Új sorozatomban a hét edzőjének égisze alatt minden alkalommal más edzőnek teszem fel ugyanazt az 5+1 kérdést. A kérdések mindig ugyanazok, a válaszok sportonként eltérőek. A sort Gyöngyösi Szilvi GrandUP edző nyitja.

Gyöngyösi Szilvi

Miben rejlik az általad oktatott sport különlegessége?

A GrandUP egy táncos alapú irányzat. Mint olyan, ez is nagyon egyszerű elemekből áll, de elsősorban a modern táncos alapelemeket használja fel. Ami a legfontosabb, hogy komplexitásában eltér a legtöbb táncos fitnesz irányzattól. Azt gondolom, hogy ez az egyetlen olyan táncos irányzat, ami konkrét koreográfia megtanítása nélkül is működik már az első órán. Olyan élményt kap a vendég, ami a GrandUp sajátossága is egyben, ezt én úgy nevezem hogy 'aha-élmény’, ami magabiztosságot kölcsönöz a vendégnek. Gyakorlatilag a legvégén a nyújtás nem zárja az órát, hanem a finálé előtti részben helyezkedik el, a fináléban pedig visszatérnek az egész órán legkedveltebb elemek.

 


Kigyúrt, szálkás vagy elfér egy kis felesleg?

Ezzel a kérdéssel nem igazán szoktam foglalkozni. Nem szeretem, ha valaki nagyon kigyúrt, a szálkásabb testforma számomra tetszetősebb. Különben meg mindenki maga érzi, hogy milyen testben a legjobb neki.

Mik a jó edzés alapismérvei?

Legyen vàltozatos, motiváló, komplex, mindig újabb kihívásokkal megspékelt, valamint jó hangulatú és vidám.

Melyik sporteszközt tartod a leghasznosabbnak?

A labda szerintem veled együtt tud "èlni", az alakformálás minden területén alkalmazható.

Mitől lesz valakinek egészséges az életmódja?

Ép testben ép lélek. Szerintem három dologból tevődik össze: testi egészségből (fizikai egészség, megfelelő táplálkozás, vitaminok, nyomelemek, bevitt tápanyagok, mozgás, testi méregtelenítés); a lelki-érzelmi egészségből (pozitív gondolkodás, negatív gondolatok és érzelmek kizárása, illetve pozitívvá formálása, egészségtudatos szemléletmód kialakítása) és a szellemi egészség is fontos.

Milyen motiváció az, ami mindig hat rád, ha nincs kedved mozogni?

Önmagamat motiválom. Ha nyűgös vagyok vagy idő hiányában küszködök, egyszerűen leküzdöm az érzést és megyek, hiszen a kifogások sehova nem visznek, csak hátráltatnak!