Rajt:

Ezzel a mozgásformával akkor találkoztam először, amikor a barátnőmmel egy pár évvel ezelőtti fitnesz napon random betévedtünk az egyik terembe. 45 percen keresztül a pörgős edző angol instrukciókkal tartott meg egy olyan edzést, amit azóta is emlegetünk – ez volt a Kamibo®. A távol-keleti harcművészeteket magába foglaló dinamikus mozgásforma koncepcióját Michael Dela Cruz és Oliver Prescher fejlesztette ki Németországban. Miután pozitív benyomásaim voltak róla, alig vártam, hogy ismét átélhessem az élményt és pattoghassak az ütvefúrós zenére, ezúttal azonban két barátnőm is elkísért a tesztelésre.

Ahogy én láttam:

A fitneszterem bejárata először megtévesztő lehet, mivel közvetlenül a kondigépek mellett kell elmenni, amint beléptünk az ajtón. A recepció felé pedig egy kis, szűk sávban lehet közlekedni, amit olykor a személyi edzők is használtatnak az edzettjeikkel. A teremben már zajlanak az átalakítások, így a zsúfoltság a közeljövőben megoldódik. Igényesnek tartom az olyan termeket, ahol a vezetőség tesz a vendégek komfortérzetéért. A recepciós kedves, elmagyarázza, hol találom az öltözőt és még lakatot is ad a szekrényemhez – érdemes kérni, különben nem lehet bezárni.

97 sport után már van egyfajta ízlésem, általában tudom, hogy mire hogyan fogok reagálni, és arról is van sejtésem, hogy mi fog igazán feltölteni. De bátran kijelenthetem: amire egy igazán stresszes nap után a legjobban vágyhatsz, az Tar Edit Kamibo® órája!

 

földön motiváció kardióMindenből pont annyit csináltunk, ami még élvezetes volt. Hangulatos zenére történik a bemelegítés, nem is veszem észre, hol csapunk át ténylegesen az órába, mert egyszer csak következik a boksz, a rúgások és az ütések sokasága, ekkor már következett óra warrior része.

földön motiváció kardióPár levegőpüfölés után pedig már mindenkinek izzadságcseppek potyognak a halántékáról. A koreográfia csak annyira bonyolult, hogy némi ismétlés és megfigyelés után már bárki tudja követni.  

földön motiváció kardió
Itt mondjuk épp sasolom, hogy mi lesz a következő lépés

Edit pont annyit és úgy kiabál – vagy kiabáltat minket – óra közben, amennyi még lelkesítő hatással bír. Hogy teljesen legyen az összhang, a koreográfia többszöri kimaxolása után izomból, ezerrel taposunk néhány percig.

földön motiváció kardió

Ízelítő az edzésből:

A végén lévő, szintén kellemes zenés nyújtás pedig éppen annyira lassított le és töltött fel, hogy utána amíg az autómhoz értem, a rövid, kellemes esti sétát is tudtam élvezni.

földön motiváció kardióAmi fontos:

Edzés közben tarthattunk vízszünetet. Annak ellenére, hogy egy koreográfiát többször ismételtünk, nem volt monoton, így tudtam követni és sikerélményem is volt, plusz az izmaimat sem terheltem túl.

Ahogy írtam, a tesztre két barátnőm is elkísért, mindketten sportosak, rendszeresen mozognak, ezért kíváncsi voltam, hogy ők mit gondoltak az óráról.

földön motiváció kardióÁgó

„A hely maga nekem nagyon zsúfoltnak tűnt, nyilván csúcsidő volt, de a kialakítást nagyon nem tartom szerencsésnek: az utcáról egyből a konditerembe léptem, először azt hittem rossz bejáraton mentem be.  Az edző nagyon kedves, segítőkész, tetszett, hogy pár mondatban összefoglalta, amit a Kamibóról tudni kell. Nagyon pörgős, pont annyit ordít, hogy motiváljon, tetszett a stílusa, és az, hogy egyenként odamegy a vendégeihez, javítja a mozgást, ösztönöz. Az óra felépítése, ritmusa, mind nagyon rendben volt, ideális stressz levezetés egy hosszú hétfő után. Az utóhatást tekintve: kellemes izomlázat érzetem a hátizmaimban, a fenekemben, a karomban és a vállamban.”

Nóra

„Nagyon szuperül éreztem magam az órán. Az edzésforma nem volt ismeretlen előttem, hiszen pár évvel ezelőtt már kipróbáltam egy fitnesz rendezvényen. Végig pörgős zene ment, ami engem nagyon inspirált, az egész napos hajtást és stresszt sikerült teljes mértékben kiadnom magamból egy óra alatt. Kezdetben nehezen vettem fel a ritmust, de mindez az én hiányosságaimnak tudható be, ugyanis rendkívül rossz ritmusérzékkel áldott meg a sors. Szépen lassan viszont pattogtam, mint a gumilabda. A teljes óra alatt elsajátítottunk egy koreográfiát, a végén pedig különösen tetszett az ellazító relaxációs rész. Ajánlom ezt a mozgásformát azoknak, akik egy fáradt nap után egy kis felfrissülésre vágynak.”

Hol? Gilda Max Hermina Towers, XIV. BUDAPEST, HUNGÁRIA KRT. 162-166.
Mennyibe kerül? http://www.gilda-max.hu/arak-hermina-towers.html
Mit vigyél? edző ruha, törölköző, víz
Férfi/nő arány: 100% nő

Pontozás

Kínzó faktor: 9/10
Ennyire formál: 9/10
Edző: 10/10
Helyszín: 7/10
Ennyire fáj másnap mindened: 6/10