Rajt:

Egy hozzám közel álló személy, azaz Posta Reni már mesélt nekem a spártai edzésről, ahova jár. Gondolom már most kitaláltad, hogy én is vele tartottam a következő alkalommal…:)

Impressziók:

A közvetlenül a Marina parton lévő teremhez tartunk Reni, a fotós és én. A gyönyörű napsütésben egy pillanatra elgondolkozom, hogy ha pár fokkal melegebb lenne, akkor kinn is tarthatnánk egy edzést. Szerencsénkre egy földszinti „üvegkockában” lesz az óra, ami a Dunára néz, így két gyakorlat között tudok gyönyörködni a napsugarakban.

A dolog sport része: adott egy tapasztalt edző, a másfél órás személyi edzés és két mozgásra elszánt delikvens. Az öltözőt nem fitogtatom, hiszen imádom, hogy tiszta és nem vagyunk sokan, még a gimis szekrények is szimpatikusak. Bejön az összhang, ugyanez vonatkozik a falakra és a sporteszközökre: ahova nézek élénk színeket látok.

 


Nem is húzzuk tovább az időt, máris kezdünk a bemelegítéssel, amit (én a rücskösebbik) hengerrel teszünk meg, ahogy az a képen is látható – ejha, ettől tényleg átmelegszünk.


Időközben azért végigfuttatok egy elemzést a fejemben, hogy mi is történt Spártában a gyengékkel (leginkább gyerekekkel)? Letaszították őket a Taigetosz szakadékába! Ha bénák leszünk itt csak a Duna jöhet fel opcióként…:)

Szerencsére nem tűnünk ügyetlennek, sőt! Ez elsőnek akkor bizonyosodik be, amikor szemben állunk a fallal, ahová Attila a hátunk mögül dobálja a labdákat, nekünk csupán el kell kapnunk őket. Pulzusfelpörgető, vicces és játékos egyben.


Hát, még amikor a traktorkereket kell ütni egy ütővel, ami kimondottan élvezetes számomra: „Kezet fel, fenék behúz és csap!”. Ha nem csapkodom, akkor épp ütemre ugrálok rajta, míg Reni egy másik gyakorlatot végez, aztán cserélünk.


Eközben a Linkin Park válogatás album süvít a háttérben, felébreszti bennem azt az érzést, amikor még tiniként hátrafordított övtáskával, csuklópánttal, „linkines” pólóban járkáltam az utcán ezt a zenét hallgatva. Kívülről fújom az összes számot.
Az edző javít, ha kell, persze magyaráz is, hogy mit, mikor miért és hová.

Szabadúszó elfoglaltság a pihenő alatt

Ha épp nem eszközökkel csinálunk valamit, akkor mászunk, kúszunk, akárcsak a primal move-ban.

A hasizom erősítése és a szokványos statikus fekvőtámasz sem a megszokott módon történik:


Mindemellett a saját magam sikeres felhúzásának – mint megtudtam, ennek az egyik alapja az edzett lapocka körüli izmokban rejlik – eufóriáját is átélem, igaz némi rásegítéssel:


Nagyon bírom a funkcionális edzéseket , ez már bebizonyosodott az ABS kapcsán is! A szépségük, előnyük – nekem most hátrány, mert nem tudok mindent felsorolni –, hogy egy adott gyakorlatot többször és többféle módon lehet megcsinálni, hát még ha az összes többi eszközt is alapul vesszük, hiszen mi csak párat használtunk.

A kedvencemet hagytam a végére: a traktorgumi "szétütése" nemcsak stresszlevezető, de nagyon jó erősítő hatása van

A nyújtás hasonlóképp fejeződik be, mint ahogy az edzés elkezdődött annyi különbséggel, hogy lassan húzzuk végig a testünket a már említett hengeren.

Az edzés végén. Köszönjük Attila!

Renivel

Ami fontos:

Ne ijedj meg a nevétől és attól sem, hogy az emberek közben kívül mászkálnak és olykor bekukkantanak a „kockába”. Ide kell a kitartás, a mélyizmok és a törzs szerepe pedig elengedhetetlen még akkor is, ha csak lájtos az edzés!

Hol? Budapest XIII., Spartan Bay - Marina Part
Mit vigyél? edző ruha, törölköző, víz
Mennyibe kerül? 3000-6000 ft, függ attól is, hogy egyéni vagy csoportos órán veszel részt

Pontozás

Kínzó faktor: 9/10
Ennyire formál: 8/10
Edző: 9/10
Helyszín: 10/10
Ennyire fáj másnap mindened: 7/10

Fotó: Láposi Dávid