Rajt:

A mai óra helyszíne nem ismeretlen számomra, plusz pont, hogy közel lakom hozzá, így kényelmesen vagy alig rohanva sétálok az edzésre. A bejárat előtt „összeütközök” a fotóssal, majd a következő pillanatban már a lifttel „száguldunk” lefelé.

Impressziók:

A fiú recepciósok általában kedvesebbek, ez most is beigazolódik számomra, mikor megkapom a belépőkártyámat. A mindig tiszta és rendezett öltözőből a testépítőkkel és a testüket formálni kívánókkal teli edzős részleg mellett haladok el, egyenesen a nagyterem irányába tartok. Vannak napok, amikor nehezebben állsz neki egy edzésnek a húzós munka után, nos én pont ugyanezt érzem jelenleg…

 

Mielőtt elkezdődik a „munka”, bemutatkozunk egymásnak az edzővel, utána elhozom a szertárból az órához szükséges eszközöket.

Na, most kezdődik a tánc…vagyis a bemelegítés. Pár perc alatt le is zavarjuk.

Megpróbálom összefoglalni, ami történt:

Minden olyan elem benne volt, amit nem szeretek: a kitörés, a statikus -és a négyütemű fekvőtámaszok. Mivel sportot tesztelek, emiatt nem válogathatok és hasizmot sem lehet erősíteni hatvan percen keresztül, szóval csinálom.

Tehát az a bizonyos statikus fekvőtámasz

Persze ez nem az edzés hibája, sőt Attila mindent gyakorlatot elmagyaráz és megmutat nekünk, velünk együtt edz, de nem megy oda senkihez korrigálni, ha helytelenül mozog. 

Statikus level 2

Az egyensúlyommal nem igazán szokott probléma lenni, ez már a jógás próbák alkalmával is bebizonyosodott számomra. 

A jógában ezt hívják mérleg póznak

Ne parázz, ha elsőre nem sikerül akármelyik egyensúlyozó gyakorlat, hiszen jelenleg a törzsizom (is) komoly terhelést kap.

Visszaköszön a hardcore balance kapcsán már kipróbált labdás egyensúlyozás is:

Akárcsak a pár héttel ezelőtti hardcore balance órán, itt is fő motívum a labdán egyensúlyozás

A funkcionális köredzéstől eltérően itt nincs csapatba verődés, hiszen mindenkinek jut külön eszköz, hogy önállóan hajtsa végre az edző által diktált gyakorlatokat.

A nagy egyensúlyra koncentrálás közben még a zenére sem tudok odafigyelni, így ha felelnem kéne arra a kérdésre, hogy milyen muzsika szólt az óra során, hát megbuknék.

Gumiszalag segítségével erősítjük a karizomokat

Amikor kitörésből kitörésbe ugrálunk a lábakat váltogatva - aminek nem örülök - inkább lassan csinálom, hogy ne veszítsem el közben az egyensúlyomat. A hasizom gyakorlatlatok szintén a labdán zajlanak.

Hasprések a labdán

A végén még a földön szörfözésbe is belekóstolok úgy, hogy közben a TRX-re támaszkodom - vicces, ahogy próbálom magam „mankó” nélkül megtartani.

Először fekvőtámaszozva "szörfözünk"
Azután mindenki ahogy tud (de rogyasztott térddel)

A nyújtás szintén elég gyorsan véget ér, hiszen a következő óra résztvevői már az ajtóban toporognak.

Nyújtunk

Ami fontos:

Tény és való, hogy ha nyűgös vagy, minden sport nehezebben indul, nem könnyű rávenned magad, és a sikerélmény sem borítékolható azonnal. Ilyenkor varázsold elő minden tartalék energiádat és motivációdat! Sokféle funkcionális és törzserősítő órán vettem már részt. Az ilyen fajta gyakorlatok között több átfedés is van. Az óra tetszett, de ezen a szinten a deszkán egyensúlyozáson felül számomra nem nyújtott újabb élményt. Az eszközök újak, tetszett a „szörfözés” is, bár megtartani magam közben nem volt annyira egyszerű, mint amennyire kívülről annak tűnt – főleg amikor csak alkarral támaszkodtam a deszkán. [A helyet amúgy bírom, tetszik.]

Hol? F&M fitness and more, XII. Budapest Csörsz utca 14-16

Mennyibe kerül? http://fandm.hu/araink/

Mit vigyél? edzőruha és sportcipő, törölköző, víz

Korosztály: 20-40 év

Férfi/nő arány: 30-70 %

Pontozás

Kínzó faktor: 8/10

Ennyire formál: 8/10

Edző: 10/10

Helyszín: 11/10

Ennyire fáj másnap mindened: 6/10