Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bírd a kör végéig: funkcionális köredzés

Rajt:
Hallottam már mendemondákat, láttam is (messziről) crossfit órákat, mégsem tudtam mire vállalkozom pontosan a hasonszőrű funkcionális tréning órával. Az első edzésre kíváncsian mentem el a Csörsz utcai edzőterembe.
Impressziók:
A MOM Sport mellett lévő F&M fitness and more terembe liftet használva vagy lépcsőkön lemenve vezet az utam, mikor odaérek, a recepción megkapom a belépőkártyámat, majd ismét pár lépcsőfokot ereszkedek lefele, amíg szembe nem "jön" velem az öltöző; a tiszta, jól felszerelt, a wellness részleg is innen nyílik. Miután körbepillantottam, megtörténik a szokásos óra előtti átöltözésem, lapozzunk!
Tovább

Az öttusa ifjú fejedelemasszonya - Interjú Gyenesei Leilával

Gyenesei Leila több sportot végig próbált, mindegyikben remekelt, de az öttusában teljesedett ki. Mi motivál egy sportolót, hogy akár naponta többször is elmenjen edzeni? Van-e élet az élsport után? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettem a hazai és nemzetközi öttusa neves élsportolójával.

Gyenesei Leila

Tovább

Capoeira aerobic: garantáltan formás leszel!

Rajt:

Mintha csak a Resident Evil (Kaptár) c. film forgatására csöppentem volna! Miután belépek a Material Centerbe, meglepődve konstatálom, hogy az edzőtermen kívül sehol sem tapasztalható mozgás. Az üres, félig sötét és hideg folyosók csendjét csak a liftek tompán kopogó zaja töri meg. Az egyikkel "felutazok" a legfelső szinten található fitneszterembe. A liftből kilépve, az ürességtől kongó folyosókhoz képest szembeszökő a kontraszt: itt nagyon is zajlik az élet.

Impressziók:

Szabályos nyüzsi fogad a bejáratnál: balra tőlem a majdnem teljesen sötét spinning terem , amellett pedig az átlátszó üvegfalú aerobic részleg található, melyeken átnézve látom a mozgolódókat; közben odaérek a recepcióhoz, ahol hiper kedves lányok fogadnak (első benyomásaim a Lite Wellness-hez hasonlóan nagyon kedvezőek). Megkapom a kulcsot, nyomás az öltözőbe! Itt teltház fogad. A helyiség tiszta és tágas, a szekrények előtt egy-egy paddal, zuhanyzókkal és hajszárítókkal; egyszóval kulturált és kiválóan felszerelt, a pozitív benyomásaim tovább szaporodnak.

A Color teremben folyó capoeira aerobic órához a lépcsőházon át, egy szinttel lejjebbre vezet az út. A tágas terem hangulatos,neonszínű diszkó fényárban úszik. Az edző, Czanik Balázs beáll a terem végében lévő tükrök elé, éééés kezdjük is az órát.

Tovább

A capoeira új szintjei - Interjú Mestre Virgulino-val

Szenvedélyesen teszi és űzi az élete részévé vált sportot Mestre Virgulino. A brazil capoeira mester elszántságát nem csak nagyszabású tervei és kitartása bizonyítja, de az is, hogy ott él, ahol az edzéseit tartja.

Tovább

Rabszolgák alkotta harcművészet: Capoeira

Rajt:

A capoeira-t mindig is érdekes sportnak találtam. Anno, amikor a Tekken nevű videó játékkal játszottam, mindig a brazil játékossal voltam, aki a technikáival - na és persze az én közreműködésemmel - mindenkit laposra vert. A capoeira eredete a nagy hódítások idején Brazíliába elhurcolt fekete rabszolgákig vezethető vissza. Bármilyen harcművészet vagy fegyverek viselése tilos volt számukra, így egy-egy edzést tánccal és énekléssel "díszítettek", hogy a rabszolgatartóknak ne tűnjön fel. A rabszolgaság eltörlése után egy darabig még illegális sport volt, majd a 21. századra igazi brazil kuriózum sporttá nőtte ki magát.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.