Rajt:

Egy kedves barátom szólt, hogy létezik egy fitneszruha, amit érdemes lehet kipróbálnom. Ennyit tudtam róla egészen addig, amíg meg nem kerestek és ki nem derült, hogy nem csupán edzőruha, de egy magyar fejlesztésű, okos fitnesz dologról van szó. Miután a Move it, Blondie blogon igyekszem minél szélesebb körben bemutatni a sportokat, innentől egyértelmű volt a következő lépés. Némi levelezés és egyeztetés után úgy döntöttem, hogy különböző helyzetekben fogom kipróbálni a NANO Fitness ruhát.

földön sport edzés kültéri edzés otthoni edzés futás nano fitness

Ahogy én láttam:

Nem először tesztelek már magyar terméket, az egyik korábbi próbám a Bodyrope kötéllel volt és mindenféle szentimentális duma nélkül állítom, hogy szívesebben támogatok magyar tervezőt és kivitelezőt, aki szívét-lelkét beleteszi olyasvalamibe, ami momentán jó is. Tehát, korábbi, pozitív élményekkel felszerelkezve vágtam bele az EMS-technológiával (elektromos izom stimulációs tréning) működő (azaz a mini összehúzódások miatt a testünk valójában többet dolgozik, mint az öltözék nélkül), minőségi kialakítású NANO Fitness ruha kipróbálásába - amihez mellesleg egy szükséges aláöltöző is tartozik.

Ami a slussz poén a dologban, hogy a ruhához csatlakoztatható egy aksi, így a microáramokat szó szerint magunkkal tudjuk vinni bármerre.

 

Legyen szó rehabilitáció utáni visszatérésről, fogyásról, izomépítésről, mindenki számára személyre szabható az edzésterv. Sőt, mint megtudtam, a technológia még az állatgyógyászatban is használható. A Lara Croft-ruhához hasonlító dresszhez tartozó kis kütyün lehet állítani, hogy mely izomcsoport milyen erős terhelést kapjon sportolás közben a mindössze 20 perc alatt. A ruha olyannyira tud “nyúlni”, hogy az S-es méret is megfelelő nekem, aki a magassága miatt echte M-es méret, ha ruháról van szó. A teljes menetfelszerelés pedig egy kis méretű bőröndben elfér. Piros pont.

Szóval úgy döntöttem, hogy három módon is előcsalogatom a Lara énemet: szabad levegő mániásként egy kültéri fitneszparkban, majd futás közben és otthon, egy jóga szőnyegen.

A kültéri kondi esetében egy kicsit hűvös az időt fogunk ki, az edzőm a működéshez előre bevizezi a ruhát, majd a rajta található kis réseken szintén vizet fecskendez bele egy spricnivel. Amikor egy csöppet hűvös van, a bőrömhöz érő hideg víz nem az igazi, de ez apróság. Hiába van korábbról EMS tapasztalatom eleinte az jelenti a kihívást, hogy az állítható erősségű “szúrásokat” és a mozgást összehangoljam, megszokjam.

földön sport edzés kültéri edzés otthoni edzés futás nano fitness

földön sport edzés kültéri edzés otthoni edzés futás nano fitness
Ily módon nem csak máshogy mozgok, de az izmaim is duplán dolgoznak, ugyanis a ruha vezérlő egysége egyszerre 11 izomcsoportot mozgat meg. A cardio és a shape program kipróbálása után, valamint több mint 20 perc elteltével, engem is meglep, hogy mennyire jó az állóképességem - a max terhelés mellesleg 25 perc alkalmanként.

földön sport edzés kültéri edzés otthoni edzés futás nano fitness
A futással sem akadt problémám: ennek egyik alapja a jó futócipő. Miután megtörtént a beöltözés, a dressz feltalálója is csatlakozik a 20 perchez és közösen teszteljük mit tud a szerkezet. Nos, miután pár perce már masszívan futunk a Duna parton, a kezdeti, viszonylag könnyű cardio módot idővel átváltjuk aerobra. Innentől már valamivel nehezebb a futás és nem csak a lábunkkal “harcolunk”, de a közbeni EMS-érzetekkel is. Számomra ismét pozitív a benyomás a rövid idő, a jó tempóm és a mozgást követő rövidke, eleinte ütődő hatást keltő relax program közbeni lazulás miatt is:

földön sport edzés kültéri edzés otthoni edzés futás nano fitness
Sokszor hangoztatom, hogy a sportban nem csak a teljesítmény a fontos, hanem a flow, azaz hogy élvezed, kikapcsol, amit csinálsz.

földön sport edzés kültéri edzés otthoni edzés futás nano fitness
Otthon minden kényelmesebb, éppen ezért nagyobb a kísértés arra, hogy eltunyuljunk. Erre esélyem sincs, hiszen munka előtt látogat meg a NANO-hölgy, aki az edzést tartja nekem. Itt válik egyértelművé, hogy tényleg elég egy jógaszőnyeg a zúzós gyakorlatokhoz és a hasizom minden részének átmozgatásához, méghozzá shape üzemmódban. Momentán ennek a résznek az erősítése az, ami mindig ezernyi izzadságcseppet csal a homlokomra. Király érzés egy házi edzőterem, aminek használata után letusolva, fitten mész dolgozni.

földön sport edzés kültéri edzés otthoni edzés futás nano fitness
Ami fontos:

Izomlázam eleinte volt, de csak szolidan, viszont az edzésnek brutál anyagcsere pörgető hatása van. A programok sokoldalúak, amiket a bal karomra rögzített “adóvevőn” keresztül tudok váltogatni: van cradio, shape, aerob, muscle, de még relax is, mindegyik másfajta impulzust bocsát ki. A fiatal, energikus feltaláló praktikusnak tervezte a ruhát, nem véletlenül teszteltem én is különböző módokon. Ha kültérre mész, gondolnod kell arra, hogy át tudj előtte öltözni, amúgy minden szuper lesz. Az ízületeket, porcokat, csontokat kímélő ruha mellesleg könnyen tisztítható, az aláöltöző mosható, ráadásul ha nagyon rákapsz az edzésre, vehetsz magadnak is egyet.

Ezzel vagy edzéssel kapcsolatban csak írj egy emailt az info@nano-fit.com-ra és minden további infót megtudhatsz.

Nincs sok időd, de 20 percnél kicsit többet mozognál? ITT elolvashatod a 30 perces Power Plate-ről szóló beszámolómat!