A tréner inspirációi: a jóga lelki oldala

A hét edzője, Pelsőczy Petra tapasztalt oktatóként a jóga órák lélektani hatásairól fejti ki véleményét.

Pelsőczy Petra
Tovább

Találd meg a belső nyugalmad: Hatha jóga

Rajt:

Főképp a nyári szezonban sokat biciklizem, ami miatt többször fájt is a derekam, és hát a tartásomon is lehetne mit csiszolni. Az ideális nyújtó edzés ilyenkor a jóga. Amikor a tojáshéj még a fenekemen volt, anyukám már akkor jógázni vitt magával. Két éve pedig alkalmanként magam is eljárok.

sport jóga Földön
Tovább

Mozogj korlátlanul

Mi lenne, ha azt mondanám: egy kártyával országszerte 300 sportlétesítményt látogatsz fix áron, egész évben. Létezik ilyen? Igen, ez az All You Can MoveSportpass.A kártyához tartozó Klub Rekreáció kft-t 1999-ben dr. Mihalik Zsuzsa és Schneider Balázs alapították. A vállalkozás fokozatos fejlődések eredményeként 2011-re elérte, hogy az AYCM országosan elérhető szolgáltatás legyen. 

Íme 5+1 ok, amiért érdemes ezt választanod:

1. Sokoldalú: Ha úgy tartja kedvem egyik nap Budapesten bokszolok, másnap már Sopronbanvehetem igénybe a helyi konditerem nyújtotta szolgáltatásokat. A weboldalon feltüntetett helyek keretein belül ide sorolhatók az uszodák, tánccentrumok, jógatermek, mászó termek, teniszpályák, korcsolyapályák, de még a rúdtánc termek is.

2. Mindenki jól jár: Az a munkahely, amelyik szerződésben áll az AYCM-val, a szolgáltatást a 8 órás munkaviszonyban bejelentett dolgozóinak adhatja. Cafeteria elem révén a munkáltatónak kevesebbet kell adóznia, míg előtted megnyílik a korlátlan mozgás kapuja. Ha nem szeretsz egyedül sportolni, főkártyásként élhetsz a társkártyás lehetőséggel is, tehát egy valakit magad mellé „fogadhatsz”.

3. Informatív: A weboldalon az elfogadó helyekről és a szerződött cégek listájáról is egyaránt tájékozódhatsz. De ha épp jártadban-keltedben jut eszedbe a sport, akkor az okostelefonodról egy alkalmazás segítségével a GPS-es keresővel is megtalálod a hozzád közel eső, vagy a kártyádnak megfelelő sportlétesítményt.

4. Különböző méretű: öt különböző kártyatípusból választhatsz, ezek a Small, a Medium, a Large, az XLarge és azXXLarge. Az egyes kártyatípusok nem a létesítmények minőségi megkülönböztetését jelentik, a besorolás az adott létesítménytől kapott ártól függ. 

5. Megbízható: a szerződéskötés hónapjától kezdve az év decemberéig kell fizetned a kártyáért, tehát év végiéig nem kell foglalkoznod a havi bérletvásárlás problémájával.

+1 Találd meg Fittársadat és edzési tanácsok: a facebook-on is létrehozott Edzőtárs kereső nevű oldal önmagáért beszél, az Unlimited online Magazinban pedig életmód- és sport tanácsok adnak útmutatást, bónuszként mindkettőt az AYCM üzemelteti.Tovább

A tréner inspirációi: ezt edd Aliz szerint

A hét edzője, a Hot Iron-t oktató Leirer Aliz leszögezi, hogy nem dietetikus vagy testépítő, de tanulmányai és benyomásainak ötvözésével, örömmel válaszolt néhány "örök táplálkozós kérdésre".

Leirer Aliz
Tovább

Addig üsd a vasat, amíg Hot Iron

Rajt:

Valamikor 2010 környékén egyszer kipróbáltam a Hot Iron-t. Különösebb izomláz nélkül, alig meggyőzve mentem haza és azóta pihentettem a témát. Hol volt a bibi? A Hot Iron 1-et próbáltam ki, kis súlyokkal, ami az akkori edzettségi szintemnél megegyezett az otthoni felmosásra fordított energiával. A sportág Németországból indult el és három szintje van: Hot Iron 1, Hot Iron 2 és a Hot Iron cross. Ezúttal a Hot Iron 2 edzésen vettem részt!

Tovább

Mehet a like!

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.