Pont egy hónapja, 2015. június 13-án a földkerülők nekivágtak kalandos útjuknak és már most sok-sok élménnyel gazdagodtak. Az egyik tag, Adorján még az indulás előtt mesélt az ötlet eredetéről, valamint különleges táplálkozásáról is, amit igyekszik majd az útja során betartani. Az úton lévő Adorján első interjúját olvashatjátok. 

Ebben a pillanatban hol jártok és hány km-t tettetek meg eddig?

Épp Isztambulban lazulunk, múlt csütörtökön este értünk ebbe a hatalmas, gyönyörű, érdekes városba és hétfőn indulunk tovább. A bicikli kilométerórám jelenleg 1663 km-t mutat. 

 

Íme az eddig megtett útvonalunk: 

Hogy érzed magad és mit csinálsz éppen?

Pár napja hozzánk csapódott Thomas, a belga srác, aki a kutyájával utazik többezer kilométert. Egy volt munkatársa vendégül lát minket ezen hétvégén Isztambul ázsiai részén. Most pont nála írom a válaszaimat, amíg Ádám a mosnivaló ruhákat válogatja éppen.

Június 13-án rajtoltatok el Budapestről. Hogy teltek az első napjaitok?

Izgalmasan, kihívásokkal és  meglepetésekkel teletüzdelve, csodákkal és erőprobákkal megfűszerezve. Az első esténket Kiskunhalason töltöttük, ahol nagy szeretettel vártak minket; vacsorát és szállást kaptunk és még a helyi tv-ben is szerepelhettünk. Majd vasárnap délután a Halasi Bringabarát Klub elkísért minket egészen a határig. A második esténk pedig már egy szerbiai kis faluban volt, ahol egy ház lábánál kezdtük felállítani a vadiúj sátrainkat; ahogy készen lettünk, nagy erejű vihar kezdett el közeledni felénk, fújt a szél, mint az állat, így át kellett költöztetnünk a kis lakásainkat egy szélvédett helyre. Szerencsére megúsztuk az éjszakát eső nélkül. 

Akklimatizálódtatok, gyorsan megszoktátok a bringákat és a sok tekerést?

Tekertünk már nagy szélben, 45 C fokban és volt, hogy eső miatt állnunk kellett Szerbiában. Előfordul, hogy este 7-ig is tekerünk, mire szálláshelyre bukkanunk. Napi átlag 100 km-t biciklizünk, ami nekem az elején nehezen ment, kicsit a térdem is bedurrant miatta, de szerencsére roppant gyorsan fejlődök, s remekül érzem magam a bőrömben. 

Milyen gyakran tudtok vagy akartok kapcsolatba lépni a világgal?

Pár naponta szoktunk életjelet adni magunkról, egy-két poszttal a Children of the sun facebook oldalunkon és 1-1.5 heti rendszerességgel szeretnénk az úton történt megannyi fantasztikus csodát a blogunkon megosztani. Internetet leginkább a benzinkutakon szoktunk "találni". 

Mi volt az eddigi legszebb momentum, amit kiemelnél az utatokból?

Talán a mindennapi biciklizés a legmenőbb, gyönyörű tájakon, hegyekben, völgyekben, folyók mentén, s olyan tiszta levegőben, amibe szinte bele lehet harapni. Mindezt úgy éljük át, hogy benne vagyunk egy közegben és teljesen átjár minket a természet végtelen energiája.


Kérlek, jellemezd egy mondatban a Children of the Sun-t!

Csiháhúbimmbammbummjinjangjung!

Mit üzensz a blog olvasóinak? 

A kérj és megadatik, valamint a vonzás törvénye működik, mindennap megtapasztaljuk. Használjátok ezeket okosan és bátran! :) 
Páó!