Mindig csinos volt, de az étkezésére csak nem régóta figyel oda igazán a világ jelenleg második legszebb nője, Kulcsár Edina. Saját elgondolásai alapján viszonyul a szépséghez, a hiúsághoz és az őt érő kritikákhoz.

Kulcsár Edina

 

Hosszú út vezetett a Miss World Hungary felkészítő táboráig. Modellkedtél előtte, voltak ilyen jellegű tapasztalataid?

Korábban már modellkedtem, körülbelül 4-5 évig, ami úgy gondolom, hogy a versenyen óriási előnyömre vált: a kamerák nem voltak idegenek számomra, tudtam teljesíteni. Ebben a világban nagyobb előnyt élveznek azok, akik kompatibilisek ezzel az élettel.

Hogyan zajlott a táborban a versenyre való felkészítés?

Tetszett a tábor, számomra hatalmas élmény volt, de nem szórakozni mentem oda – ellentétben pár nálam fiatalabb lánnyal –, egy célért küzdöttem keményen, hogy kijussak a Miss World nemzetközi szépségverseny döntőjére. Egy héten át tartott a tábor, az első és második nap már estek ki lányok, akik a házi versenyen nem teljesítettek jól, így maradtunk tizenhatan a végére. Mindennap sportoltunk: jógáztunk, bodyartoztunk és zumbáztunk is. Ezalatt próbáltak minket megismerni, nem csak a szépségünkre figyeltek, hanem a belső értékeinkre is. Interjúkat készítettek velünk, hogy figyeljék a beszédünket, olyan is volt, hogy pár perc alatt kellett full sminket és hajat csinálnunk. Ezekben a helyzetekben tíz perc alatt kiderült, hogy ki mennyire nyafogós, szerintem nagyon jó volt a szűrőrendszer.

Volt-e holtpontod a verseny során?

Annyira nem, nyilván egy ilyen versenyhez hozzátartoznak a furkálódások, pár lánynak szemet is szúrt, hogy az alversenyeken jól szerepeltem; engem ez nem foglalkoztatott, szerintem vannak az életben nagyobb problémák is.

Egy szépségkirálynő „hozzávalói”: szépség, mindennap tökéletes haj, smink, és az egészséges hiúság is? Teljesen a mindennapjaiddá vált a tökéletes külső vagy vannak olyan napok, amikor szívesebben elvagy smink nélkül és kényelmes ruhákban érzed jobban magad?

Sok olyan nap van, amikor nem lövöm be a hajam és sminket sem rakok fel. A közösségi oldalamon sokan megkeresnek szépségpraktikákkal kapcsolatban, mondván erőt adok nekik. Erre alapozva megpróbálok mindig pozitív lenni, ami a külsőmre is vonatkozik, de persze én is ember vagyok, vannak problémáim, amelyek nem a közösségi oldalra valók. A rajongóim nem igénylik, hogy óriási szempilláim legyenek, szeretik a natúr kinézetet, mert habár egy szépségkirálynőnek szépnek kell lennie, úgy gondolom, hogy néha belefér egy kis lazaság is. Ha jelenésem van, mindig odafigyelek arra, hogy mi van rajtam.

2014 decemberében második lettél a Miss World nemzetközi szépségversenyen. Gratulálok, hiszen ilyen érdemmel egyetlen magyar lány sem büszkélkedhetett eddig! Mire gondoltál az eredményhirdetés pillanatában?

Sokszor elképzeltem már vizuálisan azt, hogy megnyerem a versenyt. Például a magyarországi versenyen a korona volt a telefonom háttérképe, akárcsak a Miss World esetében. Próbáltam mindig a pozitívra állítani az agyamat, sokszor néztem rá a telefonom kijelzőjére, szerintem ez sokat segített. Abban a pillanatban, amikor meghallottam a nevemet, és hogy második lettem, tartottam magam, mivel nem vagyok egy ujjongós típus, aki sikítva a másik karjaiba omlik, de belül hatalmas boldogságot éreztem. Konkrétan most is azt érzem, hogy még mindig álmodom, és nem hiszem el.

Hogyan kezeled a hirtelen jött népszerűséget és a negatív kritikákat?

Ilyen szituációban sokat segíthet mindenkinek, ha van egy támogatója! Az elején volt, amikor nem tudtam kezelni a népszerűséget és elolvastam pár rólam szóló kritikát, amin bosszankodtam. Szerencsére rólam korántsem jelenik meg olyan sok rossz vélemény, mint másokról, egy kezemen meg tudom számolni, hogy az 1500 levélből, amit eddig kaptam mennyi volt negatív hangvételű.

Egy szépségkirálynő mit tesz meg az egészségéért?

Sok mindent! Nálam ez már egy kialakult rendszerré vált, világéletemben sportoltam, az étkezésre viszont annyira nem figyeltem oda. Nem úgy nőttem fel, hogy ezekre figyelnem kell, ráadásul szegényebb családi háttér áll mögöttem és kicsinek rossz evő voltam, egész nap csak szendvicset ettem. Mióta a saját lábamon állok tudatosan élek és étkezem. Amikor megtudtam, hogy bekerültem a döntőbe, megkerestem a legeredményesebb edzőt, akinek az utasításait egytől egyig betartottam: beleértve a táplálékkiegészítőket, a rendszeres edzéseket és azok módjait, így két hét alatt hatalmas változás állt be nálam. A versenyen is nagyon jó formában voltam, de a mai napig heti ötször ugyanúgy sportolok, a súlyzós-, a testépítő-, a személyi-, adott esetben a párosan végzett edzéseket szeretem.

A jelenlegi fotózásokon, szerepléseken és megjelenéseken kívül milyen távlati terveid vannak a jövődre nézve?

Egy nagyszabású dologgal készülünk csoportosan, ami majd meghatározza a távlati életemet is. Emellett a modellkedés az én nagy szerelmem és minden, ami vele jár: szeretek gyönyörű helyekre menni, jól esik, ha foglalkoznak velem, erről nem szeretnék lemondani. Mielőtt átadom a koronámat és lezárul egy szakasz az életemben, addig még pár hónapon keresztül elmondhatom, hogy én vagyok a második legszebbnek választott lány a világon, ezért megpróbálok ezzel a titulussal külföldön érvényesülni. Alapvetően azt vallom, hogy több lábon kell állni, kellenek B és C opciók is, tervezem, hogy még tanulni fogok, de mindenképpen a médiában szeretnék maradni.