Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tréner inspirációi: ezt edd Aliz szerint

A hét edzője, a Hot Iron-t oktató Leirer Aliz leszögezi, hogy nem dietetikus vagy testépítő, de tanulmányai és benyomásainak ötvözésével, örömmel válaszolt néhány "örök táplálkozós kérdésre".

Leirer Aliz

Tovább

Addig üsd a vasat, amíg Hot Iron

Rajt:

Valamikor 2010 környékén egyszer kipróbáltam a Hot Iron-t. Különösebb izomláz nélkül, alig meggyőzve mentem haza és azóta pihentettem a témát. Hol volt a bibi? A Hot Iron 1-et próbáltam ki, kis súlyokkal, ami az akkori edzettségi szintemnél megegyezett az otthoni felmosásra fordított energiával. A sportág Németországból indult el és három szintje van: Hot Iron 1, Hot Iron 2 és a Hot Iron cross. Ezúttal a Hot Iron 2 edzésen vettem részt!

Tovább

Formáld magad alternatívan

Ha felszaladt pár kiló és a sport mellé keresel más "segítséget", akkor még mindig találhatsz lehetőségeket a fogyás palettáján. Mi a helyzet az alternatív, méregtelenítő és fogyasztó, netán gyógyító opciókkal? Ezúttal négy különböző - a mozgást nem helyettesítő - lehetőségről írok nektek, Move it-osok!
Káposztaleves kapszula

A káposztaleves kapszulát az egyik legideálisabb súlyvesztési megoldásként kínálják. Rosttartalma segíti az emésztést, a méreganyagok felszívódását, feltölti a vitaminháztartást. Mint minden „csodaszer” esetében, ez sem váltja ki a mozgásszegény életmódot és a rendszeres, odafigyelést igénylő táplálkozást. A jojó effektus és az izmok leépülése ellen a legjobb, ha sosem koplalnak, mert nem vezet eredményre. A kapszulában ötvözték a zöldség három fajtáját, tehát már a kellemetlen íze sem lehet kifogás a fogyasztóknak. A három féle káposzta közül a fehér „felel” a cellulitisz és a narancsbőr megszüntetéséért. A lila nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, fokozza a méregtelenítő elemek hatásfokát, stimulálja az emésztést. A zöld változata fokozza az inzulintermelést és növeli a vércukor szintet. Tehát ártani nem fog.

Fotó: napidoktor.hu

Akupunktúra

Az akupunktúra bizonyos, meghatározott testfelszínhez közeli területek, pontok mechanikus ingerlése speciális tűkkel, amelynek létezése a Hagyományos Kínai Orvoslás egyik szakterületeként vált ismertté. A módszer a fogyókúrázó tűrőképességét, türelmét és kitartását próbára tevő éhségérzetet csökkenti úgy, hogy közben elősegíti, támogatja a fogyást és a méregtelenítést. Mint a legtöbb alternatív módszer, nem váltja ki a sportolást, hanem kiegészíti. Ez mind szép és jó, de ha viszolyogsz a tűtől, nem biztos, hogy ez a te alternatívád.
Fotó: cupunctureclinicnw.com

Salaktalanító tea

A Naturland kínálta salaktalanító teák gyógyhatású készítmények. Leginkább tavaszi tisztítókúrákhoz ajánlott, de akár félévente is érdemes elvégezni. Egy hónapig naponta kell egy-két filtert 2.5 dl forró vízben áztatni, majd meginni. Vízhajtó hatása révén elősegíti a szervezet salaktalanítását, akadályozza a (téli) méreganyagok felhalmozódását. Epe problémák, valamint más vízhajtó szedése mellett nem ajánlott a tea fogyasztása. Nekem tuti befutó volt, tavasszal érdemes végigcsinálni egy kúrát.
Fotó: tutivital.hu


Nyirok masszázs
 
Az emberi szervezet nagy része víz, a szükségesnél olykor többet is magukban tartanak a kötőszövetek, ezzel is keltve a teltség látványát. A nyirok szálltja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek egyrészt túl nagyok ahhoz, hogy visszatérjenek a vérkeringésbe, másrészt a szövetekben sem tudnak lebomlani. Ez a masszázsfajta pontosan a nyirok utakat nyitja meg, így a víz és egyéb lerakódott salakanyagok könnyebben távozhatnak a testből. Ötvözése az előbb említett salaktalanító teával látványos eredményt hozhat. 

Fotó: runnersworld.com
Találkozzunk a blog facebook oldalán is!
Tovább

Katona dolog: TRX

Rajt:

A TRX-et amerikai haditengerészek fejlesztették ki szabadidejükben a Playboy lapozgatása helyett. A "kényszerből" kialakult sport az állóképesség növelésén túl a központi, vagyis core izmokra (törzs, hasizom, mély hátizom) gyakorol hatást edzés közben. Saját testsúlyos edzés révén az ízületeidet sem terheli meg. Ezek tudatában és pár YouTube-videó megnézése után felbuzdultam és kipróbáltam!
Tovább

A tréner inspirációi: Susie nem hagy otthon tespedni!

A hét edzője, Konok Zsuzsanna 'Susie' több éve táncos. Eddigi tapasztalatait összesűrítve hozta létre a Dance Training-et, amit egyre nagyobb sikerrel űz, hétről-hétre többen járnak az óráira. Emellett már országszerte oktatja is saját sportját. Motivációit érdemes elolvasnod!

Susie

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.