Rajt:

Meghívást kaptam, hogy próbáljam ki a forró beautyrobic mozgásforma szintén forró kistesóját, a beautycore-t. Sportolási lehetőséget nem illik visszautasítani, ezért kapva kaptam az alkalmon. Szeretem az olyan mozgásokat, ahol "normális melegben" történik a mozgás és nem érzem úgy már fél perc után, mintha megmártóztam volna egy medencében - csak valamivel később. Megtapasztaltam, hogy ha nem kapok 40 fokot az arcomba már a kezdetektől, akkor jobban bírom a folyamatos mozgást!


Az elején meg is említeném, hogy egy magyar lány indította útjára a beauty-családot és igen sikeresen veszi az akadályokat! 

Ahogy én láttam:

Jászai Mari tér környéke: központ, központ, hallanak? Sebes léptekkel érkezem a beautyrobic központba, hogy az elsők között tudjak átöltözni; rutinom már régről fakad, ugyanis nem szeretem, ha izzadt vagy csak simán csupasz női fenekekkel találkozik az enyém, amikor nadrágot cserélek. Beidegződésem nem alaptalan, ugyanis az igen patinásan, tágas edzőrésszel ellátott, berendezett földszinti lakás gyengepontja sajnos az öltöző. Nem csinálok belőle gondot, úgysem lakom messze, ezért a ruhahalom közepette (még egyedül) átöltözöm és már felkészülten heveredem le a kanapéra, miközben megérkezik a többi vendég is. Persze a meztelen női testek miatt eközben a fotósnak szigorúan az öltözőn kívül kell várakoznia.

Ez igaz a kezdetekre is, amikor nem kevés tanga villan elő, miközben a külön ehhez a mozgásformához használható, karcsúsító olajjal kenjük be magunkat a teremben, közvetlenül az óra kezdete előtt. Kezdődhet a párás tükör előtti bemelegítés. Már az első percekben kiderül, hogy a tesó órával szemben itt nem csupán a csípőcsavarás lesz hangsúlyban - derékfájósként ezt igencsak díjazom -, de az is, hogy profi, leginkább sportmelltartóban mozgó csapat közé csöppentem.

A 60 percig tartó óra nőies mozgásokkal tűzdelt, a párás tükörrel szemben állva végig követhetjük a testünk mozgását a meleggel átitatott helyiségben. Úgy döntök, hogy mezítláb edzek, de az óra legvégére megbánom, hogy nem húztam cipőt, ugyanis a talaj kicsúszik a lábam alól.

földön sport forróság kitartás csajos mozgásAz izzadságcseppek szimbiózisban állnak a guggolásokkal és az összes többi gyakorlattal, amiket végzünk. Pozitívum, hogy az óra során pont annyi csajos elem szerepel, amit én is elbírok, sokkal inkább a gerinc erősítése van a fókuszban.

földön sport forróság kitartás csajos mozgás

Na és persze külön blokkot szentelnek a hasizmoknak, a lábaknak és a fenéknek. Előbbi során a fitball a barátunk, a puhaságát kihasználjuk és az a feladat, hogy annyira nyomjuk, amennyire csak össze lehet préselni.

földön sport forróság kitartás csajos mozgás A has erősítése közben már olyannyira melegem lesz, hogy indíttatást érzek a pólóm levételére, így becsatlakozom azok közé, akiknek a félhomályban csodaszépen kirajzolódik testük tónusossága.

földön sport forróság kitartás csajos mozgás

földön sport forróság kitartás csajos mozgás
Mire mindenki kiadta magából az energiáit, épp időben, egy könnyed, kellemes nyújtással koronázzuk meg a modern zenéktől hangos és az izzadságcseppekktől sikamlós órát.

Ami fontos:

Kellemes érzés volt melegben edzeni, felért egy szaunázással. A csavarás közben nem a tengelyük körül kell forogni, sokkal inkább a hasizmunknak kell dolgoznia. Az oktató, Annamari a végén arra buzdít minket, hogy simítsuk végig a testünket, majd dicsérjük meg magunkat az aznap teljesítményünkért - ez szokatlan momentum számomra. A folyamat után egy meleg roiboos gyógytea vár odakint mindenkit, célja, hogy lehűtse a túlhevített testeket. Egészségünkre! 

Hol? Beautyrobic Központ, 1136 Budapest Hollán Ernő utca 9.
Mit vigyél? Edző cucc, törölköző, esetleg edzőcipő
Mennyibe kerül? http://beautyrobic.hu/beautyrobic-rendszer/arlista (bejelentkezés szükséges)
Férfi/nő arány: ide csak nők járnak!

Korábban is teszteltem edzésformákat forróságban, elég vegyes tapasztalatokat szereztem. Itt és itt elolvashatod az őszinte benyomásaimat!