Rajt:

Az infrasugarakkal kísért biciklizést többen is a 21. század egyik leghatásosabb edzésmódjának mondják. A tekeréssel és mérhetetlenül sok izzadással járó mozgást, mellesleg sok celeb is űzi, ezért gondoltam kipróbálom, mit esznek rajta.

Így néz ki maga a gép:

földön sport izzadásAhogy én láttam:

Na szóval! A 12. kerület egyik forgalmas részére eső kis utcában sétálok. Megállító tábla híján skubiznom kell, hogy megtaláljam a helyet, de végül sikerül. A csattra felújított helyiségben egy légtérben van a recepció és a két izzasztó gép. Jobbra található a patinás öltöző, amit a készséges recepciós is megmutat, miután odaadta az edzéshez szükséges törölközőt és az elengedhetetlen búvárruhát. Na jó, inkább átlátszó szkafandert, amit a mellkasomig fel kell húznom.

földön sport izzadásGyakorlatilag ezzel dunsztolom magam, miután az ingyenes zsírégető krémek valamelyikével bekenem a kényes területeket - ahova mellesleg a legtöbb nő a valóságban csak odaképzeli a felesleget és a narancsbőrt. 

 

Ahogy kimegyek, még látom, hogy egy színező sarkot is beiktattak a gyerekek számára, majd a fehér gépre nézve elképzelem, ahogy ott teker előttem Voksán Virág, aki szintén lelkes látogatója a teremnek, de már edzettünk közösen is.

földön sport izzadás50 százalékos melegséggel és kettes szintű nehézséggel vágok bele a buliba, ami a negyedik alkalomra már a hármas-négyes szintet is eléri. Az első tíz perc sima liba, kérésemre a Született feleségeket nézhetem a kezdetektől, aztán az intrikák közben azon kapom magam, hogy a 30. perchez közeledve gyöngyöző homlokkal már egyre gyakrabban pillantok rá az óra állására. 

földön sport izzadásPluszban folyamatosan innom kell, hogy pótoljam az elvesztett folyadékmennyiséget, hol a kulacsomat használom, hol a recepciós ad egy pohárka hideg vizet, mikor már vattát köpök. Apropó, több helyen 60, itt csak 30 perces egy edzés, ráadásul a hírek igazak, tényleg selymes tőle a bőr. 

földön sport izzadásEkkor örülök neki leginkább, hogy mezítláb tekerek, mert egyre vizesebb lesz a fólia, vele együtt a talpam is. Érdekes, mert közben a karom effektíve nem dolgozik, olyan, mintha egy szaunába raktam volna a szobabiciklit.

földön sport izzadásA végén lévő 3 perces levezetésnél nem csak a film kapcsolódik ki automatikusan, de végül én is fellélegzek, miközben a jó adag vízzel megtelt szkafanderomban elbattyogok az öltözőbe.

földön sport izzadás

földön sport izzadásAmi fontos:

Vigyél magaddal váltás bugyit és készülj arra, hogy mindenképpen zuhanyoznod kell utána. Ez akkor lehet kényelmetlen, ha egy férfi jön utánad vagy fordítva, egy öltöző lévén meg kell várnotok egymást. Sok helyen a fürdőruhát használják sportcuccként, ami inkább egy elterjedt trend, semi mint praktikum. Nekem teljesen bejött, hogy mezítláb edzettem, valamint sportmelltartót és rövid, biciklis nadrágot használtam, mivel a végén kis túlzással húsz liternyi víz volt az űrhajós ruhám alján.

Négy alkalom után azt vettem észre, hogy feszesebb, puhább lett a bőröm, még a(z odaképzelt) narancsbőr ellen is bevált. Mivel nem fáradtam el annyira, inkább kiegészítő edzésnek tartanám meg, de mellette biztosan beiktatnék egy odavágós köredzést is. Apropó, egy zacskót vigyél pluszba a dolgaidnak, különben a  verejtékeddel átitatott ruhádat kell majd a villamoson cipelned.

Tipp:

Ha ilyen és ehhez hasonló mozgásformák érdekelnek, ajánlom figyelmedbe a Power plate-et és az E-fit-et.

Hol? Geoway Hegyvidék, XII. Budapest Királyhágó utca 6. 

Mennyibe kerül? 1 alkalom 4000 Ft, 6 alkalmas bérlet 20.000 Ft, 12 alkalmas bérlet 40.000 Ft, hétköznap 11-14 óra közötti bérlet 10 alkalom 30.000 Ft. Az összeg az edzésen kívül tartalmazza még a fólianadrágot, a zsírégető krémet, a törölköző használatát, valamint a korlátlan vízfogyasztást és a szaktanácsadást. Az első alkalom bérlet vásárlása esetén 2000 Ft.

Mit vigyél? edző ruha (minél rövidebb), törölköző, víz 

Pontozás

Kínzó faktor: 8/10
Ennyire formál: 9/10
Edzők (akik valójában itt a recepciósok): 8/10
Helyszín: 10/10
Ennyire fáj másnap mindened: 3/10