Rajt:

HRT, azaz Health Rescue Team. A megkeresés részemről indult, de állításuk szerint beelőztem őket tettemmel. Ennek örültem, annak végképp, hogy egy olyan terembe kellett mennem, ami mellett rengetegszer elmentem azelőtt, de nem volt okom korábban bemenni oda. Hát lássuk!

Ahogy én láttam:

Bárdosi Küzdősport Akadémia: Budafoki út, pár lépcső lefele, és itt is vagyunk. Családias, barátságos a hely, a névadó, Sanyi a pultban áll, és amikor öltözőkulcsot kérek tőle, csak ennyit mond: „Nálunk nincsen kulcs, nálunk biztonság van.” Deal, akkor be az öltözőbe, aminek szintén megvan a maga hangulata.

Melegszik az izom

 

Átöltözve, az ajtón kijőve pár lépéssel beljebb már izomszag közepette a tatamik, kettlebellek, egy bokszzsák és sok-sok sporteszköz között találom magam. Az egyik alkalommal fiúk és lányok, másodszor már csak fiúk társaságában – utóbbiak közül van, aki félmeztelen.

Pár szó az edzőkről: szigorúak, odaszólnak, ha kell, de pont azon a mezsgyén állnak, amitől én nem kapok „sikítófrászt”, ugyanis utálom, ha parancsolnak nekem, miközben épp a teljesítőképességem és utolsó energiatartalékaim végét járom.

A sorozatokból az állomásonkénti 40 másodperc munka, 15 másodperc pihenő nem hiányozhat, a kötéllel (hasonló, mint a TRX), a kettlebellel, a hasprésekkel és guggolásokkal, saját testsúlyos gyakorlatokkal átszőve.

Egy kis boksz is belefért

A hangok és a „tarts ki, kemény vagy, ez az!” jellegű, tuningoló zenék forrása a menő kinézetű, bömbölő hifi, amit olykor kedvem lenne felkapni és körbefutni vele a teremben. Egy-egy guggolásnál szidnék valakit, miközben ég a hátsócombom.

Nem hiába ilyen izmos...

A köredzésről, a módszerekről és a gyakorlatokról meséljenek még a képek:

A kettlebell és az erőlködés kéz a kézben járnak
Konditermi csendélet
Karral tekerés

Ami fontos:

Itt nem kell tartanod attól, hogy cicababákkal vagy selyemfiúkkal futsz össze az öltözőben, szuper a társaság, mindenki „span” mindenkivel. Az edzés elég kemény, tehát egy mentális felkészülés nem árt előtte. Mindig van B, azaz könnyebb mozdulat opció, ha nem tudod kivitelezni az adott gyakorlatot.

Nyújtás csuromvizesen = felbecsülhetetlen

Hol? Bárdosi Küzdősport Akadémia, XI. Budapest Budafoki út 17/a.
Mennyibe kerül? Egy alkalom 1990 ft, bérlet: 13.990 ft
Mit vigyél? nagy törölköző, mert izzadni fogsz, de nagyooon; víz; kényelmes edzőcucc és sportcipő
Férfi/nő arány:  70% - 30%

Pontozás

Kínzó faktor: 10/10
Ennyire formál: 10/10
Edzők: 11/10
Helyszín: 9/10
Ennyire fáj másnap mindened: 9/10