Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Testileg és lelkileg kellemetlen neki, ha kihagyja az edzést: a capoeira könnyen függővé tehet!

Új sorozatomban a hét edzőjének égisze alatt minden alkalommal más edzőnek teszem fel ugyanazt az 5+1 kérdést. A kérdések mindig ugyanazok, a válaszok sportonként eltérőek. Józsa Csongor Cabeleira a capoeira mellett tette le a voksát hosszú évekkel ezelőtt. Az edzők górcső alatt sorozat következő szereplője erről a harcművészetről mesél, amit korábban már én is kipróbáltam.

Józsa Csongor Cabeleira

1. Miben rejlik az általad oktatott sport különlegessége?

Egyike a legszebb és legváltozatosabb mozgásformáknak, amikkel találkoztam: a harcművészet, a tánc és az akrobatika harmonikus ötvözete. Talán nem az igazi szó rá az ötvözet, hiszen nem egy hibrid stílus, amit táncos, harcművészeti és akrobatikus elemekből férceltek össze, a capoeira mozgásrendszere egységes egész.

Tovább

Edzők górcső alatt: az örökmozgó, aki önmagát motiválja

Új sorozatomban a hét edzőjének égisze alatt minden alkalommal más edzőnek teszem fel ugyanazt az 5+1 kérdést. A kérdések mindig ugyanazok, a válaszok sportonként eltérőek. A sort Gyöngyösi Szilvi GrandUP edző nyitja.

Gyöngyösi Szilvi

Miben rejlik az általad oktatott sport különlegessége?

A GrandUP egy táncos alapú irányzat. Mint olyan, ez is nagyon egyszerű elemekből áll, de elsősorban a modern táncos alapelemeket használja fel. Ami a legfontosabb, hogy komplexitásában eltér a legtöbb táncos fitnesz irányzattól. Azt gondolom, hogy ez az egyetlen olyan táncos irányzat, ami konkrét koreográfia megtanítása nélkül is működik már az első órán. Olyan élményt kap a vendég, ami a GrandUp sajátossága is egyben, ezt én úgy nevezem hogy 'aha-élmény', ami magabiztosságot kölcsönöz a vendégnek. Gyakorlatilag a legvégén a nyújtás nem zárja az órát, hanem a finálé előtti részben helyezkedik el, a fináléban pedig visszatérnek az egész órán legkedveltebb elemek.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.