Rajt:

Mondhatni múltidézésre hívtak engem, amikor megkerestek a Curves-től. Ennek egy oka van: 21 éves lehettem, amikor majd’ egy éven át voltam a klub tagja - miközben mellette aktívan bicikliztem - ezért örömmel mentem el ismét egy „nosztalgikus átmozgatásra”.

Ahogy én láttam:

Már eleve szimpatikus, hogy a belváros közepén, egy igencsak központi és könnyen megközelíthető irodaházba érkezem. Második emelet, lifttel fel, kiszáll, csengő megnyom, női klubba belép. Egy világos, csak nőkkel teli helyre érkezem, ahol egy kis folyosó után balra megpillantom a recepciós pultot. Egy rövid becsekkolás és bemutatkozás után ennek mentén haladok tovább. 

földön
Már vártak minket :) (a papír mellett pedig ott van a nyújtás gyakorlatsora)

Az öltöző pici, barátságos és tiszta, külön helyiségben van a tusoló és a mellékhelyiség is. Átöltözök, bedobom az egyik szabad helyre a ruháimat és kimegyek….a KÖRBE!

A legelső alkalommal egy edzővel való beszélgetés és méréssel startolunk: kiderül milyen kerülettel és súllyal rendelkezem, ennek függvényében véssük papírra a kitűzött célokat is.

Mi is az a Curves?

 

A franchise rendszerben működő Curves egy 30 perces, teljes testet átmozgató edzés takar. Termenként eltérő, hogy hány hidraulikus elven működő, ízületkímélő géppel dolgoznak; ezen gépek között dobogók vannak, amelyeken adott esetben mérsékelt mozgás formájában „pihenni”, pulzust csökkenteni tudunk. Pár éve, amikor rendszeresen jártam, abszolút pozitív tapasztalataim voltak: azon kívül, hogy letudtam a napi edzésemet, szép tónusos volt a testem is a rendszeres (akkoriban csak kiegészítőnek szánt) mozgástól.
 

földön

Nos, miután minden mérésen túlestem és az összes gyakorlati emlékeztetőt megkaptam, egy, az edzés részeként szolgáló dobogóra állok fel, ahol a kör közepén álló edző instrukcióit utánozom; így melegedik be a testem hat állomáson keresztül. Az állomásokon vagy dobogókon egyaránt 30 másodpercig húzom az igát és hozom ki a legtöbbet az adott gyakorlatból, amíg egy kedves női hang azt nem mondja: „Pozícióváltás most!”

Mindeközben ha bármit rosszul csinálnék, a kör közepén álló edző korrigál mindenkit – aki semmi esetre sem lehet Pataky Attila.

Van itt minden, mi szem szájnak ingere, minden porcikámat megdolgoztatom a velem egy időben, de különböző állomásokon mozgó nőkkel együtt. A hangulat és a zene jó, de kontaktot inkább az edzőkkel tartunk, mint egymással.

Íme, pár gyakorlat:

földön
A szép és tónusos karokért
földön
Pumpálás a szép combokért
földön
Guggolás a még szebb hátsóért
földön
Kinyomás a szintén szép fenékért
földön
...és a gépek között "dobogózás"

Persze nem árt tudni, hogy mennyire hatékonyan végezzük a kiszabott gyakorlatokat! Éppen ezért pulzusmérést is végzünk az edzés folyamán, legalább kétszer. „Készüljön fel a tíz másodperces pulzusmérésre!” – amikor ezt mondja a már említett női hang a hangszóróból, na, ekkor jön el az a pillanat, amikor mindent eldobok, majd a nyakamon vagy a csuklómon szorítom az ujjamat és tíz másodpercen keresztül mérem a pulzusomat.

ÍGY:

földön

A teremben kifüggesztett táblázat alapján be tudom lőni, hogy milyen intenzitással edzek és ez mennyire felel meg a célkitűzéseimnek – mivel szálkásodni és izmosodni szeretnék 2 in 1 – mert miért ne – ezért a 70-80%-os tartományba kell esnie ennek a számnak.

A nyújtásra szintén egy saját mozdulatsor van kidolgozva, amit testrészenként 14 másodpercig kell kitartani és nem is nehéz követni.

földön
Ezúttal az egyik edző is betársult a nyújtásba

Ami fontos:

18 éves kortól nagymama korúakig bárki jöhet – csak ne legyen férfi! Baromira nyűg tud lenni, amikor egy órát utazol, majd egy órát edzel és ugyanennyi időbe telik, mire nagy nehezen hazaérsz. Az idő fontos tényező, ráadásul a nyitvatartási időben akkor megyek és csatlakozom be a nőcik közé, amikor az nekem ideális. Csupán annyi a kötöttség, hogy a zárás előtt beleférjen a fél órás edzés, tehát péntek kivételével legkésőbb hatig érdemes megérkezni.

Hol?  Curves Belváros, V. Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12. (City Center Irodaház, 2. emelet)
Mennyibe kerül? Ennek részleteiről az edzőteremben tájékoztatnak
Mit vigyél? edzőcucc cipővel, víz, törölköző
Korosztály: 18-75 év
Férfi/nő arány: 100% nő

Pontozás

Kínzó faktor: 5/10

Ennyire formál: 9/10

Edzők: 9/10

Helyszín: 8/10

Ennyire fáj másnap mindened: 4/10