Rajt:

A Facebook oldalamon kaptam egy levelet Marcitól, akivel később beszélgetésbe kezdtünk. Mesterségének címere: edző, munkakörének velejárója a DBands. Végül a Sport11-ben kötöttem ki és megtudtam miről is szól ez az óra.

Ahogy én láttam:

A történetünk egy hideg téli estén kezdődik. A Kánai útnál lévő sportkomplexum egyszerűen hatalmas, így percekig sétálunk, mire megtaláljuk a főbejáratot. A főrecepción eligazítanak minket, az első emeletre kell mennünk a fitneszteremhez.

Ott már a konditerem recepciósa informál, hogy mit merre találok és miután a kulcsit is odaadja, betűzök az öltözőbe. A helyiség tiszta, a szekrények nem a legnagyobbak, de elférnek a dolgaim. Öltözőből ki, jobbra fordulás, le a lépcsőn, majd ott ismét egy balos – ha jobbra mennék, gyúrásba torkollna a dolog, mivel ott a konditermi rész van.

A nem ugri-bugrira épülő óra perceken belül kezdődik, közben befut az edzőnk is, aki már elsőre szimpatikus (és magas). Egy könnyed „Átmozgatom a testemet, mert az jó lesz neki”-típusú melegítés után jöhet a tematikus részekre bontott óra.

Földön budapest sport
Felcsatolás folyamatban

Miután az első percekben eléggé átmelegedtem, itt az ideje annak, hogy az óra névadóját, a Dbands-et magamra csatoljam – persze segítséggel, ugyanis még azt is elmagyarázza az edző, nem dob egyből a mély vízbe.

Földön budapest sportJó edző létére a törzserősítésről ő sem feledkezik meg, nagy hangsúlyt fektet rá! Sőt, nem rest guggolásból felugrást és step padot is bevetni a lefárasztás érdekében. Másnap éreztem is a törzsizmaimat és a guggolásból felugrás miatt a combjaimban is volt egy kis izomlázam.

Földön budapest sportFöldön budapest sportPontosan mit tud az eszköz?

„A DBands egy térd fölé csatolható, orvosi szilikonnal megerősített pánt, mely elöl és hátul 1-1 gumikötéllel kapcsolja össze a két lábat. Az eszközt kezdetben az élsportban használták a gyorsaság, a dinamika és a robbanékonyság fejlesztésére, azonban hamar rájöttek, hogy alakformáló hatása elkerülhetetlen: kiválóan alkalmas a kritikus területek (comb-has-popsi) formázására” – mondta az edző, Berkes Márton.

Földön budapest sport

Földön budapest sport

Földön budapest sportAmi fontos:

(Mindig plusz pont, ha egy edző megkérdezi az esetleges sérüléseimet.)

Az edző szavaival élve: „A DBands a mozgásláncba beépülve együtt mozog a felhasználóval, így a tér bármely pontjába történő elmozdulás során mindig részt vesz a munkában, nem csúszik el - szemben a lábra húzható egyszerűbb gumiszalagos ellenállásokkal. Nagyon jól használható más funkcionális eszközökkel együtt (pl. TRX), ezáltal új szintre emelhető az edzések intenzitása és hatása.”

Hol? Sport11 Fitness, Budapest XI. Kánai út 2.

Mennyibe kerül? http://sport11.hu/wp-content/uploads/2016/01/%C3%81rlista-Csoportos-%C3%B3ra_2016.01.01.pdf

Mit vigyél? törölköző, edzőcucc cipővel, víz

Korosztály: 23-55 év (látogatásomkor az edzőn kívül csak nők voltak)

Pontozás

Kínzó faktor: 8/10

Ennyire formál: 7/10

Edző: 10/10

Helyszín: 7/10

Ennyire fáj másnap mindened: 6/10