Rajt:

Hardcore Vibes…vagyis Balance.  Az edzés neve alapján elsőre olyan egyensúlyozós dologra asszociáltam, amelyen megállva kell majd teljesítenünk feladatokat. Nem lett igazam…

 

Földön törzs

Impressziók:

Az egyik teremben, ahol kipróbáltam ezt a sportot már korábban a Hot iron-t teszteltelésem színhelye volt, a másik alkalom egy újbudai gyúrós helyszínen volt (ott készültek a képek, ám azóta nincsenek órák azon a helyen). Ez utóbbi a ’No pain, no gain’ modernkori kínzókamra elvén működik, ennek az egyik termében leszünk majd. Öltöző rendben, a terem klappol, már az edzőt is ismerem, nagyon nem is kell teketóriázni tovább, indul a vucum vucum zene.

Földön törzs
Melegedik, melegedik azzzz izoooooom

Kezdő lépésként bemelegítünk – mint általában oly sokszor, most is ez az első felvonás. Már egy pillanat után rájövök, hogy nem csak funkcionális, de kicsinálós edzésről is beszélünk, ahol nagy figyelmet kap majd a törzs-és tartó izmok megerősítése.

Elég a szavakból, itt az ideje illusztrálni, hogy mennyire kenjük neki edzés közben.

Itt épp levegőszkanderezek az edzővel, próbálok neki ellentartani úgy, hogy közben a csípőm a föld felé néz és nem tolom ki a derekamat:

Földön törzsA mélyhátizmokat sem kíméljük:

Földön törzs

A sokadik TRX-szel végzett gyakorlat után (nem csak a képen mutatott gyakorlat, hanem amikor már sokadjára plank-ben vagyunk) egyszerűen minden porcikám remeg, várom, hogy elérjünk 40. másodperchez és végre fellélegezzünk: én és a testem is.

Földön törzs

Egy gyakorlatból 3x40 másodperc edzés, köztük 20 másodperc pihenő és összesen két kör van az összes – általában öt – állomásból.

Földön törzs
A kép címe: edzőtermi "csendélet"

A labdán térddel egyensúlyozás kívülről könnyebbnek tűnik, mint élőben, amikor térdelni próbálok rajta.

Földön törzs

Az egyik kezemet azért sikerül elemelnem a balansz megtalálása közben (ezen a képen nem, de amúgy tényleg).

Földön törzsNem lett illusztrálva, mert pont akkor nem volt ott velem a fotós: az egyik gyakorlat során hasról indulva, nyújtott végtagokkal úgy kell átfordulni csípőből, hogy közben a kezek és a lábak nem érhetnek le. Ez egyszerre vicces, mert kicsit kiszolgáltatott fókabébinek érzem magam, másrészt a kitartást és a koncentrációt (is) nagyon megedzi, hogy lassan és ne placcsanva érkezzek meg telibe a földre.

Földön törzs

Amikor füttyögést vagy csipogást hallok az csak jót jelenthet. Ebben az esetben az óra végét, ami különös oknál fogva, alaposan elszaladt. Visszagondolva a két kör és az öt állomás nem tűnik olyan soknak. Mindenesetre az időt nem csekkoltam pillanatonként az elmúlt ötvenöt percben, emellett a felismerés mellett még jobban esik a levezető nyújtás.

Földön törzsAmi fontos:

Kemény edzés, amely összpontosítást igényel. Már egy ideje nem értek egyet a ’No pain, no gain’ „szétszakadok, ha kell, lesérülök” elvvel, mert ha valami fáj az nem biztos, hogy tényleg mindig olyan jó a testnek. Öröm az ürömben, hogy az edző végig korrigált bennünket, figyelmes volt, ez plusz pont! A lábaim és a törzsizmaim egy-két napig eléggé lázasak voltak, a „hasfájós” tüsszentésekről nem is beszélve. Mindemellett változatos, de az ügyeletes vagy állandó jelleggel utált mozdulataidat biztos magába foglalja - nekem ilyen a plank.

Hol?  F1 Fitness (Budapest, napijegy ár már 1300 ft-tól) és KissLife Gym

Mit vigyél? Kényelmes (mackó) ruházat, törölköző, víz

Férfi/nő arány: 30%-70%

Pontozás

Kínzó faktor: 10/10

Ennyire formál: 9/10

Edző: 8/10

Helyszín(ek): 7/10

Ennyire fáj másnap mindened: 10/10