Helyszín: 10/10
Ennyire fáj másnap mindened: 7/10