Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Filmezz pedálozás közben: Video cycling (videóval)

Rajt:

Imádok biciklizni, hiszen minden alkalommal kikapcsol, főleg, ha a szabadban nyúzom a saját járgányomat. Amikor a cangák téli álmot alszanak, akkor is muszáj valahogy levezetni a tekerési vágyunkat, így ezért korábban kipróbáltam már a spinninget és a krankinget is; most pedig az előzőhöz hasonló órán vettem részt, annyi különbséggel, hogy video cycling néven fut, ami tulajdonképpen egy spinning program látványvideókkal.

Tovább

Sport vagy sztriptíz? Ilyen a rúdtánc!

Rajt:

A rúdtánc kapcsán - amely mostanra már komoly (verseny)sporttá alakult ki - sokaknak előítéletei lehetnek vagy erkölcsi értelemben kifogásolhatónak tarthatják, hogy egy órán keresztül forró naciban, bártáncosoktól látott mozdulatokat hajtsanak végre egy rúdon. Én is ezt a tábort erősítettem. Otthon hagytam az előítéleteimet, elmentem, hogy megismerjem a minden férfi fantáziáját megmozgató rúdtáncot. Ez a sport állítólag abból ered, hogy egy sztriptíztáncosnak volt egy tűzoltó pasija, akitől a nő elleste a tűzoltós rúdon való lecsúszást, a többi gyakorlat pedig már adta magát…Na jó, igazából a rúdtánc az 1920-as évek körül alakult ki, amikor az utazó cirkuszok show táncosai a cirkuszi sátor tartórúdját használták előadásuk kellékeként. Csak az 1950-es években kezdték el a bárokban, klubokban szórakoztató műsorok részeként használni a rúdtáncot.

Impressziók:

A Kolosy térnél lévő Artpole Stúdióba belépve családias hangulat fogad, nyoma sincs a fitnesztermek nyüzsgő világának és a morajlásnak. A jobbra lévő szobában öltözködöm, majd a stúdió rúdtánctermébe tartok.

Elsőre nehéz elképzelni, hogy bárki, aki belép az utcáról, rúdtáncossá válhat, de ha tehetséges, annak jelei már az első órán is megmutatkoznak.

Forró nadrággal fölszerelkezve (amire azért van szükség, hogy jobban tapadjon a combunkhoz a rúd) mindannyian bemelegítünk nyújtásokkal, a testtájak (karok, lábak, hátsó részek) átmozgatásával 10-12 percen keresztül, mialatt Vincze Tímea, a heti sportom edzője megfigyeli, ki mennyire hajlékony.

Bemelegítés

Tovább

Pikk-pakk és kész az edzés: E-fit

Rajt:

Rengeteg mende-mondát hallottam már az EMS (izomstimulációs) technológiáról és a hozzá tartozó edzésről, köznapi nevén a speed - vagy e-fitness-ről. Az első ilyen jellegű terem két éve nyitott meg E-fit néven Budapesten. Két alkalomra én is beálltam a 25-30 percet edzők táborába, hogy kiderítsem, mi igaz és hamis a mítoszokból, amelyeket több évtizedes kutató - és fejlesztőmunka előzött meg.

Tovább

Megint kötélnek álltam: Cross Core

Rajt:

Egyik alkalommal, a pro ski sport tesztelésekor Zsirai Milán volt az edzőnk. Az óra után mesélt arról, hogy ő cross core oktató. Igen, először én is csak pislogtam, hogy mit is takar ez a két szó. Mint kiderült, egy nagyon aktív, Amerikából származó "köteles edzést": nem is volt kérdés, hogy kipróbálom-e…

Impressziók:

Goli park, belépsz, majd előre, balra, föl a lépcsőn és jobbra az első emeleten. Kicsit útvesztőnek tűnhet elsőre, de nyugi, ott van! Benn vagy, oké. Jobbra a terem és a női öltöző, előtted szekrények, balra a férfi öltöző, megvan?

Szinte ugyanaz, mint a TRX - gondoltam elsőre. Az alapvető különbség, hogy a kötél nem fix, mivel egy csigán helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy pluszba még az egyensúlyozásra is oda kell figyelnem edzés közben, fincsi, máris jól kezdődik!

Bemelegedünk

Tovább

Formálódó mélyizmok: Pilates

Rajt:

Egy kicsit a tényekről: a pilates fitnesz módszert a német Joseph Pilates fejlesztette ki a huszadik század elején. A komplex mozgásforma ötvözi a "nyugati" világ anatómiai ismereteit a "keleti" mozgáskultúra egyes eszközeivel.

Mikor öt éve elkezdtem aktívan sportolni, a pilates volt az első olyan csoportos óra, amit hónapokig rendszeresen űztem. Feszes és izmos volt a testem ez idő alatt, de később azt vettem észre, hogy csípő tájékon túlságosan megerősített ez a sport. Emiatt abbahagytam - ahány ember, annyi alkat -, hiszen hosszabb távon mindenkinek más jön be.

Amikor pilatesre jártam ilyen alakom volt..

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.