Rajt:

Történetesen jártam már itt („Központ, a koordinátáim: Budapest, XIV. kerület, Zugló, többi adat a cikk végén – vége”), akkor szintén a thai boksz vonalat teszteltem, ezúttal is azt fogom csak nőies verzióban. Mitől lehet egyszerre csajos és fogyasztó az ütés-rúgás? Olvass tovább!

Földön kitartás erőnlét

 

Impressziók:

A fáraó él vagy a múmia visszavág!? Legalábbis ezt gondolnám, amikor az öltöző irányába megyek lefele a lépcsőn, és rám kacsint az ókori forma. (Nem is!) A check-in-t és a 100 Ft-os érmével működő öltözőszekrény felfedezését követően harci díszben kacsintok vissza a fáraóra, miközben a terembe sietek.

Rúgni és ütni bárki tud, nem nagy kunszt. No de erősen, szabályosan ez már más tészta. Nem is megyünk bele a sűrűjébe, eleinte az edzők férfi tagja bemelegít minket (az esetleges sérülésekre egyikük sem kérdez rá):

Földön kitartás erőnlétCsípő köröz, guggolunk, csuklót mozgatunk. Fejben már az előző alkalmamnál járok, amikor anno a fiúk közé csöppentem az edzésen és rajtam kívül csupán egy lány volt még ott; akkor a tüdőmet kiköptem az első tíz perces ugrókötelezéstől. Itt a kizárólag női szekciótól eltekintve mire számítsak?

Földön kitartás erőnlétKezdenek szertefoszlani ezek a gondolatok: az edzés egyszerre ötvözi a muay thai alapjait a kondicionáló, fogyasztó gyakorlatokkal, mint például a hasprés, guggolás, mélyhátizom erősítése (azaz fókaként emelgetve az első és hátsó részünket) és a NŐI fekvőtámasz. 

Földön kitartás erőnlét
A felsoroltakon túl a statikus fekvőtámaszt sem hagytuk ki (a "kedvencem")

Az erősítő blokkokat a tettek követik, közben az egyik edző a másikat váltja. Az egyenes ütéseket mindjét oldalról nyomjuk, a csajszi oktató bemutatja, hogy kellene abszolválni az először tíz lassú, aztán húsz vagy negyven gyors püfölést jobb és bal kézzel is.

Földön kitartás erőnlétMi örömmel utánozzuk, sőt, egész jól megy a dolog! Odaszúrom a haragomat a csapattársam által tartott pontkesztyű közepébe, közben folyamatosan szívom-fújom-szívom-fújom a levegőt. Ugyanez a metodika a könyöklő ütéssel (én így hívom), ha vizuálisan is szeretnéd elképzelni, olyan mozdulat ez, mintha a hajadat simítanád hátra.

Földön kitartás erőnlét

Földön kitartás erőnlétEzt a lábbal is eljátsszuk, mármint nem a haj simítást, hanem a sorozatszámokat és a rúgásokat.

Földön kitartás erőnlétA végét még megnyomjuk egy kis árnyék/levegő/lengyel boksszal, 2x1 percen keresztül püföljük azt a személyt, akire a legjobban haragszunk (fejben) kihozva az utolsó energia tartalékaink maximumát.

Földön kitartás erőnlét
Az ütések között sem feledkezünk meg a hasizmaink fejlesztéséről

Az egyiptomi írásjelek alatt, a bokszzsákok előtt, a terem közepén – mint egy háborús filmben mikor lelövik Mel Gibson-t, de ő rongybabaként is állja a sarat – állat felszegve nyújtunk és adunk hálát, hogy elmúlt az elvileg hatvan perces, de ezúttal hetvenre bővített „hosszabbítás”. 

Földön kitartás erőnlétAmi fontos:

Teljesíthető óra, akár kezdőknek is ajánlom. Miért? Tök jó popsid lesz tőle, legálisan ütheted szét azt a személyt, akinek odaképzeled az arcát a pontkesztyűre, ha nem haragszol senkire, akkor a vizsgaidőszak vagy a főnököd hülyesége miatt – vagy amúgy is – felgyülemlett stresszt le tudod vezetni, miközben nem szakadsz meg annyira. Piff-puff és ugrálás van benne dögivel.

Hol? Fit Club, Budapest XIV. Szugló utca 57.
Mennyibe kerül? http://fit-club.hu/arlista/
Mit vigyél? Edzőruha (cipő nélkül), törölköző, víz
Korosztály: 24-35 év
Férfi/nő arány: 100% nő (az edzőt leszámítva)

Pontozás

Kínzó faktor: 10/10
Ennyire formál: 9/10
Edzők: 8/10
Helyszín: 10/10
Ennyire fáj másnap mindened: 9/10