Rajt:

A légtorna szó hallatán mi jut elsőként eszedbe? Nekem a cirkusz és a szépen, szinte utánozhatatlanul pontosan és kecsesen mozgó légtornászok tánca a levegőben. Mint oly sok mozgásformát, a légtornát is „fitneszesítették” már, ezért a következő sportkóstolásom ennek a bűvkörében zajlott.

Impressziók:

A stúdió egy VII. kerületi csupa fehér, csupa nőcis lakásban van. Kimondott öltöző nincs kialakítva, csak a félig konyhaként is funkcionáló áthaladó folyosón  tudok átöltözni, de ez nem jelent gondot, hiszen csak lányokkal vagyok körülvéve; kivételes alkalom, hogy most a fotósom az egyetlen tesztoszteron gazdatest közel s távol a stúdióban, ő pedig türelmesen várja az óra kezdetét egy másik szobában.

A két szoba egyikében lesz a hammock óra, a légtornázáshoz használandó anyagok - amelyekben csavarodunk, pördülünk, fordulunk majd - már kikészítve, lógnak le a plafonról. Nem is teketóriázunk sokat, Simkó Gina, az óraadó bemutatja, hogy kell majd madárfogással tartani magunkat a plüss anyagon, ami olyan mellmagasságban helyezkedik el nekem.

sport siker levegőben légtorna
Gina instruál engem

 

Gina bemutatja az első gyakorlatot, amely közben a teste végig könnyedén simul az anyaghoz. Nincs itt probléma, könnyen mehet ez nekem is! Tehát test felhúz, anyag derékhoz érint, láb is felhúz, miközben hátradőlök, a két lábamat szétterpesztve bele csavarintom magamat a plüssbe…Eközben félre kell tennem a tériszonyt és a hátraeséstől való félelmemet…pár próbálkozás után - nem mondom, hogy eleinte egyszerűen ment és nem paráztam közben - sikerült, lábaim az égnek, fejjel lefelé lógok huhú!

sport siker levegőben légtorna


Kihívás teljesítve, első sikerélmény bezsebelve, a fotós már most pirul a sok szét tett lábú lány láttán.
Egy-két pörgés, forgás, láb ide-oda emelés után fel is húztam magam az égbe, ahol a többiekkel együtt kötözött sonkaként vagy szalonképesebb szóval kifejezve karácsonyfadíszként lógtunk. A kitűnő hangulatú óra felépítése szerint az első gyakorlatot összekötjük az összes utána következővel.

Így kerültünk ilyen és ehhez hasonló pózokba: 

sport siker levegőben légtorna
sport siker levegőben légtorna
sport siker levegőben légtorna
sport siker levegőben légtorna
Mintha hintáznék! Ez az egyik kedvencem volt


No de Gina egyre nehezebb gyakorlatokat mutatott be, aminek az lett a vége, hogy egy plüssön volt a kinyújtott lábunk, sőt még fel is álltunk rá: komolyan meglep mi mindent lehet kihozni egy anyagból megfelelő kreativitással (és mindezt elegánsan, hiszen a lábainknak végig spiccben kellett/kellett volna lenniük).

sport siker levegőben légtorna


Két mozdulat között mindig spárgába ereszkedtünk le, a felsőtestünket kicsit előrehajtva, ez volt a pihenő és a nyújtás együttese.

sport siker levegőben légtorna


A legutolsó mozdulat volt a legnagyobb félelmem: fejjel lefelé lógás ellentétben az első hátradőléssel, hiszen most nem kapaszkodok semmibe. Egészséges a „lógás” és nagyon jól kinyújtja a csigolyákat!
Az óra végi relaxáció idejére bábbá változunk: nem is olyan egyszerű, hiszen végtagjainkat kitekerve, betekerve, ide-oda rakva jön létre a kis kuckónk. Lábaim az égnek állnak, karjaim két oldalt lógnak elernyedve, a szemeim becsukva, és lazítok, ahogy a többiek.

sport siker levegőben légtorna


Külön öröm számomra az, hogy Gina megdicsért, milyen jól ment az edzés, hiszen első alkalommal nem mindenki tudja végig csinálni a teljes órát. You made my day Gina!

Ami fontos:

Az anyag, amin húzódzkodsz, könnyen kidörzsölheti a hónaljadat és az alkarodban is komoly izomlázat érezhetsz közben és másnap a tested folyamatos felhúzása miatt.

Hol? Womanity Studio, VII. Budapest Síp utca 5., 1. emelet
Mennyibe kerül?
1 alkalom 2500 Ft
5 alkalom 9000 Ft
10 alkalom 15000Ft
Mit vigyél? A megszokott alap edzőfelszerelést, cipő nem szükséges
Az óra korosztálya: 23-30 év

Pontozás
Kínzó faktor: 9/10
Ennyire formál: 10/10
Edző: 10/10
Helyszín: 9/10
Ennyire fáj másnap mindened: 8/10
Férfi/nő arány: csak nők!

Fotó: Lindmayer Zsolt