Hét kilométer narkózis

A történetem a futás iránt érzett undorral kezdődött. Ugyan már 2013 novembere óta csinálom a blogot, és tesztelek különböző sportokat, a korábbi iskolai cooper futások kudarcai miatt sosem tudtam magam ismét rávenni a futásra. Akkor nem voltak sikerélményeim. Minden osztálytársam leelőzött, az orvos pedig - a szívzörejem miatt - azt javasolta, hogy mentsenek fel a futás alól, így az évekig porosodott a "sportfiókban".

2015 több szempontból hatalmas változásokat hozott az életembe: új munkahelyem lett, a blog szintet lépett, lezártam egy-két dolgot a múltból, és bekerültem a Team Prevention csapatába. Az ő nevüket fogom még a közeljövőben említeni. Ez a karitatív, összetartó csapat ugyanis meghívott, hogy az Ironman 70.3-as versenyen az egyik váltójukban biciklisként letekerjek 90 km-t. Örömmel vállaltam a felkérést! Hol jött képbe a futás? A csapattagok a Vivicittá sporteseményre készültek (egyen pólóban). Ekkor arra gondoltam, hogy én is képviselném őket, így megnéztem a lehetséges távokat és 7 km-ről azt gondoltam, hogy teljesíteni tudom…

A Team Prevention csapat egy része

Tovább

Egy új kezdet

Kedves Olvasó!

Ha eddig nem hallottál volna rólam, – és a jobb oldali bemutatkozó kevésnek bizonyulna – most bemutatkozom.

Itt épp a Street workout-ot teszteltem.
Ez lennék én. A kép készültekor épp a street workout-ot teszteltem.

Hámori Barbara vagyok, a Move it, Blondie! blog alapítója és főszerkesztője, újabban sport őrült. Sosem voltam élsportoló, mi több, 19 éves koromig csak a hétvégi, nyári bringázások voltak jelen az életemben az el nem lógott tesi órák mellett. Aztán jött a sugallat, hogy életmódot szeretnék váltani. Az aktív életmódom elkezdődött, ám a fővárosba költözésem után a saját bőrömön tapasztaltam meg milyen nehéz minden tekintetben megfelelő edzőtermet találni. Aztán akkor még az óratípusokról és az edzőkről szó sem esett…

2013 novemberében indítottam útnak a „Sport, szubjektíven, Neked” elven alapuló sport oldalamat. A fő célom az volt, hogy egyes sportok sztereotípiáit leromboljam, közelebb hozzam az adott sportot az olvasókhoz és bemutassam a kipróbált sport helyszínével együtt. Írásban, profi képekkel, olykor videóval! Ezek mellé csatlakoztak a sztárokkal, edzőkkel készült interjúk, közös edzések és az időnkénti sportesemények ajánlói is.

A korábbi cikkeim egyelőre a másik blog felületen találhatóak meg – ebből 63 sport beszámoló – azonban jövő hétfőtől itt folytatom a pályafutásomat. Bízom benne, hogy kedvet kapsz újabb sportokhoz vagy megtalálod a hozzád illőt! :)

„Sportos” öleléseket küldök minden új és régi olvasómnak:

Barbi (Blondie)

Tovább

A „homokos” sport: Sandbag

Rajt:

Ha azt mondom homokzsákkal edzettem, mire gondolsz először? Valószínűleg egy jól teletöltött klasszikus zsákra, amit nagy szenvedések árán emelgetek egy fagyos, téli délutánon valahol a pusztában. Az elv hasonló, de beltérben vagyunk, és nem egy szokványos zsákról beszélünk.

Tovább

Ha nem zenél, akkor gyalogol – Interjú Budaival

Budai Imre neve a techno - és a deep zenei irányzat kedvelőinek egyáltalán nem ismeretlen. Mindamellett, hogy a '90-es évek óta dj-ként és producerként egyaránt aktívan részt vesz a zenei életben, kevesen látnak bele hétköznapjaiba, amikor is egyéb tevékenységei mellett szívesen végez kardió edzést. Zenéről, fogyásról, sikerekről, kezdetekről és tervekről beszélgettem Budaival…

Imi és én
Tovább

A fekete öves búvár – Interjú Farkasdi Thomasszal

A budapesti Tropicarium vezérigazgatójáról elsőre kézenfekvőnek tűnhet, hogy búvárkodik. De az, hogy Svédországban nőtt fel, fekete öves taekwondo bajnok és még a Van Damme spárgát is simán megcsinálta, nincs a kirakatban. Farkasdi Thomas mesélt izmokról, cápákról és sikerekről.

Farkasdi Thomas
Tovább
«
1234

Mehet a like!

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.