Rajt:

Miután kirugdostam magam azon a bizonyos sporteseményen a kickbox aerobic órán, a barátnőmmel együtt úgy döntöttünk, hogy ezután legyen valami light-osabb a következő ottani kipróbálandó sport. Egyenesen a kisterembe mentünk, ahol hip-hop-ot táncoltunk – a magam részéről eléggé mérsékelt sikerrel. Hozzáteszem, épp egy fogműtét után voltam, így kevesebb aktivitással tudtam részt venni az órán. Ezután megnéztük a programfüzetet, ahol láttuk a következő óra nevét: grand up. Nem tudtuk milyen lesz, és egyszerre csak több ilyen feliratú pólóban járkáló nőcire is figyelmesek lettünk…45 perccel később mosolyogva, vidáman távoztunk az óráról…

sport tánc ugrálás Földön

 

Impressziók:

Az  F&M fitness and more edzőteremről alkotott benyomásaim még mindig ugyanazok, mint amit a funkcionális köredzésről írt cikkemben említettem, sőt a terem is ugyanott található.
Az órára várva egyszer csak megérkezik Borbély Éva ’Vicus’ a szálkás, izmos edző, majd kis beszélgetés után bemegyünk, az azt megelőző TRX  óra maradványait még kicsit magánviselő terembe. Tulajdonképpen mi is a grand up? Nincs teljesen egyértelmű definíció rá, legalábbis számomra. A lényeg, hogy vannak „mostani” populáris zenékre összeállított alapkoreográfiák, amelyeket bárki könnyen eltáncolhat, olykor egy-kis fenékrázás – vagy paskolás by Vicus – is a tánc része lehet. Nem zumba, hiszen ott a latin zenék-és táncok adják a mozgás gerincét…

sport tánc ugrálás Földön

Már az első számok alatt kiderül, hogy a felhőtlen szórakozás és a kardió edzés összetartozhat, ha el is rontom a lépést, nem kell elsüllyednem vagy végig pirulnom, hiszen újra könnyen fel tudom venni a fonalat. Rázzuk, csavarjuk, forgatjuk a testünket a zenével összhangban, jó a hangulat Adele-al, a Black Eyed Peas-szel és az LMFAO-val együtt!

sport tánc ugrálás Földön

Erősítettünk a kar különböző részeire, de még guggolást is belevittünk, hogy ne csak ugribugri legyen és a fenekünket is megeddzük.

sport tánc ugrálás Földön

Az óra 50. perce körül elkezdtünk nyújtani, majd akárcsak anno a dance training esetében, ezt követte a levezető tánc.

sport tánc ugrálás Földön


Ami fontos:

Mivel egy alkalommal volt lehetőségem részt venni, nem tudom jóval bővebbre ereszteni a beszámolót, de tény és való, hogy jól éreztem magam.

Hol? F&M fitness and more, XII. Csörsz utca 14-16
Mennyibe kerül? http://fandm.hu/araink/
Mit vigyél? Edzőcuccot, vizet, törölközőt, na és persze kitartást! AYCM kártyát is elfogadnak

Pontozás
Kínzó faktor: 7/10
Ennyire formál: 6/10
Edző: 9/10
Helyszín: 10/10
Ennyire fáj másnap mindened: 5/10
Férfi/nő arány: 100% nő

Fotó: Lindmayer Zsolt