Rajt:

A megkeresés ismét a közösségi oldalamon érkezett az edző részéről, ráadásul egy olyan edzőterembe kellett mennem, ahonnan (mondhatni) minden elindult. Amikor Budapestre költöztem, a fáy utcai Oxygénbe jártam edzeni. Amíg apukám spinningelt, én Hot iron órára mentem. Tulajdonképpen ekkor már megfogalmazódott bennem, hogy miért nincs egységes online leírás az óratípusokról. Na, szóval, így! (Sport teszteléseim 92. állomásánál járok.)

Ahogy én láttam:

Profi recepciósok, belépve pedig tiszta öltöző fogad még vagy már pucér/félmeztelen nőkkel. Lapozzunk és haladjunk át a női és férfi izzadó rengetegen, egészen a legfelső emeletig. Még pont van időm a fotóssal együtt belecsüccsenni a babzsákba a kezdés előtt.

Nincs apelláta, a teremben Balázs Adri, az edző lány elsorolja mikre lesz az órán szükségünk: polifoam, step pad, tárcsák, labda és kitartás. Mi is pontosan az intervall?

Ezt a kérdés én is feltettem Adrinak: „Az intervall óratípus a jelenleg leghatásosabb edzéstípus. Az órán közepes és magas intenzitású feladatok váltják egymást. Maximális a kifáradás és jóval az edzés után is folyamatos a kalóriaégetés. Az erősítő feladatoknak köszönhetően szép formás test érhető el, az állóképesség növelés pedig szintén kiemelt szerepet kap” – hangzott a válasz.

Ennek tudtában kezdek el bemelegíteni. Szépen, egyenletesen növeljük a tempót, a fullon lévő terem összes résztvevője egyszerre mozgatja át elgémberedett végtagjait. Már pár perc után olyan pörgősre vesszük a figurát, hogy elgondolkozom, hogy vajon az izmaim téliálmot aludtak-e eddig – legalábbis másféle terhelést kaptak.

földön
Stepre fel, stepről le

Az első 15 perc sima liba, utána jön egy olyan pillanat, amikor kicsit szédülök – talán az intenzitás miatt – ezért kicsit lassabbra veszem a tempót. Adri mosolyogva mutatja be a gyakorlatokat, többször együtt mozog velünk, két süvöltő zene között is instruál.

földön

Egyszer kitörések és szökkenések áradatába kerülök, talán ezért is vágok néha megnyúzott fejet és gondolkozom azon, hogy mivel hozakodik elő még ez a lány.

földönAz óra során nagyrészt egységesen mozgunk; nem szoktam belőle lelkiismereti kérdést csinálni, ha éppen elfáradok és megállok, hiszen emberből vagyok. Mások is megállnak egy-két zúzósabb gyakorlat közepette, ellenben olyan is van, aki nagyon ütemesen mozog az igencsak bejövős ucum-vucum (azaz pont ide való) zenére.

földön

földön

Nem mellesleg az óra alapját képező (elég kemény) tabata módszerről nekem is pozitív tapasztalataim vannak, hiszen a Zóna edzések majdhogynem ezen az elven alapulnak, ezért is voltam szép formás, amikor csak arra az edzésre jártam, még 3-4 évvel ezelőtt.

földön
A guggolás persze nem maradhat el


Ami fontos:

Vannak óratípusok (mint például ez), amikre érdemes kipihenten elmenni, különben magaddal tolsz ki. Sajnos itt is visszatérő probléma számomra a rövid ideig tartó nyújtás. Persze egy ekkora komplexumban tartani kell az időt, no meg a vendégek sem azért járnak formálódni, hogy 20 percet nyújtsanak, de jó lenne, ha ez változhatna…by the way: másnap izomlázam is volt.

földön
Game over

Hol? Oxygen Wellness Fáy, XIII. Budapest, Fáy utca 45.
Mennyibe kerül? http://fay.oxygenwellness.hu/pdf/OXYGEN_FAY_ARLISTA.pdf
Mit vigyél? edzőcucc cipővel, víz, törölköző
Korosztály: 20-35 év, általában csak nők, de egy pasink is volt ezúttal :)

Pontozás

Kínzó faktor: 10/10
Ennyire formál: 10/10
Edző: 10/10
Helyszín: 8/10
Ennyire fáj másnap mindened: 7/10