Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A „homokos” sport: Sandbag

Rajt:

Ha azt mondom homokzsákkal edzettem, mire gondolsz először? Valószínűleg egy jól teletöltött klasszikus zsákra, amit nagy szenvedések árán emelgetek egy fagyos, téli délutánon valahol a pusztában. Az elv hasonló, de beltérben vagyunk, és nem egy szokványos zsákról beszélünk.

Tovább

Lökj a jégen: jégkorong

Rajt:

Mikor utoljára a Jégpalotában jártam, 20 éves lehettem, egy srác hozott el randi gyanánt ide jéghoki meccsre. A meccs bejött, a srác nem. Pár hete egy barátnőmmel random eszünkbe jutott, mi lenne, ha elmennénk egy meccsre - ezúttal nem pasizni - és ahogy figyeltem a játék menetét beugrott, hogy miért is ne próbálnám ki ezt a sportot?! Hát így kerülök a jég közelébe kérem szépen….sport jég jéghoki Földön

Tovább

Mint az ősember bunkósbotja: clubbell

Rajt:

Nem lehet könnyű a nagyrészt csak üzleti érdekeken alapuló fitnesz ipar mellett érvényesülni. Az érvényesülők egyik ilyen szegmense a 360 GYM, ahol az instruktoroknak tényleg az a fontos, hogy edzettjeik fejlődjenek. Ezért hajtok fejet előttük, járok el hozzájuk, és mutatom be az óráikat!

Impressziók:

Recepcióst azóta se vettek fel - nem is illik a hely imázsához - és az öltözőt sem bontották még le a legutóbbi primal move és metabolic sportkóstolásom óta. A terem sem változott, sőt a kettlebell alakú órán továbbra is tudom követni mikor ér majd véget a 45 perces edzés. A hely fő eszközeihez hasonlító órával ellentétben most egy baseballütő formájú vassal fogunk edzeni.

Tovább

This is Sparta! - Spártai funkcionális edzés

Rajt:

Egy hozzám közel álló személy, azaz Posta Reni már mesélt nekem a spártai edzésről, ahova jár. Gondolom már most kitaláltad, hogy én is vele tartottam a következő alkalommal…:)

Impressziók:

A közvetlenül a Marina parton lévő teremhez tartunk Reni, a fotós és én. A gyönyörű napsütésben egy pillanatra elgondolkozom, hogy ha pár fokkal melegebb lenne, akkor kinn is tarthatnánk egy edzést. Szerencsénkre egy földszinti "üvegkockában" lesz az óra, ami a Dunára néz, így két gyakorlat között tudok gyönyörködni a napsugarakban.

A dolog sport része: adott egy tapasztalt edző, a másfél órás személyi edzés és két mozgásra elszánt delikvens. Az öltözőt nem fitogtatom, hiszen imádom, hogy tiszta és nem vagyunk sokan, még a gimis szekrények is szimpatikusak. Bejön az összhang, ugyanez vonatkozik a falakra és a sporteszközökre: ahova nézek élénk színeket látok.

Tovább

A rúgások sportja: taekwondo

Rajt:

A wikipédia szerint a taekwondo koreai eredetű harcművészet. A szó jelentése: a lábbal és kézzel küzdés művészete. A japán karatéhoz való hasonlósága szembetűnő abban, hogy szintén ütéseken, rúgásokon, hárításokon alapul. Ezen kívül az öltözete, a harci technikái, valamint a fokozatrendszere is nagyban hasonlít a karatéhoz. Ennyi volt a "reklám" szöveg.
A harcművészetekhez eddig nem sok közöm volt a thai boksz, valamint az Ironbox kipróbálásán kívül. Farkasdi Thomas barátom bajnok volt és nemcsak hogy meginvitált, de ő is részt vett velem együtt egy edzésen.

Tovább

Budapesti sportok - Move it, Blondie

blogavatar

Sportolnál, de sosem hallottad az edzés nevét azelőtt? Nem tudod, mit válassz, mennyibe kerül és hogy mire számíts? Ne kockáztass, én minden sportot kipróbálok helyetted Budapesten - tapasztalataimat a blogon osztom meg Veled! Emellett ismert emberektől, sportolóktól, edzőktől olvashatsz inspirációkat, hogy még a legzordabb időben vagy fáradtan is örömmel menj el edzeni. Mindez egy lelkes, szőke lány szemén keresztül, szubjektíven - nem csak nőknek! Földön, vízen, levegőben.