Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hableány egy kis időre: Búvárkodás (videóval)

Rajt:


Korábban maximum a tévében láttam búvárokat és sem velük, sem pedig a tengerrel nem volt különösebb kapcsolatom, a nyári lubickolások kivételével. Most azonban gondoltam egyet és a listám élére került a búvárkodás!

Impressziók:

Az Aquaworld vízi birodalom halljában Elter Tamás, az oktató éppen elmagyarázza mit fogunk csinálni, mire számítsak. Elsőre csak pislogok és nézek, mint hal a szatyorban, de hát itt vagyunk, medencés kalandra vágyok, vágjunk bele. Az Octopussy Búvárközpontnak külön elkerített szekciója van a hosszú mély medencében, na ez lesz a mi részünk.

A bevezető magyarázatok alapján az oktató és a Dive master (merülésvezető) segítségével összerakom a búvárfelszerelést, amely a nagynyomású sűrített levegős palackból, a búvármellényből és a nyomásszabályozóból, vagy ahogyan a búvárok hívják, a reduktorból áll. Csak kapkodom a fejem mit mivel és hogyan kell összeilleszteni, bedugni, kihúzni; elsőre nem meglepő ez, de mint általában, mindennek megvan a miértje - Cousteau kapitány sem véletlenül találta ki ezeket a folyamatokat.

Itt épp kapkodom a fejem...

Tovább

Sportolás két kerékkel - Interjú Schober Lászlóval

Hogyan képes egy kerekesszékes maratont nyerni? Megáll az élet, ha valaki tolószékbe kényszerül? Schober László, az örök optimista sportoló, kranking edző választ és inspirációt ad.

Tovább

A Mátyás király térről a krankingig - Interjú Deutsch Anitával

Ismerjük őt színésznőként, műsorvezetőként, de tudtátok, hogy már sport oktatóként is aktívkodik!?


Deutsch Anita

2001-ben a Barátok közt sorozatban, Szilágyi Andreaként ismerhettünk meg, emellett szerepeltél több más sorozatban és színházi darabban is. Milyen irányba tart azóta az életed?


Amióta nem vagyok állandó szereplője a sorozatnak, játszottam több külföldi reklámfilmben, vezettem tévéműsorokat, tanítottam média iskolában és legfőképpen megszületett második kislányom Hanni, aki hamarosan 4 éves lesz.


Nemrégiben kranking oktatóként végeztél. Hogy találtál rá erre a sportra? Mi az, ami megfogott benne?


Tavasz óta spinrace edzéseket tartok, jelenleg három teremben.  A spinning régóta nagy szerelem nálam, így találkoztam Tar Csabának köszönhetően  - egy edzőteremben dolgozunk – a krankinggel. Azonnal megtetszett, mert szinte ugyanazt az érzést és eredményt éred el vele, mint a spinninggel, azzal a különbséggel, hogy a felsőtest edzésére helyezi a hangsúlyt.  Edzőként viszont az fogott meg benne a legjobban , hogy akár különféle fogyatékossággal élő emberrel dolgozhatsz együtt  csoportos órán, normál edzőteremben,  más teljesen ép edzőtársakkal együtt. Végre egy sport ahol nincs különbség az ép és tolószékes emberek között.




Hobbiként fogod fel vagy komolyabban foglalkoztat?


Nekem a színészet és az edzősködés is hobbi és hivatás is egyszerre. Ebből a szempontból nagyon szerencsésnek tarom magam.


Az egészséges étrend mit jelent számodra, és van-e ezzel kapcsolatos tipped az olvasók részére?


Nálunk nincsenek otthon extra étkezési szokások. Mindent eszünk, csak mértékkel. Nekem ez az elvem, és persze a sok mozgás.


A sport, a mozgás és az étrend összhangja komoly szerepet játszhat testi és lelki fittségünkben. Több női olvasónkat is érintő probléma, hogy szülés után nem, vagy csak nagyon nehezen nyerték vissza az eredeti alakjukat. A két kislányod születése után te milyen tapasztalatokat szereztél ezzel kapcsolatosan? 


Én azt gondolom minden csak elhatározás és kitartás kérdése. Nekem sem volt időm arra, hogy csak magammal foglalkozzak, ezért szülés után elkezdtem futni. Teljesen egyszerű babakocsiba ültettem a lányomat, amíg ő aludt én toltam a babakocsit és futottam. Csak mikor nagyobb lett és elkezdett óvodába járni jutottam el újra edzőterembe. Ennek köszönhetően viszont ma már lefutom a félmaratont, holott szülés előtt sohasem futottam.




Hol találkozhatunk veled legközelebb: edzőterem és/vagy színház?


Edzőteremben mindig megtaláltok, de remélem, nem kell sokáig arra várni, hogy színházban is megnézhessen, aki szeretne! Szerencsére ez a két dolog nem zárja ki egymást.




Találkozzunk a blog facebook oldalán is!
Tovább

Tekerj más módon: Kranking

Rajt:
A múlt heti spinning után ismét egy Johnny G sporttalálmányt, a krankinget próbáltam ki. Én először a Fittarénán (évente megrendezett sportesemény) találkoztam ezzel a sporttal, de már 2011-ben debütált Magyarországon. Rendhagyó módon az egyetlen fitnesztermi eszköz, amelyet kerekesszékesek is használhatnak velünk együtt. Milyen módon? A krankcycle (a karra edző rész) ülését kivéve a járgányukkal ők is hozzáférhetnek az eszközhöz, így edzhetnek felsőtestre..
Tovább

Interjú a Paleo Lady-vel

Posta Renáta a paleolit táplálkozás elkötelezett híve, a közelmúltban jelent meg első könyve és saját blogja is van a témában a gasztroblogger hölgynek. Ezúttal a sportolási szokásaira is fókuszálok!

Posta Renáta

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.