Rajt:

Spártai edzésben volt már részem. Igencsak megedzettek ott is. Lássuk, ezúttal mit művelt a testemmel a Spartan SGX névre keresztelt óra.

Ahogy én láttam:

Akár egy beavatási feladat is lehetne az edzőterem megtalálása, hiszen ha nem sétálsz el a szupermarket bal oldalára, akkor bizony nem találod meg. Ha mégis, beléphetsz a loftos hatású terembe – hozzáteszem, az öltözőn azért még lehetne alakítani, pont sikerült egy olyan szekrényt kifognom, aminek csak egy edzőtársam tudta kinyitni a zárját.

földön funkcionális edzés

 

Az edzőrészleghez érve olyan érzésem támad, mintha Schwarzi hagyta volna itt a lenyomatát: izomszag, régi raktárépület rengeteg felfüggesztett dologgal, súlyzócsörgés a köbön, sok szisszenés és izzadságcsepp.

Egy pillantás alatt azon kapom magam, hogy a testrészek bemelegítése után intervallt alkalmazva (adott esetben 30 másodperc izommunka, 10 másodperc pihenő) magas dobogóra ugrálok, szökkenek vagy éppen a lábamat rátámasztva fekvőtámaszokat nyomok vagy hasizmot erősítek sokadmagammal.

földön funkcionális edzés

földön funkcionális edzés

A köredzés itt is kulcsszerepet kap, amihez a teremben minden szükséges eszközt biztosítanak - még magnéziát is a csúszós kezeknek.

Az edzés során hol a falon kommandózok: 

földön funkcionális edzés

Máskor több kilós zsákokat húzok fel:

földön funkcionális edzés

Próbálok felmászni a falon, szintén akár egy kommandós (csak próbálok):

földön funkcionális edzés

A majomlétrát ne! Tényleg nem vagyok beszari, de egy dologtól tartok: ez a magasság. Egy kis edzői támogatással kicsit tudok lendülni - nem tartott sokáig.

földön funkcionális edzés

A félig megtöltött vizes kannák cipelésének erősítő hatását nem vonom kétségbe - elvégre az edző érti a dolgát-, azonban a félig megtöltött tartályokkal fel és lelépni a dobogóra egy lábbal nem annyira buli, a térdem többször is megreccsen.

földön funkcionális edzés

Sosem volt térdproblémám, de ezután nehezen tudtam másnap lábra állni. Nem vonom kétségbe az edző ügyességét, de ezeket a gyakorlatokat csak fokozott ellenőrzés mellett, megfelelő testtudattal érdemes végezni.

földön funkcionális edzés
Az óra végi nyújtásra nagy hangsúlyt fektetünk

Ami fontos:

Nos, a másfél órás edzés tematikája jól van kitalálva, azonban ha egy ilyen típusú edzésre akarsz menni, akkor nagyszerű terep a formálódásra; ha kezdő vagy, elsőre azt fogod érezni, hogy még a lelket is kitapossák belőled – ami nem tudom, hogy hosszútávon mennyire kifizetődő a testnek. A fájdalomról már íródott egy cikk a blogra, az általam sokra tartott edző, Ágh Csaba klaviatúrája által. Átgondolandó.

Hol?  FORCE GYM, XIII. Budapest Országbíró utca 38-42.

Mennyibe kerül? http://forcegym.hu/start/araink/

Mit vigyél? edzőcucc cipővel, víz, törölköző és sok-sok kitartás

Férfi/nő arány: 70% - 30%

Pontozás

Kínzó faktor: 11/10

Ennyire formál: 9/10

Edző: 8/10

Helyszín: 5/10

Ennyire fáj másnap mindened: 10/10