Rajt:

A Cleopatra torna az interneten jött velem szembe: már eleve a nevén megakadt a szemem, akkor pedig már pláne érdekelni kezdett, amikor elolvastam, hogy a különleges órán energiákat fogunk mozgatni. Nem vártam sokat, írtam egy mail-t annak érdekében, hogy kipróbálhassam, majd nem sokkal később „repültem” is az órára.

Ahogy én láttam:

A Múzeum utcában állunk egy „hű, dászííp” épület, a Harmónia Palota előtt, amely szép küllemén kívül a mozgásunk helyszíne is lesz. Itt találkozunk Böbivel, az oktatóval, aki a bemutatkozás után az épület legfelsőbb szintjére kísér mindenkit. Tulajdonképpen itt ér a felismerés, hogy bármiben jöhettem volna, ugyanis ezúttal nem a tornadressz kerül a fókuszba. A kezdés előtt egy rövid elméleti órában részesülünk:

kiderül, hogy az óra névadója azért a híres Kleopátra, mert mindegyik nagy női alak közül ő volt a legnőiesebb, kvázi mindenben toppon volt.

„Bár végül öngyilkos lett, de sebaj” – teszi hozzá sietve Böbi, akitől megtudjuk azt is, hogy több sport elegyéből alkotta meg sajátját.

földön spirituális mozgás

Amikor spirituális töltetű órára megyek (lásd Nia, Feldenkrais), valahol mindig azt érzem, hogy tojáshéjakon lépkedek a mondatok megfogalmazását illetően, de elvégre a benyomásaimat írom le, amiket a saját bőrömön tapasztaltam meg.

Ez a torna sokkal inkább spirituális utazás, mint sport – ezt már korábban is tudtam. A nőiesség és annak teljes megélése kerül előtérbe a légzés és a minimális testmozgásegyvelegeként; Böbi állítja, hogy a Földanyához is csatlakozunk közben – ezt nem tudom, hogy érzem-e valójában, korábban még nem volt benne részem.

földön spirituális mozgás

Böbi végig mondja mi történik velünk, még a bemelegítésnek szánt lovaglóállás és párhuzamos lábfejek közepette is, ekkor történik a gyökér és a koronacsakráink közötti energiaáramlás; eleinte légzéssel, majd karlendítéssel teszünk a még jobb érzésekért.

A prezentálás közepette szó esik az auráról is, “amelyet ha megerősítünk, akár Kínáig is elér.”

Hölgyeim, az önbizalom kérdés megoldva: a Cleopatra torna elvei szerint ha pajzsmirigyünket rendszeresen nyomjuk az állunkkal, majd nyakunkat lassan felhúzzuk és ismét állal nyomjuk a szervet….ezáltal nem csak a testünknek, hanem a magabiztosságunknak is adunk vele egy löketet.

földön spirituális mozgás
Böbi ezen gyakorlata is arra szolgál, hogy befogadjuk a fentről jövő energiákat

Az istennő póz is ismerős, hiszen a Nia órákon is alkalmazzák: háton fekszünk, két talpunk összeér, térdeink leengedve, így nyújtjuk a csípőnket. Kiderül az is, hogy nőiesség megéléséért és a szexuális energiák beindításáért pedig nem más, mint a csípőkörzés felel.

földön spirituális mozgás
istennő póz

Minden gyakorlatot rövid ideig tartunk, miközben Böbi megerősítéseket mond nekünk (Pl. "Erős vagyok", "Szép vagyok" stb.); a jónak még nincs vége, hiszen mindeközben egy hölgy még hangtállal spékeli meg a hangüres teret – ez jól is esik. Mire eljutunk az óra végéhez, már szabályosan zsibbad a testem itt-ott.

földön spirituális mozgás

A levezető relaxáció során a matracra fekve - továbbra is hangtál hang a háttérben - annyira ellazulok, hogy meditálás közben el is alszom. Az egy sziesztánál több, de egy folyó nyálas alvásnál lájtosabb pihenést követően visszatérek a hétfői szürke estéhez.

földön spirituális mozgás

Ami fontos:

Itt nincs ugri-bugri, ellenben (néha túl sok) szó esik az energiákról, a testről és spirituális dolgokról. Inkább lélekformálásról, sem mint alakreformálásról szól. Böbi elmondása szerint az óra során tudatalattinkból több dolog és ötlet jön fel, ezeket "katyvaszokat" (ahogy ő fogalmaz) érdemes leírni az óra után – ez részemről kimaradt.

Hol?  Harmónia Palota, IX. Budapest Múzeum utca 9.
Mit vigyél? utcai ruhában is lehetsz, igényt szerint törölközőt vihetsz, amit a matracra tudj teríteni
Mennyibe kerül? http://www.cleopatratorna.hu/csoportos
Korosztály: 25-40 év
Férfi/nő arány: 100% nők

Pontozás

Kínzó faktor: 1/10
Ennyire formál: 2/10 (lelkileg jobban)
Edző: 6/10
Helyszín: 10/10
Ennyire fáj másnap mindened: 0/10