Sokat ülsz és állandóan fáj valamid? Ez a te sportod! - Gerincjóga

Rajt:

A jógának már több különböző változatát is kipróbáltam: az abszolút kedvencem azóta is a hatha jóga, de nagyon élveztem a csípőlazító yint, valamint az akro jógát is, ahol mindenki mindenkivel csinálta - a gyakorlatokat.

jóga földön

Tovább

Ahol mindenki mindenkivel csinálja: Akro jóga

Rajt:

Akro (partner) jóga. Ennyit tudtam róla, mielőtt elmentem az órára, többet nem.

Impressziók:

9. kerület, pincehelyiség, cuki oktató, tiszta öltöző. Tulajdonképpen az elején minden úgy megy, akár egy hagyományos jóga óra előtt. Megvárjuk egymást a kezdésig. Itt nem külön, hanem egy nagy körbe ülünk, ahol már érintkezéssel, OHM-okat hallatva, fordulva kezdünk és melegítünk be.

Néhány előzetes elmondás, valamint ez alapján válik számomra nyilvánvalóvá, hogy maximális bizalomra és nyitottságra van szükségem az óra során. A bizalom mellett a testi kontaktus szorosan csatolódik az órához, egy-egy pozíciónál - miközben általában ketten dolgoznak és egy ember felügyeli őket - nem csak hogy érintkezni, de figyelni is kell minden apró dologra, nehogy valaki kicsússzon a pozíciójából.

Tovább

Sound helyett kutyapóz

Kapolcs az a hely, ahol minden olyan, mint a mesében: csordogáló kis patak cuki hidacskákkal, forrás, kedves és mindenkinek köszönő emberek, nyugalom, madárcsicsergés. Úgy alakult, hogy pont ide szerveződött egy jóga tábor július közepére. Erre az időre nyaralásom helyszínéül egy Balaton Sound-os ivászat helyett most inkább ezt az aktív pihenési opciót választottam.

A helyszín

A hatha jógáról már korábban írtam beszámolót, amit a kedvenc stúdiómban próbáltam ki és azóta is rendszeresen űzök.

Tovább

Lazuljon a csípő: Yin jóga

Rajt:

Már pár éve, hogy kedvtelésből jógázom. Nem csak lelkileg rak rendbe, hanem elmélyülök magamban, sőt - ami szintén nem utolsó szempont - a jóga még hajlékonyabbá is tesz. A már bemutatott hatha és dynamic flow órák után most egy új típus, a yin jóga következik.
sport jóga relaxáció Földön
Tovább

Sikamlós nyújtás: bikram jóga

Rajt:

A híres vagy hírhedt bikramról már hallottam jót és rosszat is: egyesek esküsznek erre a módszerre és a melegben való nyújtás magas hatásfokára, míg másoktól azt is hallottam, hogy vitaminhiány lépett fel a testükben a magas hőfokon végzett rendszeres mozgás miatt annak ellenére, hogy azokat az óra után pótolták. Nem volt elég a múlt heti 30 fokos beautyrobic edzés, még inkább emelem a hőmérsékletet (vagy a tétet) és ezúttal egy sivatagi forróságú terembe látogatok el, hogy kipróbáljam a bikram jógát.

Tovább
«
12

Mehet a like!

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.