Rajt:

Elérkezett a hetvenedik kipróbált sportom beszámolója. Itt és most! Nemcsak belegondolva, de leírva is durvának tűnik…

Impressziók:

Az áprilisi (egészen pontosan péntek esti) tavaszi szellő sem késztet arra, hogy inkább egy kávézó teraszán töltsem el az időmet. Az sem fordul meg a fejemben, miután áthaladok a Széll Kálmán (lánynevén Moszkva) téren a zsúfolt embertömegeken, hogy ne legyen kedvem edzeni.

A széna téri bevásárlóközpontban lévő fitneszteremben már voltam korábban, amikor a Spinning és a Kangoo mozgásformákat teszteltem. A recepciósok még mindig cukik, segítőkészek, nincsenek fennakadások, az előre megbeszéltek szerint beengednek minket a fotóssal.

A női öltöző felé az átlátszó „üvegspirálban” lévő lépcső vezet, aminek a tetején jobbra fordulva, az ajtón túl (fél)meztelen nők között találom magam. Kiválasztom a számomra legideálisabb helyet és szekrényt, majd átöltözöm. A „spirál úton” lemegyek a kondi részleg szomszédságában található terem elé, ahol perceken belül végez az edzéssel a minket megelőző csoport.

 

Miután kijöttek, beszivárgunk a terembe. Az órához tartozó eszközöket (step-pad, gumikötél, rúd tárcsákkal, polifoam) kis segítséggel össze is szedem. Kiválasztom itt is a legszimpatikusabb helyet, azok közül, amik még megmaradtak.

Bemelegítés

Az edző, eközben már ott van, és „ráereszti” a (rövid) bemelegítéshez szánt zenét a termet akkorra már teljesen elfoglaló nőkre. Ezzel már el is mondtam az első lépést. Füttyökkel jelzi a pozíció-változásokat, hirtelen nosztalgiám támad, mivel az Ironboxon Rezső is ugyanezt tette, csak síppal a szájában vetett véget az intervallumoknak. Ezt követi egy Hot Iron-ra hajazó mozdulatsor: súlyokkal a vállunkon, megfűszerezve – együtt és külön is – kitörések hosszú és végtelen sorával.

Kitörés közben oldalra is fordulunk (a képen szereplő srác edzett meg minket)
Súly a vállon, mehet a guggolás

A karizmok fejlesztését, ha épp nem a step-padon, akkor párban végezzük.

Tricepszet erősítünk a steppen

Ez utóbbi páros gyakorlat azért is vicces, mert össze kell hangolni a két fél mozgását, máskülönben ha az egyik elengedi a kötelet, az nagyot csapódhat a másikon – persze ilyen nem történt:

A Hardcore balance-hoz hasonlóan ez is egy intervall alapú funkcionális edzés, tetszik.

Az egész testet átmozgató statikus fekvőtámasznál bőszen igyekszem a derekamat a megfelelő magasságban tartani, míg a hasizom-gyakorlatoknál a földbe préselni.

Hasprések sokasága

Az addigra már bőven lévő izzadságcseppek potyognak rólam a step-padra (vagyis a rajta lévő törölközőre) miközben fekvőtámaszozom, ami meglepő módon egész jól megy.

Tomi (az edző) örömmel megy körbe, ha javítani kell valamit, sőt, ki is nyújtja a lábadat, vagy „segít” abban, hogy mélyebbre guggolj. Miközben arra járkál, olykor egy „azt akarom, hogy fájjon” jeligével dob fel engem edzés közben mérsékelt sikerrel.

Amikor a kitöréseket (előre, oldalra és keresztbe) nem tudom szabályosan csinálni, inkább lassítok a tempón, hogy a térdem ne bánja.

Szerencsére a végét jelentő nyújtásra annyira nem száradok ki, hogy gémeskútba kellene ugranom folyadékpótlásért, de azért az óraközi pici szünetekben jól esett a frissítés.

A nyújtáshoz érve már mindenki szétcsúszott

Ami fontos:

Korrekt óra, ami megfelelően lefáraszt, és kellemes fáradtságot ad az izmoknak az edzés utánra.
 

Hol? Lite Wellness Club, Budapest, Mammut Bevásárlóközpont 4. emelet

Mennyibe kerül? http://www.litewellness.hu/araink-klubtagsag/arlista/

Mit vigyél? Edzőcuccot, vizet

Pontozás

Kínzó faktor: 8/10

Ennyire formál: 9/10

Edző: 8/10

Helyszín: 10/10

Ennyire fáj másnap mindened: 7/10

Férfi/nő arány: 100% nő + egy férfi oktató