Rajt:

A közösségi oldalamon elkerülhetetlen, hogy a cuki állatos tartalmakon kívül ne fussak bele a sporttal kapcsolatos hirdetésekbe vagy képekbe. Így láttam meg egy okos gépekről szóló hirdetést is. Miután megkerestem a termet, januárban már meg is kaptam a hat alkalmas (szaunát és dietetikai tanácsadást szintén tartalmazó) bérletet, amit a többi edzésem mellett kényelmesen fel tudtam használni.

földön sport fitnesz diéta mozgás

De ne szaladjunk ennyire előre. Először is tisztázzuk, hogy mit kell tudni a SmartFit-es gépekről! Ahogy a honlapon írják: “A német milon cég indította útjára a csúcstechnológia és a legfrissebb sporttudományos kutatások segítségével az első olyan edzőgépet, mely az edzés folyamán egyszerre képes az excentrikus és koncentrikus fázisban terhelést adni, ezáltal 30%-kal javítva az edzés hatékonyságát.” Szóval belecsöppentem a technológia sportos világába.

 

Ahogy én láttam:

Az első edzés előtt szükség volt egy telefonos bejelentkezésre, ugyanis a gépek használatát először egy szakavatott edző mutatja be mindenkinek. Korábbi tapasztalataim miatt komoly fenntartásokkal kezelem a gyors, ám valódi eredményeket ígérő órákat. Adott esetben 36 perc alatt ígérnek bombaformát - nyújtással együtt. A gondolatmenetemet akaratán kívül cáfolja meg az egyik vendég, akivel szóba elegyedek az öltözőben. Elmeséli, hogy valóban sokat fogyott a módszerrel és mennyire szeret odajárni - a párbeszéd azt követően történt, hogy a Király utca elején végighaladtam és a Central Passage első emeletére értem. A recepciós feladatot főként az edzők látják el, a josgimért cserébe kapok pulzusmérőt és törölközőt is, a pakkot kiegészíti az öltözőhöz tartozó kártya. Az öltöző mindig kardinális kérdés számomra, hiszen nem mindegy, hogy undor vagy nyomor, esetleg tisztaság közepette válsz meg a ruháidtól. Szerencsére itt az utóbbi esettel találkozom: a helyiség mindennel felszerelt, tiszta, meglepetésemre még hajvasalót is tartanak, innen nyílik a szauna is.

No, de vissza az edzéshez: az egyik edző, Zoli vezet körbe, mindent kikérdez rólam, alaposan elmagyarázza hogyan működnek a gépek és a beállításaikat (erősség ügyileg) is hozzám igazítja. Ezek módosítására mindig lesz lehetőség, csak egy edzőt kell megkérni ahhoz, hogy állítson a gépeken, ha éppen már annyira erősnek érzem magam, hogy piskóta az adott nehézség.


Ahogy pár sorral feljebb írtam, az edzés mindössze 36 perces; a minden izomcsoportot megmozgató gépek chip kártyával működnek, utóbbi nem csak az indításért felelős, de általa a fejlődésemet is nyomon lehet követni. Nem csak azt tudja, hogy mennyi a testzsír-százalékom, mennyire vagyok izmos, de szinte az is kiderül, hogy milyen stílusú ruhát hordok. Kristálytisztán látható, hogy mennyire vagyok hatékony mozgás közben és az is, ha az edzés egyes részeinél lébecoltam, akár csak egy másodpercig is.

Középen, a KÖR-be rakjuk le a vizet, a víztartó fölött található kis tévén pedig piros és kék számok váltogatják egymást. Bitang egyszerű: a kék számok megjelenésekor kell edzeni, a piros a pihenő fázist jelöli, ekkor lehet becsatlakozni a körbe és az adott gépbe helyezni a chip kártyát.

földön sport fitnesz diéta mozgás
A KÖR - fekete mocsár kislány nélkül

Ízelítőül néhány gép:

földön sport fitnesz diéta mozgás
Először a chip kártyát kell a gépekbe helyezni. Ez az első gép, amivel kezdeni érdemes, innentől pedig tovább balra.

földön sport fitnesz diéta mozgás

Egy körben két kardió gép van, ezeken a többitől eltérően 3-3 percet töltünk, de no pánik, mindent jelez a gép, még a megfelelő mozgási tartományt is, nehéz linkeskedni, amikor minden izomcsoportot megmozgatunk.
 

földön sport fitnesz diéta mozgás
Hátizom erősítés

földön sport fitnesz diéta mozgás
Előre és hátra dőlök (némi ellenállással)

Apropó, az első edzéssel együtt jár egy testösszetétel-mérés is: itt kiderül rólam minden, az is, hogy 66,3 kg vagyok, a testzsíromon még van mit csiszolni, de az értékeim alapvetően jók.

Ami fontos:

A köredzésen kívül még „hagyományos” csoportos órákon vehetsz részt, emellett személyi edzésre is van lehetőséged. Piros pontot érdemel, hogy az edzők tényleg felkészültek, bármikor, bármivel lehet hozzájuk fordulni, mindemellett igénybe vehető a dietetikai tanácsadás is, ahol szintén egy profi homyálosít fel a neten elterjedt táplálkozási mítoszok közepette. Mivel a hely a Gozsduhoz esik közel, az ember könnyen hinné, hogy csak az orrukat fennhordó emberekkel találkozhat a teremben. Kellemes meglepetésként ért, hogy ennek az ellenkezőjét érzékeltem. Emellett pedig azt is megtapasztaltam, hogy a gépek anyagcsere pörgető hatása nem csak PR szöveg.

A tagok számára folyamatosan rendeznek motiváló háziversenyeket, emellett a hely kutyabarát, ha pedig szerencséd van, edzés előtt vagy után ennek a gyönyörűségnek a simogatásával tudod feltölteni a szeretetraktáraidat:

földön sport fitnesz diéta mozgás

A végére egy kis praktikum: ha autóval érkeznél, közvetlen az épület mélygarázsában parkolhatsz is.

Hol? 1061 Budapest Király utca 8., 1. emelet
Mit vigyél? Edző cuccot, törölközőt kapsz ott
Mennyibe kerül? http://smartfit.hu/arak/#berletek
Férfi/nő arány: 50%-50%